Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ Ποδόσφαιρο Skoda Ξάνθη: Δύο μέσα – ένας έξω ενόψει Εργοτέλη

Skoda Ξάνθη: Δύο μέσα – ένας έξω ενόψει Εργοτέλη

0
agkalies
 

Επέστρεψαν οι τιμωρημένοι Ντιέ, Μπαξεβανίδης – αμφίβολος ο τραυματίας Μάνταλος

 

«Χτύπησε» την πόρτα της Ρέιντζερς για τη μεταγραφή του Κριμπάρι η ξανθιώτικη ομάδα

 
 
Δύο ευχάριστα κι ένα δυσάρεστο νέο περίμεναν το Ν. Καραγεωργίου στη χθεσινή προπόνηση καθώς είδε τους Ντιέ και Μπαξεβανίδη να βρίσκονται σε υψηλούς αγωνιστικούς ρυθμούς – παρά την απουσία τους λόγω τιμωρίας – ενώ αντίθετα ο Πέτρος Μάνταλος ακολούθησε ατομικό πρόγραμμα λόγω τραυματισμού (χτύπημα στην ποδοκνημική).
Έτσι ο προπονητής της Skoda Ξάνθη μπορεί να υπολογίζει αμφότερους τους παίκτες που επέστρεψαν από την τιμωρία, όμως θα περιμένει μέχρι την τελευταία στιγμή για να δει την κατάσταση του 22χρονου μέσου.
 
Χωρίς ρεπό η προετοιμασία για Εργοτέλη
 Με απογευματινές προπονήσεις καθ’ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας που διανύουμε, θα συνεχίσει η Ξάνθη την προετοιμασία της για το σαββατιάτικο παιχνίδι με τον Εργοτέλη. Η πρώτη προπόνηση της εβδομάδας (Δευτέρα) περιλάμβανε χαλάρωμα για όσους αγωνίστηκαν στο ματς με τον Πανθρακικό και προπόνηση για τους υπόλοιπους, ενώ με τακτική συνέχισαν οι ποδοσφαιριστές της Skoda το πρόγραμμά τους χθες το απόγευμα. Ο Νίκος Καραγεωργίου που αρέσκεται στις… εκπλήξεις (επεφύλασσε άλλη μία την περασμένη εβδομάδα με τη χρησιμοποίηση του Τσέμα στη θέση κάτω από τα δοκάρια), είναι πολύ πιθανό να συνεχίσει ανάλογα κι έτσι θα περιμένουμε τις προπονήσεις των επόμενων ημερών για να βγάλουμε πιο ασφαλή συμπεράσματα.
 
Κρούση για παίκτη έκανε η Ξάνθη στους Ρέιντζερς
 Την… πόρτα των Ρέιντζερς της Γλασκόβης χτύπησε πριν λίγο καιρό η Skoda Ξάνθη καθώς ενδιαφέρθηκε για την απόκτηση του Βραζιλιάνου αμυντικού, Εμίλσον Κριμπάρι.
Όπως ανέφερε χθες η σκωτσέζικη εφημερίδα «Scottish Express» σε ρεπορτάζ που αναδημοσίευσε και το εγκυρότατο βρετανικό BBC, η ξανθιώτικη ομάδα έκανε επίσημη πρόταση στους Ρέιντζερς για να αποκτήσει ως μεταγραφή τον υψηλόσωμο (1.90) αμυντικό, όμως ο ίδιος δεν επιθυμούσε να αποχωρήσει από τη σκωτσέζικη ομάδα κι έτσι η συμφωνία χάλασε. Σύμφωνα με τα ίδια βρετανικά δημοσιεύματα η διοίκηση των «Τζερς» όπως και ο προπονητής τους, Άλι Μακ Κόιστ, συμφώνησαν στο να παραχωρήσουν τον παίκτη ώστε να ¨ελαφρύνουν¨ τα συμβόλαια, μιας και αυτό του Κριμπάρι ήταν από τα υψηλά του συλλόγου.
Ο Κριμπάρι στο παρελθόν σημείωσε αξιοσημείωτη καριέρα με το πέρασμά του από διάφορες ιταλικές ομάδες όπως οι Ουντινέζε, Λάτσιο, Σιένα και Νάπολι πριν μετακομίσει στην πρωτεύουσα της Σκωτίας.
Ως γνωστόν η ιστορική ομάδα των «Glasgow Rangers» από πρόπερσι υποβιβάστηκε στη Δ’ Εθνική λόγω χρεών ενώ από πέρσι ξεκίνησε την πορεία για την επιστροφή στην 1η κατηγορία του σκωτσέζικου πρωταθλήματος. Για να γίνει αυτό όμως πρέπει εκτός από το αγωνιστικό κομμάτι να υπάρξει και μία ισορροπία στο οικονομικό, για να πάρουν την σχετική… αδειοδότηση και να προβιβαστούν.
Έτσι ο σχεδιασμός των Σκωτσέζων αφορούσε εκτός από τη σχετική ενίσχυση και αρκετές αποδεσμεύσεις παικτών, ειδικότερα αυτών με υψηλά – για τα δεδομένα της κατηγορίας – συμβόλαια.
Οι παραπάνω εξελίξεις φαίνεται ότι δεν άφησαν αδιάφορη τη Skoda Ξάνθη και τους ιθύνοντές της, οι οποίοι έκαναν την κίνηση όμως παρά την αρχική συμφωνία βρήκαν εμπόδιο την άρνηση του 33χρονου παίκτη να αποχωρήσει από το σκωτσέζικο σύλλογο.
Έτσι οι Ξανθιώτες παράγοντες στράφηκαν αλλού και συγκεκριμένα στον Στιβ Γκοχουρί, ο οποίος έχει ανάλογα χαρακτηριστικά και μέχρι στιγμής ικανοποιεί με την παρουσία του στον ξανθιώτικο σύλλογο.
 
Δημήτρης Καλτέκης
dkaltekis@empros.gr
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Ποδόσφαιρο
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Σοκ στο ελληνικό ποδόσφαιρο! Θετικό το πρώτο δείγμα Έλληνα διεθνή σε έλεγχο ντόπινγκ στο ματς με τη Γεωργία

Σε σοκ βρίσκεται το ελληνικό ποδόσφαιρο, καθώς Έλληνας διεθνής που ήταν στην αποστολή της …