Αρχική ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Νέα εποχή νέα ήθη στη ΣΕΚΑΠ

Νέα εποχή νέα ήθη στη ΣΕΚΑΠ

0
sekap-empros
 
 

Πήγε για εθελουσία όμως βγήκε με κουρεμένη αποζημίωση

 

Επίσχεση εργασίας ετοιμάζουν οι εργαζόμενοι

 
 
Ένταση δημιουργήθηκε την περασμένη εβδομάδα στην ΣΕΚΑΠ μεταξύ εργαζομένων και της νέας εργοδοσίας που είχε σαν αποτέλεσμα να απορυθμίσει να επιδεινώσει και να διαρρήξει τις σχέσεις εμπιστοσύνης μεταξύ τους με αποτέλεσμα οι εργαζόμενοι να προετοιμάζουν κινητοποιήσεις. Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες μας ετοιμάζουν επίσχεση εργασίας.
 
Πήγε για εθελουσία όμως βγήκε με κουρεμένη αποζημίωση
Η ένταση πυροδοτήθηκε από μια περίπτωση εργαζομένου ο οποίος μεταξύ των άλλων 40 υπέβαλλε αίτηση για εθελουσία έξοδο. Όπως είναι γνωστό η εργοδοσία είχε ανακοινώσει ότι προτίθεται να εφαρμόσει σχέδιο εθελουσίας εξόδου προκειμένου να μειώσει το προσωπικό. Υπενθυμίζουμε ότι στην εθελουσία ο εργοδότης δίνει επιπλέον κίνητρα προκειμένου να αποχωρήσει ο εργαζόμενος.
Όμως αυτό δεν ίσχυσε για τον συγκεκριμένο εργαζόμενο ο οποίος και κλήθηκε από τον Γρηγόρη Σαββίδη (ανιψιό Σαββίδη που τώρα κάνει κουμάντο στο εργοστάσιο) και τους συνεργάτες του για να συζητήσουν για τους όρους της αποχώρησής του όταν άκουσε να του προτείνουν να αποχωρήσει όχι με επιπλέον κίνητρα αλλά με την μισή αποζημίωση που δικαιούται. Ο εργαζόμενος αρνήθηκε αναλογιζόμενος ότι αν τον απολύσουν θα δικαιούται ολόκληρη αποζημίωση και μετά απ’ αυτό το σωματείο πήρε θέσεις μάχης καθώς θεωρήθηκε αθέτηση στη συμφωνία για την εθελουσία.
 
Τέλος εποχής σε μια νοοτροπία χρόνων
Όμως άλλες πηγές αναφέρουν ότι η εργοδοσία φέρθηκε κατ’ αυτό τον τρόπο στον συγκεκριμένο εργαζόμενο επειδή διαπίστωσε ότι δεν ήταν συνεπής στη δουλειά του και ότι καιρό τώρα πήγαινε και έφευγε ότι ώρα τον βόλευε καθώς είχε και άλλη επαγγελματική δραστηριότατα. Ενισχυτικό αυτής της άποψης είναι το γεγονός ότι έχει επιβραβεύσει εργαζόμενους για τη συνέπεια και την παραγωγικότητά τους καθιστώντας σαφές ότι η εργατικότητα, η συνέπεια, η παραγωγικότητα θα επιβραβεύονται και ότι στην νέα ΣΕΚΑΠ ιδιοκτησίας Σαββίδη δεν περνάει ο πολιτικός δάκτυλος αλλά μόνο η δουλειά!(Μήπως ήταν καιρός πλέον;)    
 
 Μαριάννα Ξανθοπούλου

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Διασύνδεση POS με ταμειακές μηχανές: Στο 94% το ποσοστό συμμόρφωσης των επιχειρήσεων

Εκπνέει την Τρίτη 30 Απριλίου η προθεσμία Εκπνέει στις 30 Απριλίου η προθεσμία που έχουν ο…