Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Τοπική Αυτοδιοίκηση Αναζητείται διάδοχος για την «Νέα Εποχή» στον Τόπειρο

Αναζητείται διάδοχος για την «Νέα Εποχή» στον Τόπειρο

0
xatzieyaggelou n.epoxi
 

Τέλος εποχής για τον Στέλιο Χατζηευαγγέλου

 

«Μούδιασμα» στον συνδυασμό. Άρχισαν οι διεργασίες αντικατάστασής του

 
 
Σε νέα εποχή μπαίνει ο πλειοψηφών συνδυασμός «Νέα Εποχή» του Στέλιου Χατζηευαγγέλου, δημάρχου Τοπείρου, μετά την καταδικαστική απόφαση για παράβαση καθήκοντος του Εφετείου Κομοτηνής που επιβάλλει την οριστική παύση από το αξίωμα του δημάρχου και του στερεί το δικαίωμα να είναι εκ νέου υποψήφιος στις εκλογές του 2014.
 
«Μούδιασμα» στον συνδυασμό …Δεν το περίμεναν…
«Μουδιασμένους» βρίσκει η επόμενη μέρα τους αντιδημάρχους, τους δημοτικούς συμβούλους και τα μέλη του συνδυασμού «Νέα Εποχή» του Στέλιου Χατζηευαγγέλου. Η διατήρηση της πρωτόδικης ποινής των 15 μηνών και του ενός έτους στέρησης των πολιτικών του δικαιωμάτων από το Εφετείο Κομοτηνής ήταν μια απόφαση που τους αιφνιδίασε καθώς διατηρούσαν ελπίδες ότι θα αθωωθεί σε δεύτερο βαθμό. Μάλιστα κάποιοι την χαρακτηρίζουν «ακραία, άδικη και εξοντωτική» για τον δήμαρχο.
 
Άρχισαν οι διεργασίες αντικατάστασης του κ. Χατζηευαγγέλου
Ωστόσο είναι γεγονός ότι η απόφαση είναι τελεσίδικη και ως εκ τούτου επιβάλλεται να ξεκινήσουν άμεσα όλες οι προβλεπόμενες από τον Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων διαδικασίες, προκειμένου να αντικατασταθεί. Υπενθυμίζεται ότι ήδη καθήκοντα δημάρχου εκτελεί μετά την προσωρινή αργία που είχε τεθεί ο κ. Χατζηευαγγέλου από τον γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης κ. Καρούντζο και μέχρι την δίκη ο πλειοψηφών δημοτικός σύμβουλος ο κ. Φώτης Πυροστιάνης.
 
Τι λένε οι: Δελλής – Πυροστιάνης
Όμως ακέφαλος μένει ο συνδυασμός του κ. Χατζηευαγγέλου και σύμφωνα με πληροφορίες μας τις επόμενες μέρες θα κληθούν τα μέλη να εκλέξουν νέο επικεφαλής ενώ ανοιχτό παραμένει το ενδεχόμενο να εκλέξουν και νέο δήμαρχο: «Θα εφαρμόσουμε ότι προβλέπει ο Κώδικας…η ονοματολογία δεν κάνει καλό στην παράταξη» , σημειώνει ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου κ. Χρήστος Δελλής, ενώ ο κ. Πυροστιάνης επισημαίνει: «Εκτελώ τα καθήκοντα του δημάρχου προς το παρόν. Ο κ. Χατζηευαγγέλου ήταν πάντα ο αρχηγός της παράταξής μας . Θα δούμε τι θα κάνουμε τις επόμενες μέρες».Να σημειώσουμε ότι ο κ. Χατζηευαγγέλου δεν απάντησε στα τηλεφωνήματα μας.
 
Ποιοι φέρονται ως πιθανοί διάδοχοι
Πληροφορίες λένε ότι για τη θέση του δημάρχου και επικεφαλής της παράταξης προαλείφονται οι: Μάκης Τσιλιγγίρης, Χρήστος Φεταχίδης, Κώστας Μακρίδης αλλά και Χρήστος Δελλής και Φώτης Πυροστιάνης και ότι έχουν αρχίσει οι διεργασίες αλλά κανείς δεν το επιβεβαιώνει.
 
Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Τοπική Αυτοδιοίκηση
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο συνάντησε ο περιφερειάρχης ΑΜΘ,Πρωτοσέλιδο

Ο κ. Τοψίδης συμμετείχε σε αποστολή από τη Ροδόπη, αποτελούμενη από τον μητροπολίτη Μαρωνε…