Αρχική ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ Αστυνομικά Νέα Πήραν φωτιά 3 φούρνοι της ΣΕΚΕ

Πήραν φωτιά 3 φούρνοι της ΣΕΚΕ

0
xirandirio seke
 

Καταστροφές της τάξης των 40.000 ευρώ στο ξηραντήριο. Συνεχίζεται κανονικά η παραγωγή στα υπόλοιπα

 

Άμεση παρέμβαση της Πυροσβεστικής Ξάνθης και Σταυρούπολης. Πιθανόν από ανάφλεξη του καυστήρα προκλήθηκε η πυρκαγιά

 
 
 
Παρανάλωμα του πυρός έχουν γίνει 3 ξηραντήρια – φούρνοι για την ξήρανση του καπνού της ΣΕΚΕ στο Νεοχώρι (αγρόκτημα Ιωνικού) με την ζημιά να ανέρχεται σε περίπου 40.000 ευρώ!
Η φωτιά εκδηλώθηκε στις 9μ.μ. το απόγευμα της Δευτέρας 14 Οκτωβρίου στο ένα φούρνο και γρήγορα λόγω της εύφλεκτης ύλης (καπνός) επεκτάθηκε και στους δύο πλαϊνούς (δεξιά και αριστερά, ενώ υπέστη ζημιές και μία γραμμή επεξεργασίας (ταινία).
 
Από ανάφλεξη του καυστήρα πήρε φωτιά ο φούρνος…
Όπως μας πληροφορεί ο πρόεδρος της ΣΕΚΕ κ. Ταρενίδης ο οποίος μαζί με τον Διευθύνοντα σύμβουλο κ. Αλέξανδρο Κοντό κατέφτασαν από τους πρώτους στο ξηραντήριο η πυρκαγιά σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις προκλήθηκε από ανάφλεξη του καυστήρα από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία. Ο φούρνος είχε στο τελικό στάδιο ξήρανσης 2.000 τόνους καπνού ο οποίος και κάηκε ενώ όπως μας πληροφορεί ο κ. Ταρενίδης παρά την πυρκαγιά δεν σταμάτησε ούτε στιγμή η γραμμή παραγωγής και οι υπόλοιποι 49 φούρνοι δούλευαν κανονικά. Τη στιγμή της πυρκαγιάς στα ξηραντήρια εργάζονταν ένας γεωπόνος και ο βοηθός του οι οποίοι όπως πληροφορηθήκαμε από τον κ. Ταρενίδη προσπάθησαν να κατασβέσουν την φωτιά με πυροσβεστήρες ενώ σύμφωνα με πληροφορίες από τον αν. διοικητή της Πυροσβεστικής Ξάνθης πυραγό Χρήστο κ. Γκίκη που κατέφθασε στον τόπο της πυρκαγιάς περί της 9.25 μ.μ., λειτούργησε και το αυτόματο σύστημα πυρόσβεσης.
 
Επεχείρησαν μαζί η Πυροσβεστική Ξάνθης και Σταυρούπολης
Ωστόσο η φωτιά περιορίστηκε στους τρεις φούρνους και κατασβέστηκε λίγο μετά με την παρέμβαση του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Σταυρούπολης που κατέφθασε με 2 οχήματα και άνδρες ενώ άμεση ήταν και η κινητοποίηση της Πυροσβεστικής υπηρεσίας Ξάνθης Στην κατάσβεση συμμετείχαν συνολικά πέντε πυροσβεστικά οχήματα με έντεκα πυροσβέστες. Να σημειώσουμε ότι σύμφωνα με πληροφορίες από την Πυροσβεστική δεν υπάρχουν ενδείξεις για εμπρησμό ωστόσο διενεργείται προανάκριση από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Ξάνθης για την εξακρίβωση των αιτιών της πυρκαγιάς.
 
Ευχαριστίες προς τη Πυροσβεστική από τον αντιδήμαρχο Σταυρούπολης
Στα ξηραντήρια βρέθηκαν απ την πρώτη στιγμή παραγωγοί που έχουν τα καπνά τους και κάτοικοι των γύρω περιοχών όπως επίσης και ο αντιδήμαρχος Σταυρούπολης κ. Κυριάκος Παπαδόπουλος, ο οποίος και ευχαρίστησε τους άνδρες της Πυροσβεστικής για την άμεση παρέμβαση και την κατάσβεση της πυρκαγιάς που απέτρεψε μεγαλύτερη ζημιά σε μια επένδυση που προσδίδει υπεραξία στην περιοχή.
 
Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αστυνομικά Νέα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Χειροπέδες σε διωκόμενο με ένταλμα σύλληψης στην Αλεξανδρούπολη

Εκκρεμεί ένταλμα σύλληψης για συνέργεια σε διακίνηση παράτυπων μεταναστών Συνελήφθη το πρω…