Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ Ποδόσφαιρο ΑΕΛ Καλλονής – Skoda Ξάνθη 1-5!

ΑΕΛ Καλλονής – Skoda Ξάνθη 1-5!

0
skoda kalloni
 

Με χατ-τρικ Σολάρι και δύο γκολ του Σολτάνι έφτασε στη μεγάλη νίκη η ξανθιώτικη ομάδα

 

Ανέβηκε στην 5η θέση της βαθμολογίας και βλέπει… ψηλότερα

 
 
Πραγματοποιώντας την καλύτερη φετινή της εμφάνιση και με μεγάλους πρωταγωνιστές τους Εστέμπαν Σολάρι και Καρίμ Σολτάνι η Skoda Ξάνθη επικράτησε με σκορ 5-1 επί της Καλλονής στον κυριακάτικ αγώνα και πρόσθεσε έτσι άλους τρεις βαθμούς στη συγκομιδή της. Η αναμέτρηση έγινε στο γήπεδο «Κλ. Βικελίδης» της Θεσσαλονίκης το οποίο χρησιμοποίησε ως έδρα η Καλλονή.
Οι δύο… «Σολ» ήταν τα πρώτα «βιολιά» στην ξανθιώτικη ομάδα καθώς συνδυάστηκαν άψογα σε πολλές περιπτώεις και σκόραραν τα πέντε γκολ ανταλλάσοντας μεταξύ τους ασίστ. Εκτός των δύο σκόρερ όμως πολύ καλή ήταν η συνολική εικόνα της Ξάνθης που ήταν καταιγιστική στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα.
Από την άλλη οι τυπικά γηπεδούχοι περιορίστηκαν σε ρόλο ¨κομπάρσου¨ με ελάχιστες καλές στιγμές, από τις οποίες στη μία μείωσαν στο σκορ.
 
Σολάρι 3- Σολτάνι 2
Ο Μάουρερ επέλεξε στην βασική 11άδα τους Ζαρόπουλο κάτω από τα δοκάρια, Παΐτο – Μπαξεβανίδη στα άκρα της άμυνας, τους Βάλλα – Γούτα κεντρικό αμυντικό δίδυμο. Στην μεσαία γραμμή αντί του τραυματία Ντε Γκούζμαν προτιμήθηκε ο Κώστας Φλίσκας σαν παρτενέρ του Ντιέ, με τον Σουάρεζ Εστράδα σε πιο δημιουργικό ρόλο και τους Σολτάνι – Κάλβο στα πλάγια. Στην κορυφή της επίθεσης ήταν ο αργεντινός φορ Εστεμπάν Σολάρι.
Στα μισά του ημιχρόνου η ξανθιώτικη ομάδα κέρδισε φάουλ σε καλή θέση με τον Εστράδα να «προειδοποιεί» τον Σιδεράκη ο οποίος έδιωξε σε κόρνερ. Ο Σολάρι ένα λεπτό αργότερα όμως με κεφαλιά έκανε την διαφορά ανοίγοντας το σκορ. Το 0-1 έγινε στο 25ο λεπτό με τον σέντερ φορ της Ξάνθης να εκμεταλλεύεται ιδανικά την σέντρα του Παΐτο. Επτά λεπτά αργότερα ήρθε και το δεύτερο γκολ για την ομάδα του Ράινερ Μάουρερ. Ο Κάλβο από δεξιά σε μία επιθετική ενέργεια έκανε την σέντρα και ο Σολτάνι πετάχτηκε στην καρδιά της άμυνας της Καλλονής και με καρφωτή κεφαλιά πέτυχε το 0-2. Στο 41’ η μείωση του σκορ από τους τυπικά γηπεδούχους με την κεφαλιά του Μαρσέλο δεν πτόησε τους παίκτες της ξανθιώτικης ομάδας που είχαν και «τρίτο» χτύπημα πριν λήξει το ημίχρονο. Εστράδα – Σολτάνι συνδυάστηκαν άψογα και ο Σολάρι «τελείωσε» με προβολή την φάση διαμορφώνοντας το τελικό 1-3 για το πρώτο ημίχρονο.
Στο ξεκίνημα της επανάληψης η ξανθιώτικη ομάδα σημείωσε και 4ο γκολ. Ο Καρίμ Σολτάνι στο 54’ έδωσε διαστάσεις θριάμβου στο σκορ και η συνέχεια έγινε ακόμη πιο εύκολη ενώ το κερασάκι στην τούρτα ήταν το 5ο γκολ του Σολάρι στις καθυστερήσεις με το οποίο έγινε το 1-5. Το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή Γιάχου βρήκε την ξανθιώτικη ομάδα να πανηγυρίζει το πρώτο εκτός έδρας τρίποντο και τον Αργεντινό επιθετικό στη 2η θέση του πίνακα των σκόρερ με 7 γκολ, πίσω από τον Μήτρογλου που έχει 10.
Με το «διπλό» μάλιστα η Ξάνθη ανέβηκε στην 5η θέση της βαθμολογίας που οδηγεί στα πλέι οφ της Ευρώπης στο τέλος της σεζόν. Βέβαια το πρωτάθλημα έχει ακόμη πολύ δρόμο, όμως η ξανθιώτικη ομάδα με τη χθεσινή της εμφάνιση έδειξε ότι έχει ανεβάσει τον πήχη και φέτος.
Το 15νθήμερο κενό που προηγήθηκε φαίνεται ότι βοήθησε πολύ την ξανθιώτικη ομάδα στο να δέσει περισσότερο τις γραμμές της και να ανεβάσει τους ρυθμούς της με αποτέλεσμα το συγκρότημα του Μάουρερ να παρουσιάζει ένα πολύ ελπιδοφόρο σύνολο ενόψει της συνέχειας, ενώ την επόμενη αγωνιστική υποδέχεται τον Ατρόμητο Αθηνών σε ένα ντέρμπι με μεγάλη βαθμολογική σημασία.
 
Οι συνθέσεις:
ΑΕΛ ΚΑΛΛΟΝΗΣ (Γ. Ματζουράκης): Σιδεράκης, Αναστασιάδης, Γκάσιτς (58’ Χωριανόπουλος), Λεάντρο, Ποντάνι, Μαρσέλο, Σιλιγαρδάκης (58’ Αγρίτης), Λεοζίνιο, Χουανλού (66’ Γάλας), Γιόναν Γκαρσία, Καζάκης.
SKODA ΞΑΝΘΗ (Γ. Μάουρερ): Ζαρόπουλος, Παΐτο, Μπαξεβανίδης, Γούτας, Βάλλας, Φλίσκας, Ντιέ (73’ Χοσέμι), Κάλβο (83’ Ράνος), Σουάρεζ Εστράδα (63’ Βασιλακάκης), Σολτάνι, Σολάρι.
 
 
SUPER LEAGUE
8η αγωνιστική – τα αποτελέσματα
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΑΘ. – ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ 3-0
Π.Α.Ο.Κ. – ΑΣΤ. ΤΡΙΠΟΛΗΣ 2-0
ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 1-4
ΒΕΡΟΙΑ – ΑΡΗΣ 0-1
ΑΕΛ ΚΑΛΛΟΝΗΣ – SKODA ΞΑΝΘΗ 1-5
ΑΠΟΛΛΩΝ – ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ 1-1
Ο.Φ.Η. – ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ 1-1
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ – ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ (χθες)
Δευτέρα, 21 Οκτωβρίου 2013
19.30: ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ – ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Novasports 1)
Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
1. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 22
2. Π.Α.Ο.Κ. 19
3. ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΑΘ. 14
4. ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ 14
5. SKODA ΞΑΝΘΗ 13
6. ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 11*
7. ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ 10*
8. ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ 10
9. ΑΣΤ. ΤΡΙΠΟΛΗΣ 10
10. ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ 10*
11. ΑΕΛ ΚΑΛΛΟΝΗΣ 9
12. ΑΡΗΣ 8
13. ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ 8
14. ΑΠΟΛΛΩΝ 7
15. Ο.Φ.Η. 6
16. ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ 6*
17. ΒΕΡΟΙΑ 5
18. ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ 5
* Δεν υπολογίζεται το αποτέλεσμα του χθεσινοβραδινού αγώνα Παναθηναϊκός – Πανθρακικός ενώ η αναμέτρηση ΠΑΣ Γιάννινα – Πανιώνιος είναι προγραμματισμένη για σήμερα.
ΕΠΟΜΕΝΗ (9η) ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
Σάββατο 26 Οκτωβρίου 2013
15.00: SKODA ΞΑΝΘΗ – ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΑΘ.
17.15: ΑΣΤ. ΤΡΙΠΟΛΗΣ – ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ
19.30: ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ – ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
Κυριακή 27 Οκτωβρίου 2013
15.00: ΑΡΗΣ – ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ
17.15: ΒΕΡΟΙΑ – ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ
17.15: ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ – Π.Α.Ο.Κ.
17.15: ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ – ΑΠΟΛΛΩΝ
19.30: ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – Ο.Φ.Η.
Δευτέρα 28 Οκτωβρίου 2013
19.30:    ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ – ΑΕΛ ΚΑΛΛΟΝΗΣ
 
Δημήτρης Καλτέκης
dkaltekis@empros.gr
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Ποδόσφαιρο
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Σοκ στο ελληνικό ποδόσφαιρο! Θετικό το πρώτο δείγμα Έλληνα διεθνή σε έλεγχο ντόπινγκ στο ματς με τη Γεωργία

Σε σοκ βρίσκεται το ελληνικό ποδόσφαιρο, καθώς Έλληνας διεθνής που ήταν στην αποστολή της …