– 200 gr. πλιγούρι
– 250 ml. ζωμό κοτόπουλού
– 5-6 μανιτάρια λευκά
– 5-6 ίνες Κρόκου Κοζάνης (σαφράν)
– 3 κουταλιές της σούπας κράνμπερις αποξηραμένα
– 1 γεμάτη κουταλιά της σούπας βούτυρο
– Αλάτι
Βάζουμε το πλιγούρι σε ένα μπωλ, το καλύπτουμε με νερό και αφήνουμε για 5 λεπτά. Ξεπλένουμε το πλιγούρι και το βάζουμε να στραγγίσει σε τρυπητό μέχρι να το χρησιμοποιήσουμε. Κόβουμε τα κρεμμυδάκια και μανιτάρια σε φέτες και ζεσταίνουμε τον ζωμό που θα χρησιμοποιήσουμε, αφού προσθέσουμε μέσα τις ίνες του Κρόκου.
Σε ένα βαθύ και πλατύ τηγάνι σωτάρουμε τα μανιτάρια με το βούτυρο για 1 λεπτό, σε ζωηρή θερμοκρασία. Προσθέτουμε το πλιγούρι και ανακατεύουμε για 1 λεπτό.
Προσθέτουμε τον ζωμό,τα κράνμπερις, το αλάτι και βράζουμε μέχρι να απορροφήσει το πλιγούρι τα υγρά, ανακατεύοντας τακτικά. Λίγο πριν αποσύρουμε το πλιγούρι από την φωτιά προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια.
Μόλις αποσύρουμε από την φωτιά, σκεπάζουμε με μια πετσέτα και αφήνουμε το πλιγούρι για 5 λεπτα. Ανακατεύουμε και σερβίρουμε.