Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Κηρύχθηκε παράνομη η 48ωρη απεργία των εργαζομένων στη ΣΕΚΑΠ

Κηρύχθηκε παράνομη η 48ωρη απεργία των εργαζομένων στη ΣΕΚΑΠ

0
sekap apergia
 

 Κλήθηκε η αστυνομία και απειλήθηκε με σύλληψη ο πρόεδρος του ενός σωματείου Γ. Ζαπτής

 

Αρνήθηκε να αποχωρήσει από τη συνάντηση της διοίκησης με εργαζόμενους της BIO

 
 
 
Επιδεινώνονται ακόμη περισσότερο οι σχέσεις διοίκησης και σωματείων στη ΣΕΚΑΠ και η πιθανότητα εξομάλυνσης φαντάζει ανέφικτη. Μετά την προκήρυξη εκ μέρους των σωματείων νέας 48ωρης απεργίας για σήμερα και αύριο η διοίκηση αντέδρασε προσφεύγοντας στο δικαστήριο και ζητώντας να κηρυχθεί παράνομη και καταχρηστική.
 
Αίτημα της διοίκησης της ΣΕΚΑΠ να κηρυχθεί παράνομη και καταχρηστική η απεργία
Η διοίκηση της ΣΕΚΑΠ υπέβαλε αίτημα προς το δικαστήριο να κηρυχθεί παράνομη και καταχρηστική η 48ώρη απεργία. Το δικαστήριο κατά την συνεδρίαση του αργά το απόγευμα αποφάσισε η απεργία των εργαζομένων στην ΣΕΚΑΠ να κηρυχθεί παράνομη και καταχρηστική. Σημειώνουμε ότι η απόφαση αυτή του δικαστηρίου είναι δεσμευτική για τους εργαζόμενους και οφείλουν να συμμορφωθούν επιστρέφοντας στην εργασία τους. Στην περίπτωση που δεν γίνει αυτό συνιστά πειθαρχικό αδίκημα και είναι λόγος καταγγελίας της σύμβασης.
 
Αστυνομία και απειλές για συλλήψεις στη ΣΕΚΑΠ
Στο μεταξύ ένταση επεκράτησε χθες το πρωί στο εργοστάσιο καθώς κλήθηκε από τη διοίκηση η αστυνομία και απειλήθηκε με σύλληψη ο Γιάννης Ζαπτής πρόεδρος ενός εκ των δύο σωματείων της ΣΕΚΑΠ. Την πληροφορία του «Ε» επιβεβαίωσε ο κ. Ζαπτής επιφυλάχθηκε όμως να πει περισσότερα. Η ένταση προκλήθηκε όταν ο κ. Ζαπτής επέμενε να παρίσταται ως εκπρόσωπος των εργαζομένων σε συνάντηση που είχαν οι 17 εργαζόμενοι της ΒΙΟ κατόπιν πρόσκλησης της διοίκησης. Υπενθυμίζεται ότι οι εν λόγω εργαζόμενοι που εργάζονταν με δανειστικές συμβάσεις στη ΣΕΚΑΠ επιστρέφουν με απόφαση της διοίκησης στην ΒΙΟ. Η διοίκηση απαίτησε να αποχωρήσει ο κ. Ζαπτής υποστηρίζοντας ότι πρόκειται για εργαζόμενους στην ΒΙΟ και όχι της ΣΕΚΑΠ και δεν δικαιολογείται η παρουσία του ενώ ο ίδιος επέμεινε να παραμείνει ισχυριζόμενος ότι είναι εκπρόσωπος όλων των εργαζομένων. Τα πνεύματα οξύνθηκαν και σύμφωνα με πληροφορίες ακούστηκαν απειλές εναντίον της διοίκησης από εργαζόμενους. Για το λόγο αυτό – υποστηρίζεται από την πλευρά της διοίκησης – ότι κλήθηκε αστυνομία η οποία κατέφτασε με δύο περιπολικά ωστόσο επεκράτησε η ψυχραιμία και απεφεύχθη η σύλληψη του κ. Ζαπτή.
 
Μαριάννα Ξανθοπούλου
 

 
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Εκδήλωση με θέμα τη βία στα σχολεία από την ΕΛΜΕ Ξάνθης και τον Διδασκαλικό Σύλλογο Ξάνθης

Θα πραγματοποιηθεί στον Πολυχώρο Τέχνης και Σκέψης «Οικία Μάνου Χατζιδάκι» σήμερα το απόγε…