Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Χτυπούν το κουδούνι της απεργίας

Χτυπούν το κουδούνι της απεργίας

0
poreia elme-web
 
 

Στο δρόμο βγήκαν για άλλη μια φορά οι εκπαιδευτικοί της Ξάνθης, αλλά και της υπόλοιπης Ελλάδας

 

Μ. Λουκοπούλου: «Πρώτα απεργούμε σαν γονείς και μετά ως εκπαιδευτικοί, γιατί τα παιδιά μας είναι που ρημάζονται»

 
Σε πορεία διαμαρτυρίας προέβησαν εχθές το μεσημέρι, λίγο μετά την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς οι εκπαιδευτικοί της Ξάνθης. Δάσκαλοι και καθηγητές της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης συγκεντρώθηκαν στη μία το μεσημέρι στην Κεντρική πλατεία της πόλης, από όπου με πανό βγήκαν στους δρόμους προκειμένου να κάνουν γνωστά τα αιτήματα τους στην κοινωνία.
Σύμφωνα με δηλώσεις της προέδρου της ΕΛΜΕ Ξάνθης, Μαρίας Λουκοπούλου, οι εκπαιδευτικοί από όλες τις βαθμίδες ενώθηκαν γιατί ο αγώνας τους είναι κοινός, καθώς η κυβέρνηση έχει βαλθεί να ρημάξει όλη την Παιδεία, Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια. «Από την Δευτέρα ξεκινάμε απεργίες διαρκείας. Σήμερα αποφασίσαμε να κάνουμε γνωστή την υπόθεση μας στους γονείς και στους μαθητές μας. Έτσι ανάλογα με το κάθε σχολείο αποφασίστηκαν κάποιες κινητοποιήσεις με πανό και φυλλάδια με γράμμα ενημερωτικό από την ΕΛΜΕ προς τους μαθητές. Το συλλαλητήριο έχει ως στόχο να κινητοποιήσει τους πολίτες, γιατί η υπόθεση της παιδείας δεν αφορά μόνο τους εκπαιδευτικούς και τα παιδιά, αλλά όλη την κοινωνία και το μέλλον του τόπου», αναφέρει η ίδια. Τέλος, σε σχετική ερώτηση για τη θέση των γονιών και των παιδιών απέναντι στις κινητοποιήσεις τους η πρόεδρος της ΕΛΜΕ Ξάνθης απαντά: «Οι γονείς και τα παιδιά αντιλαμβάνονται τι συμβαίνει, καθώς όλα αυτά τα μέτρα τους επηρεάζουν άμεσα. Οι γονείς ξέρουν τα προβλήματα και αγωνιούν και οι ίδιοι, καθώς όταν αντιλαμβάνονται τις αλλαγές, τρομάζουν και στέκονται πλάι μας. Δεχτήκαμε την συμπαράσταση όλων όσων ήρθαμε σε επαφή. Γενικότερα, αντιλαμβανόμαστε μια θετικότερη στάση σε σχέση με τον Μάιο που μας αποκαλούσαν οι υπουργοί «γαϊδούρια». Μπορεί να υπάρχει έντονη κυβερνητική προπαγάνδα, αλλά οι γονείς δεν είναι αφελείς». Κλείνοντας, η κ. Λουκοπούλου τονίζει πως «πρώτα απεργούμε σαν γονείς και μετά ως εκπαιδευτικοί, γιατί τα παιδιά μας είναι που ρημάζονται».
 
Μπαράζ απεργιακών κινητοποιήσεων το Σεπτέμβρη
Απεργιακές κινητοποιήσεις πραγματοποιούνται και σε άλλους κλάδους, όπου και εκεί τα νέα μέτρα πλήττουν το εργασιακό καθεστώς. Έτσι, την ερχόμενη εβδομάδα μαζί με τους εκπαιδευτικούς θα απεργήσουν οι γιατροί και οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία, αλλά και οι δικηγόροι.
Συγκεκριμένα, οι γιατροί και οι νοσοκόμοι πραγματοποιούν τριήμερη πανελλαδική απεργία στις 17, 18 και 19 Σεπτεμβρίου συμμετέχοντας στην απεργία της ΑΔΕΔΥ και συμπορευόμενοι με την Ομοσπονδία των εκπαιδευτικών. Παράταση της αποχής τους για τις 17 και 18 αποφάσισαν και οι δικηγόροι της Ξάνθης, οι οποίοι διαμαρτύρονται για την επιχειρούμενη κατάργηση των ελάχιστων αμοιβών των έμμισθων δικηγόρων του ιδιωτικού τομέα, σε αντίθεση με το ότι ισχύει για τους έμμισθους δικηγόρους του δημοσίου τομέα, καθώς και για την επιχειρούμενη κατάργηση του ισχύοντος συστήματος ποσοστιαίου υπολογισμού των κρατήσεων μέσω γραμματίων προείσπραξης δικηγορικής αμοιβής.
Γ.Τ.
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Έμφυλη βία δίχως τέλος σε Ελλάδα και Ευρώπη

Γράφει η Φωτεινή Οικονομοπούλου, απόφοιτη Τμήματος Επικοινωνίας και Μέσων του Παντείου Παν…