Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Η γραφειοκρατία …ακινητοποιεί την πυροσβεστική!

Η γραφειοκρατία …ακινητοποιεί την πυροσβεστική!

0
oxima pyrosvestiki
 

Ακινητοποιημένο όχημα της Πυροσβεστικής που περιπολεί στο περιαστικό …λόγω βενζίνης! Απ’ τον Ιανουάριο έκαναν τη δαπάνη

 

 Οι σύλλογοι πλήρωσαν το συνεργείο για την επισκευή του κεντρικού οχήματος που έπαθε φθορές στην πυρκαγιά της Γκιώνας

 
 Τη διάθεση να διευρύνουν το έργο τους και να προσφέρουν στο κοινωνικό σύνολο όχι μόνο μέσα από τον πολιτισμό αλλά και μέσα από τη στήριξη δομών και υπηρεσιών που είναι αρμόδιες για την ασφάλεια του πολίτη, απέδειξαν αρκετοί από τους πολιτιστικούς συλλόγους της πόλης μας, που ανταποκρίθηκαν σε μια πρωτοβουλία της αντιπεριφέρειας και πρόσφεραν τον οβολό τους ώστε να επισκευαστεί το κεντρικό όχημα της Πυροσβεστικής που έπαθε φθορές κατά την κατάσβεση της πυρκαγιάς στην Γκιώνα.
 
Η γραφειοκρατία παροπλίζει την πυροσβεστική
Η αναγκαιότητα που επέβαλε την ανάληψη αυτής της πρωτοβουλίας από τον αντιπεριφερειάρχη Ξάνθης κ. Φώτη Καραλίδη να παρακάμψει την συνήθη διαδικασία που αφορά στη συντήρηση των πυροσβεστικών οχημάτων από την ίδια την υπηρεσία (Πυροσβεστική) και να στραφεί στην εθελοντική προσφορά είναι η απίστευτη γραφειοκρατία που υπάρχει σ’ όλα τα στάδια της διαδικασίας έγκρισης της δαπάνης και εκταμίευσης του ποσού που έχει σαν αποτέλεσμα να παροπλίζει τουλάχιστον για 2 – 3 έως και 5 μήνες (!) ένα πυροσβεστικό όχημα μέσα σε περίοδο μάλιστα υψηλής επικινδυνότητας για μια επισκευή που θα χρειαζόταν 2 – 3 μέρες σε οποιοδήποτε συνεργείο της πόλης!
 
Ακινητοποιημένο όχημα της Πυροσβεστικής που περιπολεί στο περιαστικό …λόγω βενζίνης!
Όπως εξηγεί ο διοικητής της Πυροσβεστικής Ξάνθης κ. Χρήστος Καλογουλίδης είναι δραματική η κατάσταση με την γραφειοκρατία σε σημείο να παρεμποδίζει τη λειτουργία της Πυροσβεστικής υπηρεσίας και σε βαθμό μάλιστα που ν’ αφήνει σε ακινησία το όχημα που περιπολεί στο περιαστικό της Ξάνθης σε καιρό αιχμής καταμεσής του Αυγούστου επειδή δεν έχει εγκριθεί για παράδειγμα η δαπάνη για βενζίνη ή για να μπει το όχημα σε συνεργείο γα επισκευή: «Κάναμε τον Γενάρη δαπάνη για βενζίνες και μπαταρίες και ακόμη δεν έχουν εγκριθεί. Είμαστε ένα καλοκαίρι χωρίς βενζίνη στα οχήματα. Τώρα μας χάλασε το κεντρικό όχημα στην πυρκαγιά της Γκιώνας. Πρέπει να περιμένουμε πότε θα εγκρίνουν τη δαπάνη για να το πάμε συνεργείο και αυτό θα γίνει μετά από 3 – 4 έως και 5 μήνες. Έτσι το γνωστοποιήσαμε στον αντιπεριφερειάρχη και ανέλαβε την πρωτοβουλία να απευθυνθεί στους συλλόγους ώστε να μαζευτεί το ποσό των 2.500 – 3.000 ευρώ για να πληρωθεί το συνεργείο. Τους ευχαριστούμε πολύ που ανταποκρίθηκαν και έτσι η υπηρεσία μας δεν θα μείνει χωρίς το κεντρικό όχημα. Αντιμετωπίζουμε πολύ μεγάλα προβλήματα με την γραφειοκρατία και προσπαθούμε να τα καταφέρουμε είτε μόνοι μας είτε απευθυνόμενοι στην τοπική κοινωνία», τονίζει ο κ. Καλογουλίδης.
 
Αυτά μόνο στην Ελλάδα συμβαίνουν!
Το θέμα όμως είναι πολύ σοβαρό και δεν μπορεί να διαιωνίζεται ούτε να αντιμετωπίζεται με ευχολόγια καθώς άπτεται της ασφάλειας του πολίτη και της ατομικής ιδιοκτησίας. Και είναι συνταγματική υποχρέωση της πολιτείας να τις προστατεύει. Δεν μπορεί να μένει ακίνητο από βενζίνη το πυροσβεστικό που περιπολεί στο περιαστικό επειδή δεν εγκρίθηκε από τον Γενάρη η δαπάνη για τη βενζίνη! Είναι τραγελαφικό αλλά και ενδεικτικό της κατάστασης που επικρατεί στη δημόσια διοίκηση.
 
 Μαριάννα Ξανθοπούλου
 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

«Φύσηξε» και γεμίσαμε σκόνη στην Ξάνθη

Καλυμμένα τα αυτοκίνητα, οι δρόμοι και τα μπαλκόνια – Μιλά ο καθηγητής ΔΠΘ και Διευθυντής …