Αρχική ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Μέχρι σήμερα η πληρωμή του φόρου εισοδήματος και του ΦΑΠ

Μέχρι σήμερα η πληρωμή του φόρου εισοδήματος και του ΦΑΠ

0
doy xanthis-empros
 

Ευφορία στην Εφορία Ξάνθης. Κατατάχθηκε 5η στην είσπραξη ΦΠΑ – 6η στα Έσοδα

 

Αγώνας δρόμου για είσπραξη του ΦΠΑ. Ολοκληρώνεται ο έλεγχος στις δηλώσεις

 
 
Εκπνέει σήμερα Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου, η παράταση για την πληρωμή της 1ης δόσης του φόρου εισοδήματος και του ΦΑΠ για το 2011 και το 2012. Όπως μας πληροφορούν από την Α&Β ΔΟΥ Ξάνθης οι φορολογούμενοι που θα εξοφλήσουν εφάπαξ το ποσό του φόρου εισοδήματος θα δικαιούνται την έκπτωση 1,5% που προβλέπεται, ειδάλλως θα μπορούν να πληρώσουν τον φόρο σε τρεις διμηνιαίες δόσεις. Από την άλλη πλευρά, ο ΦΑΠ καταβάλλεται σε επτά μηνιαίες δόσεις.
 
Ολοκληρώνεται ο έλεγχος στις δηλώσεις από την Εφορία Ξάνθης
Ολοκληρώνεται ο έλεγχος των φορολογικών δηλώσεων των φορολογουμένων που έχουν ειδοποιηθεί ότι οι δηλώσεις τους έχουν λάθη και χρήζουν διόρθωσης. 40 φορολογικές δηλώσεις απομένουν μόνο για έλεγχο μας πληροφορεί από το τμήμα Εισοδήματος ο προϊστάμενος κ. Λάφκας επισημαίνοντας ότι επειδή υποβάλλονται ηλεκτρονικά δεν είναι γνωστός ο αριθμός των υποβληθέντων δηλώσεων ανά νομό – στοιχεία που έχει μόνο το υπουργείο Οικονομικών.
 
Αγώνας δρόμου για είσπραξη του ΦΠΑ
Σε αγώνα δρόμου επιδίδεται η Α’& Β ΔΟΥ Ξάνθης προκειμένου να εισπράξει τον ΦΠΑ. Όπως αναφέρει η προϊσταμένη της ΔΟΥ Ξάνθης κα Γιαμαλίδου υπάρχουν μεγάλα προβλήματα σε φυσικά πρόσωπα και εταιρείες να καταβάλλουν το ΦΠΑ γεγονός που οφείλεται στην δύσκολη οικονομική συγκυρία Είναι μεγάλος ο αριθμός αυτών που χρεωστάνε και τους έχει γίνει καταλογισμός ή έχουν ενταχθεί σε ρυθμίσεις ώστε να καταβάλλονται σε 6 δόσεις. Να σημειώσουμε ότι η μη καταβολή του ΦΠΑ στερεί τον φορολογούμενο από φορολογική ενημερότητα – φαινόμενο που έχει άνθηση και στο νομό μας προκαλώντας «έμφραγμα» σε κάθε επιχειρηματική δραστηριότητα.
 
5η στην είσπραξη ΦΠΑ – 6η στα Έσοδα η Εφορία Ξάνθης
Παρά τα προβλήματα όμως η Α& Β ΔΟΥΞάνθης έχει καταταχθεί 5η πανελλαδικά σε είσπραξη ΦΠΑ και 6η στα Έσοδα και στα ληξιπρόθεσμα είναι μέσα στις 10 πρώτες Εφορίες, γεγονός που καταδεικνύει ότι γίνεται πολύ δουλειά: «Όλο το προσωπικό καταβάλλει μεγάλη προσπάθεια να εξυπηρετήσει και να βοηθήσει τους φορολογούμενους και η υπηρεσία να είναι παραγωγική και αποδοτική πετυχαίνοντας τους στόχους που θέτει το υπουργείο», επισημαίνει η κα Γιαμαλίδου.
 
 
Μαριάννα Ξανθοπούλου
 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Σε ισχύ το «Καλάθι των Νονών» – Έρχεται και το «Καλάθι του Πάσχα»

Παραμένει ενεργό το «Καλάθι της Σαρακοστής» έως τις 4 Μαΐου Από εχθές Δευτέρα 22 Απριλίου …