4 μεγάλα φιλέτα γλώσσας ή 8 μικρά
1 φλ. τριμμένη φρυγανιά (γαλέτα)
Για την μαρινάδα
ξύσμα και χυμός από 1 λεμόνι ή 1 μοσχολέμονο, κατά προτίμηση βιολογικά
2 κ.σ. μουστάρδα
2 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο
1 πρέζα ψιλοκομμένο λεμονοθύμαρο
λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Μαρινάδα: Ρίχνουμε σε ένα μεγάλο μπολ όλα τα υλικά και τα ανακατεύουμε με τον αβγοδάρτη μέχρι να ενωθούν. Στη συνέχεια βάζουμε τα φιλέτα ψαριού και τα φέρνουμε δυο βόλτες ώστε να καλυφθούν με την μαρινάδα. Τα σκεπάζουμε με διάφανη μεμβράνη και τα αφήνουμε για τουλάχιστον 30 λεπτά στο ψυγείο.
Ψήσιμο: Προθερμαίνουμε τον φούρνο στο γκριλ. Παίρνουμε ένα-ένα τα μαριναρισμένα φιλέτα, τα περνάμε από την γαλέτα και τα απλώνουμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα. Τα ψήνουμε για 15 λεπτά, γυρίζοντάς τα από την άλλη πλευρά περίπου στα μισά του ψησίματος.