Αρχική ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Ρεκόρ…προσλήψεων από τον φόβο του δεκαχίλιαρου!

Ρεκόρ…προσλήψεων από τον φόβο του δεκαχίλιαρου!

0
taverna 2
 

Συνεχίζονται οι έλεγχοι για ανασφάλιστη εργασία στο νομό μας

 

Όλοι τρέχουν να ασφαλίσουν τους «μαύρους»

 
Ο φόβος φυλάει τα έρμα και το υπέρογκο πρόστιμο των 10.500 ευρώ για αδήλωτη εργασία έκανε το θαύμα του…Σύμφωνα με πληροφορίες μας, σωρηδόν γίνονται νέες προσλήψεις στο νομό μας το τελευταίο πενθήμερο από τότε που άρχισαν οι έλεγχοι! Τόσο που αν συνεχιστούν ο ΟΑΕΔ θα μετρήσει μείωση της ανεργίας …μόνο που δεν πρόκειται για νέες θέσεις εργασίας αλλά δηλωμένες θέσεις ανεργίας!
 
Τρέχουν να ασφαλίσουν τους «μαύρους»
Τους έλεγχους στα καταστήματα και στις επιχειρήσεις διενεργεί κλιμάκιο δύο ατόμων από την Επιθεώρησης Εργασίας, ενίοτε συνοδευόμενο και από αστυνομικό.
Όπως μας πληροφορεί η προϊσταμένη της Επιθεώρησης Εργασία κα Νικάκη το μέτρο έχει αποδώσει καθώς σε συντριπτικό ποσοστό όσοι απασχολούσαν προσωπικό χωρίς ασφάλιση έχουν σπεύσει να το ασφαλίσουν, όσοι απασχολούσαν είναι αδήλωτη εργασία έσπευσαν να τη δηλώσουν και έτσι έχει περιοριστεί κατά πολύ η «μαύρη» εργασία. Ωστόσο η κα Νικάκη αρνήθηκε να δώσει στοιχεία όσον αφορά τους ελέγχους και την επιβολή προστίμων στο νομό μας επισημαίνοντας ότι αυτά είναι απόρρητα και είναι μόνο στη διάθεση του υπουργείου Εργασίας. Η προσπάθεια μας να πάρουμε κάποια στοιχεία γιατί τις νέες προσλήψεις από τον ΟΑΕΔ όπου και υποβάλλονται ηλεκτρονικά στην Διεύθυνση Μηχανογράφησης κεντρικά δεν είχαν αποτέλεσμα ενώ από το ΙΚΑ μας είπαν ότι δεν έχουν στοιχεία καθώς την τελευταία εβδομάδα απεργούν. Ωστόσο σύμφωνα με πληροφορίες μας έχουν «συλληφθεί» με ανασφάλιστους 70 άτομα στο νομό μας και οι έλεγχοι συνεχίζονται.  
 
Επιτέλους …τέλος στην μαύρη εργασία…
Επικρότησε το νέο μέτρο του υπ. Εργασίας ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ξάνθης κ. Μπεμπεκίδης τονίζοντας ότι στην χώρα μας η «μαύρη» εργασία φτάνει στο 45% και με τον τρόπο αυτό περιορίζεται υπό το φόβο του υψηλού προστίμου. Σημείωσε όμως ότι αυτές δεν είναι νέες θέσεις εργασίας απλά τώρα δηλώθηκαν ενώ για την ανεργία προέβλεψε ότι θα αυξηθεί μέσα στον Νοέμβριο καθώς θα απολυθούν όλοι αυτοί που απασχολούντα σε τουριστικές επιχειρήσεις.
Τέλος και ο πρόεδρος της ΟΕΒΕ Ξάνθης κ. Σωτήρης Τσιακίρογλου επικρότησε το μέτρο τονίζοντας ότι αυτό είναι σωστό και για τους επαγγελματίες επειδή υπήρχε ένας αθέμιτος ανταγωνισμός μεταξύ αυτών που είχαν ασφαλισμένους τους εργαζομένους τους και αυτούς που δεν τους είχαν: «Έτσι ενισχύονται οι εργαζόμενοι, τα ασφαλιστικά ταμεία και το κράτος. Το μέτρο προστατεύει και τους ίδιους τους καταστηματάρχες. Η μαύρη εργασία είχε γίνει σπορ και δημιουργούσε συνθήκες αθέμιτου ανταγωνισμού μεταξύ των καταστηματαρχών. Έπρεπε να μπει ένα τέλος».
 
Μαριάννα Ξανθοπούλου
 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πότε ανοίγει η πλατφόρμα για τη χορήγηση σύνταξης σε οφειλέτες – Η απόφαση

Ποιες εκκρεμείς συντάξεις θα δοθούν πρώτα Έτοιμη προς υπογραφή είναι η απόφαση για τη χορή…