Σχόλια 16/10/13

0
Με 2,5 εκ. φοροδιαφυγή δεν θα πρέπει πια να τον λέμε Πλούταρχο αλλά Λήσταρχο…


 
 
Πώς είναι σίγουρος;
 Φέρεται να δηλώνει ο πρόεδρος του ΕΒΕ Στέλιος Μωραΐτης ότι του χρόνου η έκθεση θα είναι γενικού χαρακτήρα και άλλα όπως θα συνεχίσει ο ίδιος επιχειρηματίας.
Πώς και από πού βγαίνει το συμπέρασμα ότι και το χρόνου θα είναι ο ίδιος επιχειρηματίας που θ’ αναλάβει τη διοργάνωση; Διαγωνισμός γίνεται, προσφορές κατατίθενται, όποιος προσφέρει περισσότερα.
Όσο για την προσέλευση του κόσμου, μάλιστα και από τους γειτονικούς νομούς, ας αφήσει τα σάπια. Εδώ από την Ξάνθη δεν πήγαν στην έκθεση γιατί δεν το γνώριζαν, από τους γειτονικούς νομούς θα έρχονταν;
Επιτέλους λίγη σοβαρότητα δεν θα έβλαπτε. Η έκθεση ήταν αποτυχία απ’ όλες τις απόψεις. Οι δε εκθέτες έμειναν μόνοι τους με τους συγγενείς τους.
«Ε»


 
Η Κεντροαριστερά
 Όλα δείχνουν ότι αυτή τη φορά η υπόθεση της Κεντροαριστεράς θα προχωρήσει στη χώρα μας. Ήδη το Μανιφέστο υπεγράφη από 58 προσωπικότητες και οι ζυμώσεις βρίσκονται σε εξέλιξη.
Εκείνο που είναι θετικό στην όλη προσπάθεια είναι η αποδοχή της βάσης. Η οποία επιθυμεί μια νέα πολιτική παρουσία που θα εκπροσωπεί την Κεντροαριστερά, δηλαδή μια προοδευτική, δημιουργική παράταξη, χωρίς ακραίες αγκυλώσεις, με ευρωπαϊκό προσανατολισμό και σεβασμό στις Δημοκρατικές αρχές και ιδεώδη με κοινωνική ευαισθησία και ανθρωπισμό.
Ήδη την όλη προσπάθεια της νέας πολιτικής κίνησης υποδέχτηκαν και αποδέχτηκαν θετικά τόσο στο ΠΑΣΟΚ όσο και στη ΔΗΜΑΡ Ξάνθης, αλλά και σε άλλες περιοχές.
Οι ενδείξεις πείθουν ότι την φορά αυτή θα υπάρξει θετικό αποτέλεσμα διότι τόσο το ΠΑΣΟΚ όσο και η ΔΗΜΑΡ σε πρώτη φάση θα συνεχίσουν να υφίστανται. Απλά θα συνεργαστούν στην αρχή στις Ευρωεκλογές και Δημοτικές-Περιφερειακές, και αργότερα, αφού ωριμάσουν οι συνθήκες θα ενοποιηθούν μέσω μιας νέας ηγεσίας, αφού ο Βενιζέλος δήλωσε ήδη ότι «θα κάνει πίσω» για την ηγεσία ώστε να προχωρήσει η προσπάθεια και να δυναμώσει.
«Ε»


 
Έχει δίκιο
 Η δήλωση ανήκει στην βουλευτή Ντόρα Μπακογιάννη. Είπε λοιπόν η Ντόρα: «Αυτή τη στιγμή γίνεται τρομερή αδικία εναντίον των φορολογούμενων που πληρώνουν τους φόρους τους. Πληρώνουμε φόρους τριών ετών σε τρεις μήνες».
Κυρία μου έχετε δίκιο. Και μάλιστα μεγάλο. Μόνον που εσείς όπως κι εμείς δεν μπορούμε να το βρούμε…Και γι’ αυτό πληρώνουμε…
«Ε»


 
Με τι ασχολούνται…
 Αντιπαράθεση μεταξύ ΠΑΣΟΚ και ΝΔ για τα άρματα στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου εάν πρέπει ή όχι να παρελάσουν.
Σε αντιπαράθεση μεταξύ ΠΑΣΟΚ και ΝΔ εξελίσσεται η απόφαση της ηγεσίας του υπουργείου Άμυνας για την επιστροφή μηχανοκίνητων και ιπτάμενων μέσων των Ενόπλων Δυνάμεων στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου.
«Τα άρματα δεν είναι για επίδειξη, αλλά για άμυνα», λέει το ΠΑΣΟΚ και ζητά άμεση ανάκληση της απόφασης.
Φοβερό πεδίο αντιπαράθεσης, δεν βρίσκετε; Αφού έλυσαν όλα τα υπόλοιπα, έπιασαν τα άρματα.
-Μήπως θα πρέπει να σοβαρευτούν λίγο οι κύριοι αυτοί; Και για να μην μαλώνουν, ας σταματήσουν οριστικά τις παρελάσεις μηχανοκίνητων τμημάτων. Αρκούν τα πεζοπόρα τμήματα που είναι και ζωντανά.
«Ε»


 
 Ευχές από το ΕΜΠΡΟΣ
 Η εφημερίδα μας εύχεται στους Μουσουλμάνους κατοίκους του Νομού, με την ευκαιρία του Κουρμπάν Μπαϊράμ, Χρόνια Πολλά σε όλους με Υγεία και Προκοπή.
«Ε»


 
Τεράστια επιτυχία
 Ναι, με τον τίτλο «Τεράστια επιτυχία» θα αξιολογούσα την δράση και προσφορά των ΚΕΣΠΕΜ (Πρόγραμμα για την Εκπαίδευση των παιδιών της Μουσουλμανικής Μειονότητας).
Εξάλλου, το Υπουργείο Παιδείας κάνοντας αυτή την αξιολόγηση του έργου του, παρατείνει την προσφορά του για ένα χρόνο ακόμη.
Το έργο των ΚΕΣΠΕΜ μπορεί να μην το γνωρίζουν όσο πρέπει οι Χριστιανοί κάτοικοι της Θράκης. Το γνωρίζουν και το αναγνωρίζουν όμως γιατί το ζουν, το βιώνουν, χιλιάδες Μουσουλμάνοι.
Νέοι κάθε ηλικίας, μαθητές αλλά και ενήλικες. Οι οποίοι, ζουν τις δράσεις και την προσφορά των ΚΕΣΠΕΜ που σε Ξάνθη, Ροδόπη και Έβρο, προσφέρουν μάθηση, γνώσεις, παιγνίδια, κατασκηνώσεις. Μάλιστα το καλοκαίρι που μας πέρασε ήταν το καλύτερο και το πιο πετυχημένο απ’ όλα.
Τα παιδιά και οι γονείς των παιδιών τα γνωρίζουν αυτά. Γι’ αυτό και συμμετέχουν, γι’ αυτό και αγκαλιάζουν τα ΚΕΣΠΕΜ, γι’ αυτό και προσέρχονται σε μεγάλους αριθμούς για να παρακολουθήσουν τις δράσεις τους.


 
Άδωνις: Τα λεφτά τελείωσαν γιατί δίναμε συντάξεις στους 50άρηδες
 «Νέο κούρεμα μισθών και συντάξεων δεν πρόκειται να υπάρξει» ξεκαθάρισε ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, για να προσθέσει ωστόσο αναφερόμενος στις ηλικίες συνταξιοδότησης : «Κάτω από 65 κανονικά δεν έπρεπε να υπάρχει σύνταξη. Αν δε δίναμε σε κανέναν κάτω των 65, θα μπορούσαμε να δίνουμε στους ανάπηρους αυτό που έπρεπε να τους δίνουμε. Αφού τόσα χρόνια το κράτος έδινε στους 50άρηδες, προφανώς τελείωσαν τα λεφτά».
Καλά τα λέει ο υπουργός αλλά καλά θα κάνει να τα πει και στην κυβέρνηση. Γιατί συνεχίζει και σήμερα να δίνει συντάξεις σε 45άρηδες (στρατιωτικούς και αστυνομικούς) αλλά παράλληλα ετοιμάζεται να συνταξιοδοτήσει χιλιάδες γυναίκες δημοσίους υπαλλήλους στα 50, με 18 χρόνια υπηρεσίας!
Η κυβέρνηση συνεχίζει να επιλέγει την εύκολη λύση της πρόωρης συνταξιοδότησης για να μικρύνει το δημόσιο, σε βάρος βέβαια του Έλληνα φορολογούμενου που θα πληρώνει συντάξεις σ’ αυτούς τους ανθρώπους για πολλαπλάσια χρόνια από αυτά που εργάστηκαν, προκειμένου ν’ αποφευχθούν -και πάλι- οι απολύσεις όσων δεν χρειάζονται ή είναι ανεπαρκείς…


 
 Επιζητούν πολιτική παρέμβαση
 Πολιτική παρέμβαση και βοήθεια επιζητούν οι συνδικαλιστές των σωματείων της ΣΕΚΑΠ στην διένεξή τους με την διοίκηση και για το λόγο αυτό σήμερα βρίσκονται στην Αθήνα προκειμένου να έχουν μια σειρά από επαφές με αρχηγούς πολιτικών κομμάτων και βουλευτές αλλά και με τον υφυπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας Βασίλη Κεγκέρογλου. Οι σχέσεις τους με τη διοίκηση έχουν επιδεινωθεί ακόμη περισσότερο μετά την απόλυση των 4 εργαζομένων και ως απάντηση εξήγγειλαν νέα 48ωρη απεργία η οποία μάλιστα πρόκειται να τεθεί υπό την αιγίδα του Εργατικού Κέντρου Ξάνθης.
– Το βέβαιο είναι ότι η κατάσταση έχει ξεφύγει τελείως στη ΣΕΚΑΠ και αυτό δεν συμφέρει κανένα…
Μ.Ξ.


 
Επίδομα παραμεθορίου για τους συνοριοφύλακες
 Ελπίδες για την επαναφορά της ειδικής αποζημίωσης φύλαξης συνόρων για το προσωπικό που υπηρετεί στην παραμεθόριο καλλιέργησε ο υπουργός Άμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος, αν και οι συνοριοφύλακες μέχρι να το δουν παραμένουν εξαιρετικά επιφυλακτικοί, καθώς γνωρίζουν ότι το υπουργείο Οικονομικών είναι εξαιρετικά φειδωλό στην χορήγηση κονδυλίων για επιδόματα.
Ο Δημήτρης Αβραμόπουλος δήλωσε πάντως ότι τα απαραίτητα κονδύλια “θα διατεθούν από τις πιστώσεις για τα εξοπλιστικά, που δεν απορροφώνται, με το τέλος κάθε οικονομικού έτους”.
Ε.Δ.


 
Διαβούλευση για το νέο μεταναστευτικό κώδικα
 Το σχέδιο νόμου του νέου μεταναστευτικού κώδικα τέθηκε από χθες σε διαβούλευση και περιλαμβάνει μια σειρά από αλλαγές. Η πενταετής άδεια «επί μακρόν διαμένοντος», που με βάση τις ρυθμίσεις τις οποίες προωθεί το υπουργείο Εσωτερικών, θα μπορούν να λαμβάνουν στο μέλλον, κατόπιν αιτήσεως, οι μετανάστες που διαθέτουν νόμιμη μακρόχρονη άδεια διαμονής στη χώρα μας ισοδυναμεί με… «ευρωπαϊκό διαβατήριο» και υπολογίζεται ότι αφορά περίπου 356.000 νόμιμους μετανάστες που βρίσκονται εδώ και χρόνια στη χώρα μας. Σημαντικό είναι ότι επιχειρείται να μπει ένα «φρένο» στη γραφειοκρατία, αφού μειώνονται οι 50 διαφορετικές άδειες διαμονής σε 19, με βασικότερη την επί μακρόν διαμένοντος. Επιπλέον οι άδειες εργασίας κατηγοριοποιούνται από τέσσερις σε μία και η γραφειοκρατία για την ανανέωσή τους περιορίζεται, αφού περισσότερα από 20 δικαιολογητικά καταργούνται.
Ακόμη ο νέος μεταναστευτικός κώδικας μεριμνά για όσους δεν μπορούν να συγκεντρώσουν τον απαραίτητο αριθμό ενσήμων λόγω κρίσης και επιτρέπει την παραμονή τους (για διάστημα που δεν έχει οριστεί) ακόμη κι αν δεν εργάζονται, εφόσον έχουν εργαστεί για χρόνια στην Ελλάδα. Τέλος, προβλέπεται ότι την πενταετή άδεια λαμβάνουν και τα παιδιά των μεταναστών όταν ενηλικιωθούν, με δυνατότητα παράτασης για άλλη μία πενταετία.
Ε.Δ.


 
Κοινόχρηστα ποδήλατα και στην Καβάλα
 Μας έχουν… περικυκλώσει τα κοινόχρηστα ποδήλατα, αφού και στη γειτονική μας Καβάλα, μετά την Κομοτηνή τίθεται σε εφαρμογή το σύστημα δανεισμού ποδηλάτων από το δήμο. Τέτοια project, εμάς τους ξανθιώτες μας… σπάνε λίγο τα νεύρα, αφού, όπως και πρόσφατα αναφέραμε, προσπερνούν το δήμο Ξάνθης, παρότι είναι πλέον εμφανής η στροφή παιδιών, νέων και μεγαλύτερων στη στροφή προς το ποδήλατο.
Δε βαριέσαι, αφού οι ξανθιώτες τη βρίσκουν την άκρη μόνοι τους, αγοράζουν το ποδήλατό τους, οδηγούν στην άκρη του δρόμου, καμιά φορά και στα πεζοδρόμια, προσέχουν και οι ίδιοι τα παιδιά τους, που να «μπλέκει» τώρα και ο δήμος…!
Ε.Δ.


 
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Παρασκευή 26 Απριλίου 2024

Απόφαση- σταθμός Όταν οι θεσμοί της Πολιτείας λειτουργούν σωστά, τότε η Δημοκρατία υπάρχει…