Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Σύ – σκεψη για το ωράριο της Κυριακής

Σύ – σκεψη για το ωράριο της Κυριακής

0
katastimata-web
 
 

Πρόταση Τσιακίρογλου για ανοιχτά καταστήματα στην παραλιακή ζώνη κατά την τουριστική περίοδο

 

Πρόταση Μωραΐτη για ανοιχτά σε Σταυρούπολη – Εχίνο και Π. Πόλης, την Κυρική του Καρναβαλιού και τις 2 Κυριακές του μπαϊραμιού

 
Τις προτάσεις τους για το νέο ωράριο των καταστημάτων το γνωστό «Ανοιχτά 7 Κυριακές το χρόνο» που θεσμοθετήθηκε και πρόκειται να εφαρμοστεί, κατέθεσαν οι εκπρόσωποι του επαγγελματοβιοτεχνικού και εμπορικού κόσμου της Ξάνθης σε σύσκεψη που είχαν με τον αντιπεριφερειάρχη Ξάνθης κ. Φώτη Καραλιδη στα πλαίσια της διαβούλευσης που γίνεται για το θέμα. Όπως είναι γνωστό από το υπουργείο Ανάπτυξης δόθηκε η αρμοδιότητα στις περιφέρειες να συναποφασίσουν με τους φορείς πόσες και ποιες Κυριακές θα είναι ανοιχτά τα καταστήματα. Στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τρίτης 27 Αυγούστου συμμετείχαν ο πρόεδρος του ΕΒΕ Ξάνθης Στέλιος Μωραϊτης, ο πρόεδρος της ΟΕΒΕ Ξάνθης Σωτήρης Τσιακίρογλου, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ξάνθης Ευθύμης Μίλκογλου, ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ξάνθης Άγγελος Μπεμπεκίδης.
 
Συζήτηση και προτάσεις για τις Κυριακές
Οι προτάσεις των προέδρων των φορέων συνέκλιναν σε πολλά σημεία αναγνωρίζοντας την αναγκαιότητα να είναι ανοιχτά τα καταστήματα κάποιες Κυριακές το χρόνο πλην του κ. Μπεμπεκίδη που ήταν κάθετα αντίθετος με την αιτιολογία ότι η Κυριακή είναι αργία. Ειδικότερα ο κ. Τσιακίρογλου δήλωσε ότι συμφωνεί με τον άνοιγμα των καταστημάτων 7 Κυριακές το χρόνο και επιπρόσθετα να είναι ανοιχτά τα καταστήματα όλες τις Κυριακής κατά την θερινή περίοδο στην παραλιακή ζώνη του νομού προκειμένου να εξυπηρετούνται οι τουρίστες που τις επισκέπτονται. Ο κ. Μωραΐτης αφού επανέλαβε τις θέσεις τους ότι ο μεγάλος αντίπαλος των επιχειρήσεων του νομού είναι το ηλεκτρονικό εμπόριο που είναι 24ώρες το 24ωρο …ανοιχτό και το παραεμπόριο που κάνει 60 – 70% του τζίρου στο νομό τόνισε την αναγκαιότητα οι επιχειρηματίες να θέσουν σε κίνηση το μάξιμουμ των αντοχών τους ώστε αντέξουν στον αθέμιτο ανταγωνισμό. Αναδιπλώθηκε σ’ ότι αφορά την αρχική του θέση «ανοιχτά όλες τις Κυριακές του χρόνου» μετά το γκάλοπ που έδειξε ότι οι πελάτες καταναλωτές ήταν αρνητικοί στο ν’ ανοίγουν τα καταστήματα τις Κυριακές και τάχθηκε υπέρ της πρότασης Τσιακίρογλου για 7 Κυριακές με ανοιχτά τα καταστήματα της παραλιακής ζώνης προσθέτοντας και αυτά της ορεινής περιοχής (Σταυρούπολη – Εχίνου). Επίσης στις 7 Κυριακές πρόσθεσε και την Κυριακή του Καρναβαλιού ώστε να δίνεται η δυνατότητα στους επισκέπτες να ψωνίσουν και τους επιχειρηματίες να αυξήσουν τους τζίρους τους αλλά και στις 2 Κυριακές των μουσουλμανικών γιορτών. Ο κ. Μίλκογλου επιφυλάχτηκε να τοποθετηθεί επισημαίνοντας ότι ο εμπορικός συλλόγου θα καταθέσει τις προτάσεις του μετά τη γενική συνέλευση και κατόπιν συνεννόησης με τους εμπορικούς συλλόγους των όμορων νομών. Να σημειώσουμε ότι το χρονικό περιθώριο που έχουν οι περιφέρειες να αποφασίσουν για το ωράριο των Κυριακών είναι μέχρι τον Οκτώβριο.
 
 
Μαριάννα Ξανθοπούλου
mxanthopoulou@empros.gr
 
 
 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

«Φύσηξε» και γεμίσαμε σκόνη στην Ξάνθη

Καλυμμένα τα αυτοκίνητα, οι δρόμοι και τα μπαλκόνια – Μιλά ο καθηγητής ΔΠΘ και Διευθυντής …