Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Κόκορας κρασάτος με παραδοσιακά ζυμαρικά

Κόκορας κρασάτος με παραδοσιακά ζυμαρικά

0
kokoras
-1 κόκορας (1.800γρ. περίπου)
– 500γρ. παραδοσιακά ζυμαρικά
– 1 κρεμμύδι μεγάλο, ψιλοκομμένο
– 2 φλιτζάνια ντομάτες ώριμες, φρέσκιες, ψιλοκομμένες
– ½ φλιτζάνι κόκκινο ξηρό κρασί
– 1/3 φλιτζανιού ελαιόλαδο
– 1 ξυλάκι κανέλας, μικρό
– αλάτι και πιπέρι
– μυζήθρα ή κεφαλοτύρι τριμμένο
 
Πλένετε τον κόκορα και τον κόβετε σε μερίδες. Τις στεγνώνετε με χαρτί κουζίνας και τις πασπαλίζετε με αλατοπίπερο. Ζεσταίνετε το λάδι σε μια μεγάλη κατσαρόλα, ρίχνετε τις μερίδες και τις σοτάρετε ελαφρά μέχρι να πάρουν λίγο χρώμα. Τις αφήνετε στην άκρη. Ρίχνετε στο ίδιο λάδι το κρεμμύδι και το σοτάρετε. Βάζετε πάλι τις μερίδες του κόκορα στην κατσαρόλα και τις γυρίζετε για να αναμιχθούν με το κρεμμύδι. Σβήνετε με το κρασί και προσθέτετε την ντομάτα, την κανέλα και λίγο ακόμα αλατοπίπερο. Αν χρειαστεί, προσθέτετε λίγο νερό μέχρι να σκεπαστούν οι μερίδες. Τις σιγοβράζετε με την κατσαρόλα σκεπασμένη για 1 ώρα περίπου ή μέχρι να μαλακώσουν. Βγάζετε τον κόκορα από την κατσαρόλα. Προσθέτετε όσο νερό χρειάζεται και ρίχνετε τα ζυμαρικά για να βράσουν (για 10 λεπτά περίπου, ανάλογα με τον τύπο).Ρίχνετε ξανά τον κόκορα στην κατσαρόλα και κρατάτε το φαγητό ζεστό. Πασπαλίζετε με τριμμένο τυρί και σερβίρετε.
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ρολό κιμά γεμιστό με μανιτάρια, σε σάλτσα μανιταριών

-900 γρ. ανάμικτο μοσχαρίσιο και χοιρινό κιμά -225 γρ. μανιτάρια φρέσκα, ψιλοκομμένα -225 …