Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Εργασία 262 θέσεις Κοινωφελούς εργασίας στο δήμο Ξάνθης

262 θέσεις Κοινωφελούς εργασίας στο δήμο Ξάνθης

0
gynaikes
 
444 θέσεις στο νομό: 77 θέσεις στον δήμο Αβδήρων, 46 θέσεις στον δήμο Τοπείρου και 59 θέσεις στον δήμο Μύκης
 
Το επόμενο μήνα θα «τρέξει» το πρόγραμμα
 
 
 
444 θα είναι οι θέσεις στους δήμους της Ξάνθης με 262 συγκεκριμένα στον δήμο Ξάνθης από το νέο πρόγραμμα Κοινωφελούς εργασίας που θα υλοποιηθεί μέσω του ΟΑΕΔ. Οι ειδικότητες που ζητούν στο δήμο Ξάνθης για την απασχόληση στα 5μηνα του προγράμματος αφορούν στην υπηρεσία καθαριότητας, όπου θα προσληφθούν και τα περισσότερα άτομα, καθώς και άτομα στον κοινωνικό τομέα, στον τομέα της πληροφορικής αλλά και διοικητικοί υπάλληλοι μέσης εκπαίδευσης.
 
Η κατανομή στους δήμους
Η κατανομή στους υπόλοιπους δήμους του νομού έχει ως εξής: 77 θέσεις στον δήμο Αβδήρων, 46 θέσεις στον δήμο Τοπείρου και 59 θέσεις στον δήμο Μύκης. Ο Δήμος Ξάνθης έχει αποστείλει στην ΚΕΔΕ τα απαραίτητα έγγραφα για τις ειδικότητες και τον αριθμό του προσωπικού που χρειάζεται και ζητά να επιταχυνθούν οι διαδικασίες. Η προκήρυξη αναμένεται να βγει το Σεπτέμβριο.
 
 
 
Ανατ. Μακεδονία-Θράκη: 2.471 θέσεις Κοινωφελούς εργασίας
 

Θέσεις εργασίας για 50.000 ανέργους στους δήμους προσφέρει νέο πρόγραμμα του ΕΣΠΑ

 
Ηλεκτρονικά οι αιτήσεις στον ΟΑΕΔ το Σεπτέμβριο
 Εργασία σε 50.000 ανέργους για πέντε μήνες στην Τοπική Αυτοδιοίκηση δίνει το νέο επιδοτούμενο πρόγραμμα του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού το οποίο θα χρηματοδοτηθεί μέσω ΕΣΠΑ.
Το πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας για την Απασχόληση Ανέργων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, αφορά τους δήμους, τις περιφέρειες και τα σχολεία όλης της χώρας, ενώ οι 50.000 προσλήψεις θα πραγματοποιηθούν μέσω του ΟΑΕΔ με κριτήρια ΑΣΕΠ. Οι προσλήψεις, θα ξεκινήσουν τον Οκτώβριο και η αμοιβή για τους προσληφθέντες θα είναι 490 ευρώ για όσους είναι άνω των 25 ετών και 427 για όσους είναι κάτω των 25 ετών, ενώ περιλαμβάνεται και πλήρης ιατροφαρμακευτική κάλυψη.
 
ΟΑΕΔ: e – αιτήσεις το Σεπτέμβριο
Οι προσλήψεις των ανέργων θα πραγματοποιηθούν μέσω του ΟΑΕΔ με κριτήρια ΑΣΕΠ. Στο πρόγραμμα μπορούν να συμμετέχουν ανά Περιφέρεια άνεργοι όλων των ειδικοτήτων και εκπαιδευτικών βαθμίδων, ενώ η κατανομή των θέσεων έγινε με κριτήριο τον πληθυσμό και τα ποσοστά ανεργίας.
Σύμφωνα με το σχέδιο του προγράμματος, οι άνεργοι που θα ενταχθούν στα προγράμματα των δήμων για χρονικό διάστημα πέντε μηνών θα αμείβονται με 490 ευρώ (άνω των 25 ετών) και 427 (κάτω των 25 ετών).
Η πλειονότητα των θέσεων θα καλυφθεί από δήμους της Αττικής (10.680 θέσεις), καθώς εκεί συγκεντρώνεται το δεύτερο μεγαλύτερο ποσοστό ανεργίας (28,2%) της χώρας. Στην Περιφέρεια Κρήτης θα απορροφηθούν μέσω του προγράμματος 2.679 άνεργοι.. Στην Περιφέρεια Πελοποννήσου το πρόγραμμα θα δώσει ανάσα σε 2.236 ανέργους, ενώ στην Κεντρική Μακεδονία, που πλήττεται από τα υπέρογκα ποσοστά της ανεργίας (29,6%), ο αριθμός των ανέργων που θα επωφεληθούν ανέρχεται σε 5.857. Στην Ανατολική Μακεδονία-Θράκη θα καλυφθούν 2.471 θέσεις, στην Π.Ε. Βορείου Αιγαίου 1.332 θέσεις, στη Δυτική Ελλάδα 2.692 θέσεις, στη Δυτική Μακεδονία 1.860 θέσεις, στην Ήπειρο 1.822 θέσεις, στη Θεσσαλία 2.784 θέσεις, στα Ιόνια Νησιά 1.385 θέσεις, στο Νότιο Αιγαίο 1.789 θέσεις και στη Στερεά Ελλάδα 2.412 θέσεις.
Το πρόγραμμα θα καλύπτει τις μηνιαίες ασφαλιστικές εισφορές εργαζομένου και εργοδότη, ύψους 257,20 ευρώ τον μήνα, ενώ θα δοθεί προτεραιότητα σε εγγεγραμμένους ανέργους που είναι μέλη οικογενειών χωρίς κανέναν εργαζόμενο. Ωστόσο, το υπουργείο διευρύνει την ομάδα ωφελουμένων και στο πρόγραμμα θα μπορούν να ενταχθούν εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα του ΟΑΕΔ, μέλη μονογονεϊκών οικογενειών, νέοι έως 29 ετών, μακροχρόνια άνεργοι και πτυχιούχοι.
Η επιλογή θα γίνει με το σύστημα μοριοδότησης. Οι αιτήσεις θα γίνονται ηλεκτρονικά στον ΟΑΕΔ.
 
 

12 θέσεις εποχικές στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης

 

Έως 12 Σεπτεμβρίου οι αιτήσεις

 Την ερχόμενη Τρίτη, 3 Σεπτεμβρίου, ξεκινά, και θα διαρκέσει έως και τις 12 Σεπτεμβρίου, η υποβολή αιτήσεων στο διαγωνισμό της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης για την κάλυψη δώδεκα θέσεων εποχικού προσωπικού.
Οι θέσεις αφορούν πτυχιούχους ΑΕΙ και ΤΕΙ, οι οποίοι θα στελεχώσουν δέκα ειδικότητες, εκ των οποίων την πλειονότητα των θέσεων συγκεντρώνουν οι ακόλουθες: -ΠΕ Διοικητικού, δύο θέσεις, και -ΠΕ Οικονομικού, δύο θέσεις. Από μια Θέση αντιστοιχεί στις ειδικότητες ΠΕ Ιατρού, Παιδιάτρου, Γενικής Ιατρικής ή Παθολόγου, ΠΕ Κτηνιάτρου, ΠΕ Αγρονόμου Τοπογράφου Μηχανικού ή Τοπογράφου Μηχανικού, ΠΕ Μηχανικού Περιβάλλοντος, ΠΕ Μηχανολόγου Μηχανικού, ΤΕ Διοικητικού Λογιστικού και ΤΕ Επαγγελμάτων Υγείας ή Επόπτη Δημόσιας Υγείας. Το νέο προσωπικό Θα προσληφθεί με συμβάσεις ορισμένου χρόνου διάρκειας οκτώ μηνών. Περισσότερες πληροφορίες παρέχονται στο τηλέφωνο 25313 50197.
 
 

Επαγγελματική ευκαιρία για 2500 γυναίκες που ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας

 

Το πρόγραμμα του ΥΠΑΝ αφορά γυναίκες από 18 έως 64 ετών, άνεργες, απολυμένες ή αυτοαπασχολούμενες

 Oλοκληρώθηκε από το υπουργείο Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας η αξιολόγηση των προτάσεων για την ένταξη και έγκριση έργων στο Πρόγραμμα “Ολοκληρωμένη παρέμβαση για τη στήριξη της γυναικείας απασχόλησης μέσω ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας”. Η λίστα ονομάτων των επιτυχουσών γυναικών αναρτήθηκε τη Δευτέρα 26 Αυγούστου στις ιστοσελίδες: http://www.antagonistikotita.gr, www.espa.gr, www.efepae.gr και www.epeaa.gr .
Όπως υπενθυμίζεται από το υπουργείο, επειδή το ενδιαφέρον ήταν σημαντικό και ένας μεγάλος αριθμός προτάσεων αξιολογήθηκε θετικά, αποφασίστηκε να αυξηθεί ο προϋπολογισμός του Προγράμματος από 40 εκατ. ευρώ σε 77 εκατ. ευρώ, με αντίστοιχη αύξηση των ωφελουμένων από 1.267 σε 2.444 γυναίκες.
 
Που θα εφαρμοστεί το πρόγραμμα
Το Πρόγραμμα στοχεύει στην τόνωση της απασχόλησης μέσω της δημιουργίας πρόσθετων δυνατοτήτων πρόσβασης στην αγορά εργασίας άνεργων, απολυμένων, απειλούμενων από ανεργία και αυτοαπασχολούμενων κάτω από το όριο της φτώχειας γυναικών, από 18 έως 64 ετών σε οκτώ Περιφέρειες της χώρας: Kρήτη, Ιόνια Νησιά, Βόρειο Αιγαίο, Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, Ήπειρος, Θεσσαλία, Δυτική Ελλάδα και Πελοπόννησος.
 
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Εργασία
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Εργασιακό, Τετάρτη 17 Απριλίου 2024

Δύο προσλήψεις στον δήμο Ξάνθης Δίμηνες συμβάσεις για το Τμήμα Πρασίνου Ο Δήμος Ξάνθης ανα…