5κ.σ.λάδι
3πράσα ψιλ/να
1μεγάλο κρεμμύδι ψιλ/νο
1/2κιλό κιμάς , της προτίμησης μας
1κ.σ.θυμάρι
2/3φλ.φρυγανιά τρίμμα και επιπλέον για το ταψί και το ψήσιμο
Αλατοπίπερο
1αυγό
1/2φλ.ζαμπόν τριμμένο στον τρίφτη ή μπέικον ψιλ/νο
Πλένουμε και σκουπίζουμε τις μελιτζάνες, τις κόβουμε σε λεπτές φέτες πάχους 1,5εκ. Τις αραδιάζουμε σε 2 λαμαρίνες στρωμένες με λαδόκολλα. Ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο και τις ψήνουμε στους 200ο C για 10-15’να μαλακώσουν. Παράλληλα μαραίνουμε στο ελαιόλαδο τα κρεμμύδια και το σκόρδο. Ρίχνουμε τις ντομάτες, το αλάτι, το φρεσκοτριμμένο πιπέρι και τη ζάχαρη και βράζουμε τα υλικά για 10 λεπτά σε δυνατή φωτιά. Τέλος προσθέτουμε στη σάλτσα ψιλοκομμένο τον μαϊντανό και το δυόσμο.
Στη συνέχεια τοποθετούμε σε κάθε φέτα μελιτζάνας ένα μπαστουνάκι φέτας και την τυλίγουμε σε ρολό. Αφού ετοιμάσουμε όλα τα ρολά τα βάζουμε σε ένα βαθύ ταψί το ένα δίπλα στο άλλο, το περιχύνουμε με τη σάλτσα και τα ψήνουμε σε δυνατό προθερμασμένο φούρνο για 20 λεπτά. Προς το τέλος πασπαλίζουμε λίγη φέτα (προαιρετικά)