Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Φιλέτο ψαριού πανέ στον φούρνο

Φιλέτο ψαριού πανέ στον φούρνο

0
fileto psari

 

 
4 μεγάλα φιλέτα γλώσσας ή 8 μικρά
1 φλ. τριμμένη φρυγανιά (γαλέτα)
Για την μαρινάδα
ξύσμα και χυμός από 1 λεμόνι ή 1 μοσχολέμονο, κατά προτίμηση βιολογικά
2 κ.σ. μουστάρδα
2 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο
1 πρέζα ψιλοκομμένο λεμονοθύμαρο
λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι
 
Μαρινάδα: Ρίχνουμε σε ένα μεγάλο μπολ όλα τα υλικά και τα ανακατεύουμε με τον αβγοδάρτη μέχρι να ενωθούν. Στη συνέχεια βάζουμε τα φιλέτα ψαριού και τα φέρνουμε δυο βόλτες ώστε να καλυφθούν με την μαρινάδα. Τα σκεπάζουμε με διάφανη μεμβράνη και τα αφήνουμε για τουλάχιστον 30 λεπτά στο ψυγείο.
Ψήσιμο: Προθερμαίνουμε τον φούρνο στο γκριλ. Παίρνουμε ένα-ένα τα μαριναρισμένα φιλέτα, τα περνάμε από την γαλέτα και τα απλώνουμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα. Τα ψήνουμε για 15 λεπτά, γυρίζοντάς τα από την άλλη πλευρά περίπου στα μισά του ψησίματος.
 
  • Σολωμός φιλέτο στο τηγάνι

    2 φιλέτα φρέσκος σολωμός χωρίς την πέτσα λίγο πιπέρι 1/2 κ.γλ. αλάτι 1/2 κ.γλ. πάπρικα γλυ…
  • vakalaos-fourno

    Βακαλάος ψητός

    800 γραμ. φιλέτο ξαλμυρισμένου νορβηγικού βακαλάου 3 πιπεριές (πράσινη, κόκκινη, κίτρινη) …
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ρολό κιμά γεμιστό με μανιτάρια, σε σάλτσα μανιταριών

-900 γρ. ανάμικτο μοσχαρίσιο και χοιρινό κιμά -225 γρ. μανιτάρια φρέσκα, ψιλοκομμένα -225 …