Σχόλια 12/9/13

0
Κάθε χρόνο τέτοια εποχή η ίδια ιστορία, οι ανήλικοι ετοιμάζουν τις τσάντες τους και οι ενήλικες τα πανό τους…


 
 
Απορία
 Τα σχολεία άνοιξαν; Ή μήπως άνοιξαν λόγω ημερομηνίας για να ξανακλείσουν λόγω εθίμου;
Και μία απορία: Οι καταλήψεις από τους μαθητές για πότε προγραμματίζονται;
«Ε»


 
Δημοτικοί Ραδιοφωνικοί Σταθμοί
 Εξυγίανση εν λειτουργία αποφάσισε το αρμόδιο υπουργείο να γίνει στα δημοτικά ραδιόφωνα της χώρας. Στόχος η μείωση των οικονομικών βαρών των δήμων από τη λειτουργία των σταθμών.
Συνολικά προγραμματίστηκαν να γίνουν 700 απολύσεις το 2013 συνολικά. Σημειώνουμε ότι απολύσεις θα γίνουν στους δημοτικούς ραδιοφωνικούς σταθμούς σε προσωπικό που πλεονάζει ή δεν αποτελεί άμεση ανάγκη για την ομαλή λειτουργία του σταθμού.
Άρα, δημοτικοί ραδιοφωνικοί σταθμοί θα υπάρχουν, απλά θα λειτουργούν με λιγότερο προσωπικό.
«Ε»


 
Η μείωση του ΦΠΑ
 Η μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση δεν έφερε στην πράξη καμία μείωση τιμών. Και από κει ορμώμενος ο Στουρνάρας δήλωσε ότι δεν θα γίνει μείωση στο πετρέλαιο θέρμανσης τον χειμώνα του 2013.
Μεταξύ μας ήταν αναμενόμενη η μικρή συμμετοχή των επιχειρήσεων εστίασης στη μείωση του ΦΠΑ από 23 σε 13%. Φάνηκε αυτό από τις αντιδράσεις των ιδιοκτητών. Και μάλλον τη νέα χρονιά, όλα δείχνουν πως θα επανέλθει ο ΦΠΑ στο 23%. Κι αυτό, γιατί οι άνθρωποι του κλάδου δεν είδαν το μέλλον αλλά το παρόν.
«Ε»


 
Λίστα απεργιών
 Χρειάζεται να έχει κανείς ημερολόγιο για να παρακολουθεί τις απεργίες στη χώρα. Λίστα με τα ονόματα των υπηρεσιών, οργανισμών του δημοσίου και άλλων φορέων που απεργούν. Ποια μέρα και πότε σταματούν και πότε ξεκινούν εκ νέου.
Κάθε Σεπτέμβρη τα ίδια πράγματα. Πάντα δε βρίσκουν δικαιολογίες και αφορμές οι συνδικαλιστές και όσοι τους ακολουθούν.
Πάντως χθες, πρώτη ημέρα, τα καφέ δούλεψαν στο φουλ από τους απεργούς και άλλους «εργαζόμενους» του δημοσίου…
«Ε»


 
Φήμες
 Εδώ και ημέρες κάποιοι διακινούν μια απαράδεκτη αλλά και ανήθικη φήμη περί θανάτου του γνωστού ορθοπεδικού ιατρού Τιμούρ Χουσεΐνογλου .
Λοιπόν για να ξεκαθαρίσει το θέμα γιατί η φημολογία παρατράβηξε και κατήντησε χυδαία, ενημερώνουμε την κοινή γνώμη ότι ο γιατρός Τιμούρ είναι καλύτερα στην υγεία του μετά από μια δηλητηρίαση που υπέστη από μαλάκιο και αναρρώνει στο σπίτι του. Τα υπόλοιπα είναι ράδιο αρβύλα και νοσηρή ανθρώπινη υπερβολή.
-Από μας περαστικά και γρήγορα καλά.
Θυμίζουμε ότι ο Τιμούρ είναι δημοτικός σύμβουλος με την παράταξη Πούλιου.
«Ε»


 
Επίκαιρο
 Για να μαθαίνουμε τι ακριβώς συμβαίνει σ’ αυτή τη χώρα και τι πληρώνουμε και ποιους.
Λοιπόν, έχουμε και λέμε: Το ελληνικό δημόσιο πληρώνει 585 συνταξιούχους βουλευτές και Ευρωβουλευτές, 280 γυναίκες αποθανόντων βουλευτών και 10 παιδιά αυτών που επίσης λαμβάνουν σύνταξη.
Σύνολο ποσού ανά μήνα για τις παραπάνω συντάξεις, 1.492.000,00, χοντρικά 1,5 εκ. ευρώ.
-Με τις υγείες μας που λέει και ο λαός μας.
«Ε»


 
Η κρουαζιέρα
 Έσοδα 3,3 δις ευρώ θα έχουμε φέτος από τους επιβάτες των κρουαζιερόπλοιων! Ένα εντυπωσιακότατο νούμερο ειδικά για τα δεδομένα και τις συνθήκες που αντιμετωπίζει η χώρα. Μάλιστα, μέσα σε μόλις δύο χρόνια η Ελλάδα έγινε ο τρίτος δημοφιλέστερος προορισμός παγκοσμίως!
Και λέμε σε δύο χρόνια, γιατί για όσους δεν θυμούνται, έως το 2011 υπήρχε το περίφημο προνόμιο του καμποτάζ, βάσει αυτού ένα ξένο πλοίο δεν μπορούσε να εκτελέσει μεταφορές από ένα λιμάνι σε ένα άλλο στην χώρα, αν δεν είχε στο πλήρωμά του Έλληνες ναυτικούς. Κάτι που φυσικά απέκλειε τα κρουαζιερόπλοια απ’ τα λιμάνια της χώρας. Ένας νόμος απόλυτα συντεχνιακός, των πανίσχυρων ναυτεργατών, που προκειμένου να προωθήσουν τα συμφέροντά τους αποστερούσαν από τη χώρα τεράστιους πόρους για πάρα πολλά χρόνια.
Κι έτσι, μετά από δύο μόλις χρόνια άρσης του αίσχους αυτού, η Ελλάδα έχει μπει δυναμικά στο χάρτη των κρουαζιερόπλοιων, με τεράστια έσοδα, καθώς οι τουρίστες των κρουαζιερόπλοιων είναι οι ποιο εύποροι ταξιδιώτες και δαπανούν καθημερινά κατά μέσο όρο 200 ευρώ.


 
 Ο Στρατός βρήκε άσκαστες σφαίρες στο αρχαίο θέατρο των Αβδήρων
 Τελικά επαληθεύονται οι κάτοικοι των Αβδήρων που οι πιο παλιοί θυμούνται ότι στην περιοχή που γίνονται έρευνες από την Αρχαιολογία για να βρεθεί το αρχαίο θέατρο Αβδήρων κατά την περίοδο του β΄ παγκοσμίου πολέμου υπήρχε αποθήκη πυρομαχικών των Γερμανών. Αυτό πιστοποιήθηκε και από την πρώτη ανασκαφή όπου οι αρχαιολόγοι του Μουσείου Αβδήρων βρήκαν πορσελάνινα σκεύη με το σήμα του Γ. Ράιχ όπως επίσης και διάφορα άλλα σιδερένια υλικά. Μετά απ’ αυτό διακόπηκαν οι έρευνες και κλήθηκε ο Στρατός να ελέγξει στην περιοχή. Τα αποτελέσματα της έρευνας έδειξαν ότι υπάρχει πολεμικό υλικό και συγκεκριμένα βρέθηκαν άσκαστες σφαίρες. Το αποτέλεσμα είναι να αποκλειστεί η περιοχή και να συνεχιστούν οι έρευνες του στρατού ενώ το Α.Τ. Γενισέας ενημέρωσε τους κατοίκους να μην πλησιάζουν σ’ αυτή την περιοχή. Αυτό όλο έχει σαν αποτέλεσμα να διακοπούν φυσικά οι έρευνες της Αρχαιολογίας μέχρι να καθαρίσει η περιοχή και να καθυστερήσει η δεύτερη ανασκαφή για την οποία ο δήμος Αβδήρων έχει αποφασίσει να χρηματοδοτήσει με 20.000 ευρώ.
Μ.Ξ.



Κάπνισαν την πίπα της ειρήνης στη ΣΕΚΑΠ
 Σε εκτόνωση φαίνεται πως βαδίζουν οι σχέσεις της διοίκησης με τους εργαζόμενους στη ΣΕΚΑΠ. Κι αυτό γιατί έγιναν αμοιβαίες υποχωρήσεις και από τις δυο πλευρές. Η μεν διοίκηση πλήρωσε ένα μισθό και δεσμεύτηκε να τους καταβάλλει και τον δεύτερο άμεσα και οι εργαζόμενοι αποφάσισαν αναστολή των κινητοποιήσεών τους.
Βέβαια η εύθραυστη ισορροπία που κατακτήθηκε το τελευταίο διήμερο θα κληθεί να δοκιμαστεί την ερχόμενη Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου (Παρασκευή και 13 όλα τα περιμένεις!) που εκτός απροόπτου θα αρχίσει η διαβούλευση των εκπροσώπων των εργαζομένων με τη διοίκηση, προκειμένου να δοθούν οι εξηγήσεις που ζητούνται για το μέλλον της επιχείρησης, του προσωπικού, αλλά και για το εργασιακό καθεστώς και την εξόφληση των οφειλομένων.
Μ.Ξ.


 
Ενδιαφέρεται για την ΑΓΝΟ ο Σαββίδης;
 Στο μεταξύ όπως διαβάζουμε στην Agronews πάει και έρχεται το όνομα του Ιβάν Σαββίδη στα ενδότερα της εταιρείας Αγνό, που ανήκει στον όμιλο Κολιός. Μάλιστα αναφέρεται ότι Εργαζόμενος της εταιρείας επιβεβαιώνει το πέρασμα του Ρώσου ομογενή από τις εγκαταστάσεις της εταιρείας, προκειμένου να εξετάσει και τον μηχανολογικό εξοπλισμό της. Μετά τα τσιγάρα λίγο γαλατάκι …κάνει καλό!
Μ.Ξ.


 
Ήταν μια προεκλογική φιέστα…
 Άφεριμ…άνοιξε και μ’ όλες τις απαραίτητες φιέστες ο κάθετος άξονας Νυμφαίας – Μάκαζα από το νομό Ροδόπης. Κόπηκαν κορδέλες, βγήκαν φωτογραφίες χαμογελαστοί οι πολιτικοί (να δεις συνωστισμό πίσω από την κορδέλα!), έγιναν και διάφορες φολκλόρ εκδηλώσεις εκφωνήθηκαν πύρινοι λόγοι για τη σπουδαιότητα της διάνοιξης, όπως συνηθίζεται πάντα ιδιαίτερα σε προεκλογικές περιόδους! Όμως αυτό που δεν μας είπαν ότι αυτά ήταν ….άτυπα εγκαίνια. Και ότι ο δρόμος θα εγκαινιαστεί επισήμως και όταν ολοκληρωθεί (απομένουν ακόμη 5χιλ.) από τους δύο Πρωθυπουργούς Ελλάδας – Βουλγαρίας! Ότι προς το παρόν δεν έχει ούτε τελωνείο, ούτε φυλάκιο ούτε προσωπικό για να ελέγχει ποιος βγαίνει και ποιος μπαίνει και θα λειτουργεί κατά τα πρότυπα του δρόμου του Αγ. Κωνσταντίνου, χωρίς κανένα έλεγχο δηλαδή! (Αλήθεια κ. Καραλίδη τι έγινα τα προκάτ που θα τοποθετούσατε στον Κίδαρη για να μένουν τα κλιμάκια ελέγχου;).
Αποδεικνύεται λοιπόν ότι όλο αυτό ήταν μια προεκλογική φιέστα και ότι τα αποτελέσματα θα τα δουν άμεσα οι Κομοτηναίοι! Δεν θέλω να γίνω μάντης κακών όμως το παραεμπόριο θα τους επισκεφτεί οσονούπω…αφού όλα στο πόδι γίνονται!
Μ.Ξ.


 
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Τετάρτη 24 Απριλίου 2024

Ερώτηση που ζητά απάντηση Ερώτηση από τακτικό αναγνώστη της στήλης για ένα σοβαρό θέμα της…