5 μέτριες πατάτες
1 φέτα σολωμός
1/2 κόκκινη πιπεριά
1/2 κίτρινη πιπεριά
1/2 πορτοκαλί πιπεριά
1/4 πράσινη πιπεριά
1 φρέσκο κρεμμυδάκι
4-5 λιαστές ντομάτες
1 χούφτα σπανάκι
χυμό από 1 λεμόνι
2 κσ ελαιόλαδο
2 κσ γιαούρτι
1 κσ νερό από τον βραστό σολωμό
1/2 κγ σκόνη μουστάρδας
αλάτι
Πλένουμε τις πατάτες και τις βάζουμε να βράσουν. Τις ξεφλουδίζουμε και τις κόβουμε σε φέτες. Βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι το χυμό από το λεμόνι και νερό, όταν βράσει ρίχνουμε μέσα τον σολωμό, ανάλογα με το πάχος του θέλει 3 με 5 λεπτά.
Ψιλοκόβουμε τις πιπεριές, το κρεμμυδάκι, τις λιαστές ντομάτες και το σπανάκι. Ανακατεύουμε το ελαιόλαδο, το γιαούρτι, την σκόνη μουστάρδας, το αλάτι και 1 κουταλιά της σούπας νερό από αυτό μέσα στο οποίο έβρασε ο σολωμός. Κόβουμε σε κομμάτια τον σολωμό. Ανακατεύουμε τις πατάτες με τον κομμένο σολωμό και τα ψιλοκομμένα λαχανικά, προσθέτουμε και την σαλτσούλα και ανακατεύουμε.