Σχόλια 18/10/13

0
Τεράστιο Πολιτεια-κό ζήτημα ξέσπασε στην Ξάνθη…


 
 
Ο δρόμος
 Ιρλανδία τώρα, Ισλανδία πριν λίγο καιρό, Πορτογαλία σε λίγο, μας δείχνουν το δρόμο ως χώρα, να βγούμε κι εμείς στο ξέφωτο. Κι όπου ξέφωτο, οι διεθνείς αγορές για να δανείζεται η χώρα χωρίς μάλιστα τον βραχνά των μνημονίων.
Είναι εφικτό αυτό; Κατά τη γνώμη μας ναι. Βέβαια, εάν τηρηθούν οι δεσμεύσεις και το 2014, και βασικότερο, αν δεν πάρουν τα μυαλά μας αέρα και αρχίσουμε πάλι τα ίδια ως κυβέρνηση, πολιτικοί και λαός.
Θα είναι τραγικό να μην έχουμε διδαχτεί τίποτε από την κρίση, να μην έχουμε καταλάβει πως πολλά άλλαξαν και πολλά πρέπει να αλλάξουν.
«Ε»


 
Βαρύτητα στις Περιφέρειες
 Όλες οι ενδείξεις πείθουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές του Μαΐου θα ρίξει το βάρος του στις Περιφερειακές εκλογές κυρίως και δευτερευόντως στους δήμους, κυρίως της επαρχίας.
Μάλιστα από τώρα κινείται για την προετοιμασία στον τομέα αυτόν και ήδη είχαμε επίσκεψη στην Περιφέρειά μας κλιμακίου για τις Περιφερειακές εκλογές.
Ο ΣΥΡΙΖΑ για την Περιφέρειά μας ποντάρει στους μειονοτικούς βουλευτές σε Ξάνθη και Ροδόπη, πιστεύοντας ότι και σ’ αυτές τις εκλογές η μειονότητα θα στηρίξει ΣΥΡΙΖΑ και υποψηφίους του.
Εάν το σενάριο αυτό θα υλοποιηθεί είναι άγνωστο, αλλά και νωρίς να το πει κανείς.
«Ε»


 
 Στους δήμους
 Ο ΣΥΡΙΖΑ στους δήμους θα έχει υποψήφιους δικούς του μόνον στους μεγάλους. Στους μεσαίους και μικρούς (όπως Ξάνθη) το πιθανότερο είναι να μην κατεβάσει συνδυασμούς. Θα προτιμήσει να συνεργαστεί εκλέγοντας 2-3 συμβούλους παρά να εκτεθεί συγκεντρώνοντας μικρό αριθμό ψήφων τόσο ο υποψήφιος δήμαρχός του όσο και οι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοί του.
«Ε»


 
Γίνονται επαφές
 Πληροφορίες που έρχονται στη στήλη, αναφέρουν ότι οι μνηστήρες για την υποψηφιότητα της συντηρητικής παράταξης, δεν μένουν με σταυρωμένα χέρια. Κάνουν επαφές, συζητούν και συνομιλούν με υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους και εκφράζουν την επιθυμία τους να είναι υποψήφιοι μαζί τους.
Έτσι, παρότι ακόμη δεν ξεκαθάρισε το ποιος θα πάρει το χρίσμα τελικά, οι συζητήσεις και οι επαφές γίνονται από 2-3 μνηστήρες. Το ερώτημα είναι τι θα συμβεί εάν το χρίσμα πάει σε κάποιον άλλον. Τότε επαφές και συζητήσεις μάλλον θ’ αποδειχθούν άκαιρες και θα δημιουργήσουν προβλήματα σχέσεων. Εκτός κι αν κάποιος που ξεκίνησε τις επαφές του τις συνεχίσει μέχρι τέλος και κατέβει υποψήφιος.
Σύντομα μάλλον στο θέμα θα έχουμε εξελίξεις αλλά και λύσεις. Εκτός εάν για τη ΝΔ είναι νωρίς ακόμη για τις δημοτικές εκλογές.
«Ε»


 
 Νέο ιατρείο
 Εγκαινιάζει το ιατρείο της Γενικής Ιατρικής την Κυριακή 20 Οκτωβρίου και ώρα 16.00 στο Εύλαλο Ξάνθης η ιατρός Μαρία Καραλευθέρη.
Η κ. Καραλευθέρη υπηρέτησε χρόνια την ιατρική με επιτυχία, προσφορά και αγάπη στον συνάνθρωπο και συνεχίζει τώρα ιδιωτεύοντας κοντά στους ανθρώπους που γνωρίζει και την γνωρίζουν επίσης, την αγαπούν και εμπιστεύονται.
«Ε»


 
Δημοσκόπηση
 Σύμφωνα με δημοσκόπηση της εταιρείας RASS για τον Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής, το 67% των ερωτηθέντων τάσσονται υπέρ ενός ξεχωριστού ψηφοδελτίου μεταξύ των υποψήφιων δημάρχων και των υποψήφιων δημοτικών συμβούλων.
Όπως λένε οι κακές γλώσσες, αυτή η δημοσκόπηση ήταν και το ισχυρό επιχείρημα που έψαχνε ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης για να περάσει από τη βουλή το γερμανικό μοντέλο.
Ο κύβος ερρίφθη….
«Ε»


 
Στ’ Άγραφα η νεότερη δήμαρχος της Ευρώπης
 Μια 26χρονη κοπέλα, η Βασιλική Φεγγούλη, είναι η νέα δήμαρχος στην περιοχή των Αγράφων, η νεότερη στην Ελλάδα αλλά και την Ευρώπη!
Η κ. Φεγγούλη, η οποία είναι κόρη ιερέα και έχει σπουδάσει θεολογία, θα ασκεί τα καθήκοντα Δημάρχου Αγράφων στην Ευρυτανία για τους επόμενους τρεις μήνες, όσο θα διαρκεί η αργία στην οποία τέθηκε ο μέχρι σήμερα Δήμαρχος Δημήτρης Τάτσης.
Με την έστω και προσωρινή ανέλιξή της στο αξίωμα του δημάρχου, κατέκτησε και τον τίτλο αυτό, της μικρότερης δημάρχου της Ευρώπης.
-Αυτό είναι που λένε «από τ΄ άγραφα»…


 
Δημόσιοι υπάλληλοι
 Ακτινογραφία στους δημόσιους υπαλλήλους της χώρας επιχειρούν τα ΝΕΑ, μετά την πρώτη αξιολόγηση που τους έγινε.
Έτσι, φαίνεται πως περίπου οι μισοί δημόσιοι υπάλληλοι από τους 607.516 εργαζόμενους είναι απόφοιτοι ΑΕΙ ή ΤΕΙ, ενώ οι υπόλοιποι είναι απόφοιτοι λυκείου ή υποχρεωτικής εκπαίδευσης. Παράλληλα, η έρευνα έδειξε πως οι δημόσιοι υπάλληλοι είναι στην συντριπτική τους πλειονότητα ηλεκτρονικά αναλφάβητοι, καθώς οι 6 στους δέκα δεν έχουν γνώσεις επεξεργασίας κειμένου και δεν μπορούν ούτε να συνδεθούν στο Διαδίκτυο, ενώ παράλληλα μόλις το 35,3% μπορεί να στείλει ένα e mail! Το υπόλοιπο 65% αγνοεί αυτόν τον πολύπλοκο ηλεκτρονικό τρόπο επικοινωνίας!
Γιατί άλλωστε να μάθουν να στέλνουν email; Αφού μπορούν κάλλιστα να πηγαίνουν με τα πόδια τα μηνύματα και να κάνουν τις βόλτες τους οι άνθρωποι, αλλά και να παίρνουν και το σχετικό επίδομα μεταφοράς φακέλων!
-Λογικότατο…


 
Πριν αλέκτωρ λαλήσει…
 Δεν έπιασαν τόπο – ως φαίνεται – οι συμβουλές και οι προτροπές του υφ. Εργασίας κ. Β. Κεγκέρογλου, στην τριμερή που έγινε με τους εργαζόμενους και τη διοίκηση της ΣΕΚΑΠ. Όπως έγινε γνωστό τους συνέστησε να αποφύγουν τις ακρότητες και να συνεχίσουν τη διαβούλευση και να βρουν λύση. Πριν αλέκτωρ λαλήσει όμως άρχισαν πάλι τα «όργανα. Συγκεκριμένα το πρωί της Πέμπτης η Security δεν επέτρεψε στους εργαζόμενους της BIO που είχαν επανέλθει από την απόσπασή τους στη ΣΕΚΑΠ, την είσοδό στο χώρο του εργοστασίου. Από την πλευρά τους οι εργαζόμενοι και ο δικηγόρος τους Κώστας Κουρτίδης ειδοποίησαν την Αστυνομία ενώ η Διοίκηση της εταιρίας έκανε λόγο για «λάθος» και επέτρεψε την είσοδο!
Μ.Ξ.


 

Ακόμη 11 ιεροδιδάσκαλοι στην Ξάνθη
 Δημοσιεύτηκε το ΦΕΚ που δημοσιοποιεί την πρόσκληση ενδιαφέροντος για την πρόσληψη άλλων 26 ιεροδιδασκάλων στις μουφτείες της Θράκης, ώστε να συμπληρωθεί ο αριθμός των 90 συνολικά ατόμων που αναλαμβάνουν να διδάξουν το Κοράνιο στα τεμένη της Θράκης.
Στη μουφτεία της Ξάνθης αντιστοιχούν 11 ακόμη θέσεις, άλλες 13 προστίθενται στην Κομοτηνή και άλλες 2 στο Διδυμότειχο.
Η διαδικασία φαίνεται να έχει ολοκληρωθεί και τώρα μένει να φανούν τα αποτελέσματα αυτής της κυβερνητικής πρωτοβουλίας και κατά πόσο θα ανταποκριθούν οι μουσουλμάνοι μαθητές στη νέα δυνατότητα που τους δίνεται. Νομίζω είναι και αυτό κάτι που πρέπει να αναλάβει να παρουσιάσει στο τέλος της χρονιάς το υπουργείο Παιδείας.
Ε.Δ.


 
 Ξεκινά το τουρκικό πρόγραμμα των μειονοτικών σχολείων
 Σε επιτυχία και αποτελεσματικότητα του ΠΑΣΟΚ και προσωπικά του Ευάγγελου Βενιζέλου αναγάγει την επίλυση του προβλήματος της έλλειψης εκπαιδευτικών στο τουρικικό πρόγραμμα των μειονοτικών σχολείων ο Δημήτρης Σαλτούρος, που ενημέρωσε χθες με ανακοίνωσή του ότι εξασφαλίστηκαν τα αναγκαία κονδύλια ώστε από βδομάδα να ξεκινήσουν τη διδασκαλία στα Δημόσια Μειονοτικά Σχολεία επιπλέον εξήντα εκπαιδευτικοί, απόφοιτοι της Ειδικής Παιδαγωγικής Ακαδημίας Θεσσαλονίκης (ΕΠΑΘ).
Ε.Δ.


 
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Παρασκευή 19 Απριλίου 2024

Περί οδησήμανσης πάλι Ιδού κι άλλο ένα θέμα που καλείται ν’αντιμετωπίσει η παρούσα δημοτικ…