Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ Αθλητικά Νέα Ποδηλασία: Άλλη μία επιτυχία για τον «Πήγασο»

Ποδηλασία: Άλλη μία επιτυχία για τον «Πήγασο»

0
podilatis
 

Θετικός ο απολογισμός στον αγώνα δρόμου «open»

 

Άγγιξαν τις 200 οι συμμετοχές στη διοργάνωση – αναλυτικά οι νικητές ανά κατηγορία

 
 
Με θετικό πρόσημο στον απολογισμό, σε όλους τους τομείς της διοργάνωσης, πραγματοποιήθηκε την περασμένη Κυριακή 01 Σεπτεμβρίου ο ποδηλατικός αγώνας δρόμου «open» που διοργάνωσε ο «Πήγασος» Ξάνθης σε συνεργασία με την Περιφέρεια Α.Μ.-Θ. και τους Δήμους Ξάνθης και Αβδήρων.
 
Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε ο ποδηλατικός αγώνας δρόμου
 Ξεκινώντας από τις συμμετοχές, έφτασαν σε αριθμό ρεκόρ, με 194 ποδηλάτες-ισσες απ’ όλη την Ελλάδα αλλά και το εξωτερικό να δηλώνουν «παρών» και να παίρνουν μέρος στον αγώνα των 80χλμ.
Η αφετηρία της διαδρομής ήταν στην Ι.Μ. Παναγίας Καλαμού, εκεί όπου είχε στηθεί ο χώρος φιλοξενίας των ποδηλατιστών και των θεατών, ενώ οι συμμετέχοντες πραγματοποιώντας τη διαδρομή Ι.Μ. Παναγίας Καλαμού, Ι. Μ. Παναγίας Αρχαγγελιώτισσας, Ξάνθη, Πετεινός, Διομήδεια, Μαγικό, Μέλισσα, Γκιώνα, Πεζούλα, Άβδηρα, Παραλία Αβδήρων, Παραλία Μάνδρας, Μάνδρα, Νέα Κεσσάνη, Κουτσό, Συδινή, Πολύσιτος, Σέλερο, Λευκόπετρα και Κιμμέρια, επέστρεφαν στην Ι.Μ. Παναγία Καλαμού όπου ήταν και ο τερματισμός.
Η μορφή του αγώνα θύμιζε σε πολλές περιπτώσεις ανάλογες μεγάλες διοργανώσεις του εξωτερικού, με ¨γκρουπάκια¨ ποδηλατιστών να διασχίζουν με ταχύτητα χωριά και δρόμους του Νομού όπου πλήθος κόσμου τους περίμενε για να τους εμψυχώσει και να τους χειροκροτήσει, ενώ το τελευταίο κομμάτι με τη μεγάλη και απότομη ανηφόρα προς τα μοναστήρια ήταν εξίσου εντυπωσιακό με τους ποδηλάτες να καταβάλλουν όλες τους τις δυνάμεις για να φτάσουν στον τερματισμό.
Εκτός του αγωνιστικού μέρους οι διοργανωτές απέσπασαν τα συγχαρητήρια απ’ όλους τους συμμετέχοντες για τις παράλληλες εκδηλώσεις αλλά και την υποδοχή στους αθλητές μετά τον τερματισμό όπου τους προσέφεραν αναψυκτικά, φρούτα, γεύμα και γλυκά μαζί με διάφορα αναμνηστικά ενώ στους έξι πρώτους της κάθε κατηγορίας δόθηκε μετάλλιο και δίπλωμα.
Πολλοί ήταν αυτοί που βοήθησαν τον ξανθιώτικο ποδηλατικό σύλλογο στο να πραγματοποιήσει με επιτυχία τον αγώνα, μεταξύ άλλων το τμήμα Τροχαίας Ξάνθης, το ΕΚΑΒ, ο Ερυθρός Σταυρός, πολλοί χορηγοί – υποστηρικτές, οι προαναφερόμενοι φορείς και Δήμοι κ.α., ενώ τεράστια ήταν η εθελοντική προσφορά των μελών του «Πήγασου». Μάλιστα τα μέλη του συλλόγου βλέποντας την τεράστια επιτυχία που σημείωσε η πρώτη τους απόπειρα, ήδη σκέφτονται και… προετοιμάζονται για μία ανάλογη διοργάνωση και του χρόνου.
 
Σήμερα η εκδήλωση ποδηλασίας – λογοτεχνίας
 
Με ένα πρωτότυπο τρόπο θα συνδέσουν σήμερα την Ποδηλασία με τη Λογοτεχνία τα μέλη του «Πήγασου» με αυτά του Δικτύου Λόγου και Πράξης.
Συγκεκριμένα σήμερα Παρασκευή στις 19:00 τα παιδιά και οι νέοι θα γνωρίσουν την Παλιά Πόλη με το ποδήλατό τους, ενώ στο Θεατράκι θα διαβάσουν πεζά και ποιήματα που μιλούν για το ποδήλατο.
«Πολλοί θα έχετε συνδυάσει το ποδήλατο και το βιβλίο είτε με εξειδικευμένα βιβλία, οδηγούς προπόνησης, είτε και με τίτλους που να εξειδικεύονται στο άθλημα της αγωνιστικής και ορεινής ποδηλασίας. Όμως το ποδήλατο έχει αποτελέσει και αποτελεί αγαπητό θέμα πολλών συγγραφέων, ποιητών, λογοτεχνών αφού πολλοί το χρησιμοποιούσαν για την καθημερινή τους μετακίνηση. Ίσως λόγω και της φύσης του ποδηλάτου που σαν μέσο μετακίνησης είναι πιο κοντά στον άνθρωπο και στο περιβάλλον, απ’ ό,τι τα σύγχρονα μηχανοκίνητα μέσα, που τόσο έχουν επιβαρύνει τις πόλεις», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση των διοργανωτών.
Σήμερα το απόγευμα νέοι ποδηλάτες και νέες ποδηλάτισσες θα μιλήσουν και θα μας μυήσουν στο θαυμαστό κόσμο λογοτεχνίας και ποδηλάτου διαβάζοντας μεταξύ άλλων: ¨Νύχτα χωρίς νύστα¨, ¨Το πράσινο ποδήλατο¨, ¨Οδυσσέας Ελύτης, Η Ποδηλάτισσα¨, ¨Στέρεο Νόβα, Ένα κλεμμένο ποδήλατο¨ κ.α.
Επιμέλεια: Μιχάλης Σπανίδης – Θανάσης Μουσόπουλος
 
Δημήτρης Καλτέκης
dkaltekis@empros.gr
 
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αθλητικά Νέα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Διακρίσεις για ΑΠΟΦΚΑ και Διομήδη στο Χειμερινό Κύπελλο Ρίψεων

Που έγινε στις Σέρρες την προηγούμενη εβδομάδα Στο κύπελλο χειμερινών ρίψεων αναπτυξιακών …