Σχόλια 27/8/13

0
 
Πάλι καλά που δεν πήγε στην Κεφαλονιά ο Στουρνάρας
Θωμάς Βουγιουκλής
 
 
Στην Ξάνθη ο Χασαπόπουλος
 Στην πόλη μας βρίσκεται με την ευκαιρία των διακοπών του, ο γνωστός Ξανθιώτης δημοσιογράφος του MEGA Ιορδάνης Χασαπόπουλος.
Ο Χασαπόπουλος ξεκουράζεται, βλέπει παλιούς φίλους και συγγενείς, ενώ παραβρέθηκε το Σάββατο το απόγευμα στην εκδήλωση προς τιμήν του δημοσιογράφου Λάμπρου Παπαντωνίου στη Μάνδρα παρέα με τον γνωστό επίσης ανταποκριτή από την Ουάσινγκτον Μιχάλη Ιγνατίου και τον Στεφ. Διαμαντόπουλο, διευθυντή του Ράδιο Θεσσαλονίκη.
Είναι άξιο σχολιασμού πως ο Χασαπόπουλος έρχεται στη γενέτειρά του κάθε καλοκαίρι.
«Ε»
 
Χασαπόπουλος και Ιγνατίου
 Γενικά ο Χασαπόπουλος έγινε θερμά δεκτός από τους Μανδριανούς που παρακολούθησαν την εκδήλωση στο πάρκο που έγινε προς τιμήν του Λάμπρου Παπαντωνίου.
Με καλοκαιρινό κάσουαλ ντύσιμο, ευδιάθετος με όλους και χαμογελαστός σε όσους τον χαιρετούσαν εγκάρδια.
Η εικόνα στην τηλεόραση από τη μια και η Ξανθιώτικη καταγωγή από την άλλη που δεν ξεχνά, βοήθησαν σ’ αυτό.
Τις εντυπώσεις όμως κέρδισε ο Μιχάλης Ιγνατίου, ο γνωστός δημοσιογράφος, ο οποίος μίλησε για τον Λάμπρο Παπαντωνίου με θέρμη και συναισθηματισμό, διότι τον γνώριζε πολύ καλά, ήταν μαζί αρκετά χρόνια, έκαναν παρέα στην Ουάσινγκτον και αποτελούσε γι’αυτόν δάσκαλος και αδελφός.
«Ε»
 
Πλαστά δικαιολογητικά
 Γεμάτο το δημόσιο με πλαστά δικαιολογητικά, όπως αποδείχθηκε!
Πλαστά δικαιολογητικά για ξένες γλώσσες, για διπλώματα οδήγησης (τα απλά) μέχρι μεταπτυχιακές σπουδές τα άλλα.
Μάλιστα επειδή το θέμα πήρε έκταση πλέον, τώρα, ψάχνουν τα δικαιολογητικά για να βρουν τα γνήσια! Τόσο πολλά είναι τα πλαστά.
Μάλιστα στους δημοτικούς αστυνομικούς, τα πλαστά δικαιολογητικά φτάνουν το 10%!!
-Πλαστή κοινωνία, πλαστή ευημερία, πλαστά δικαιολογητικά…
«Ε»
 
Γυναικεία βιάγκρα
 Μετά το γνωστό χάπι βιάγκρα για τους άνδρες, που ως γνωστόν έκανε πάταγο, στο δρόμο προς τα φαρμακεία βρίσκονται και τα γυναικεία βιάγκρα.
Κι αυτό αναμένεται να γίνει σύντομα, μετά από πρόσφατες αμερικανικές έρευνες και κλινικές δοκιμές.
Κι όλα αυτά, για να θεραπευθεί ένα ευρέως διαδεδομένο πρόβλημα για της γυναίκες, αυτό της έλλειψης ερωτικής επιθυμίας.
Σύμφωνα με στοιχεία, το 30% των γυναικών δεν έχει ερωτική διάθεση, ενώ ποσοστό 10-12% πάσχει από έλλειψη της λίμπιντο (σεξουαλικής επιθυμίας).
Έτσι, για να διορθώσουν όλα αυτά, βρήκαν χάπι για τις γυναίκες…
«Ε»
 
Οικογενειακή υπόθεση
 Στην νέκρα του καλοκαιριού όπου οι ειδήσεις είναι λίγες, ο Θανάσης Ξυνίδης δίνει τη δική του νότα. Με τα κείμενά του και τα σχόλιά του στο twitter, εμπλουτίζει και ζωντανεύει τη δημόσια ζωή. Ας είναι καλά…
Από την άλλη, ο Σωκράτης δίνει τη δική του ώθηση στην πολιτική σκηνή για να γίνουν συζητήσεις και σχόλια για την συνεχιζόμενη κριτική του εις βάρος του Ευάγ. Βενιζέλου.
Οικογενειακή υπόθεση λοιπόν, το ανακάτωμα από τους αδελφούς Ξυνίδη. Καλοκαιριάτικα.
«Ε»
 
Ερωτηματικά για την παραίτηση της Ελένης Κίτσου
 Με μια λακωνική επιστολή προς τον Πρόεδρο και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Επιμελητηρίου Ξάνθης δήλωσε παραίτηση από την
άτυπη θέση της Εκπροσώπου Τύπου και των Δημοσίων Σχέσεων του Επιμελητηρίου Ξάνθης η κα Ελένη Κίτσου « για επαγγελματικούς και οικογενειακούς λόγους», όπως αναφέρει ως αιτιολογία. Η κα Κίτσου δεν θέλησε να πει τίποτε περισσότερο για τους λόγους της παραίτησής της όπως και ο πρόεδρος του ΕΒΕ Στέλιος Μωραΐτης που την έκανε δεκτή αλλά σίγουρα δεν ήταν κεραυνός εν αιθρία. Πληροφορίες του «Ε» αναφέρουν ότι το τελευταίο διάστημα υπήρχε διαφωνία με τον πρόεδρο αναφορικά με το θέμα της επικοινωνίας που χειριζόταν η κα Κίτσου και που δεν διέψευσε ο κ. Μωραϊτης. Πάντως είναι αλήθεια η κα Κίτσου έδειχνε μια διάθεση προσφοράς και εργατικότητας είχε ιδέες και προτάσεις και είχε μια ξεχωριστή παρουσία στο Επιμελητήριο. (Μήπως αυτό δεν άρεσε σε κάποιους;)
Μ.Ξ.
 
15 οικόπεδα σε άστεγους του Δ. Αβδήρων
 Στα πλαίσια της κοινωνικής του πολιτικής ο δήμος Αβδήρων εκποιεί 15 οικόπεδα στο Πόρτο Λάγος για να τα παραχωρήσει σε άστεγους δημότες του.
Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται έως και τις 30 Οκτωβρίου να καταθέσουν σχετική αίτηση εκδήλωσης ενδιαφέροντος
Η αξία των υπό εκποίηση οικοπέδων καθορίστηκε στην τιμή 0,50€ /τ.μ. Η κατάθεση αιτήσεων με τα απαιτούμενα δικαιολογητικά πραγματοποιείται στη Γενισέα Ξάνθης και αρμόδια υπάλληλος για την παραλαβή των αιτήσεων είναι η κα Ελ. Καραναστασιάδου. Για περισσότερες πληροφορίες τηλ.2541352517.
Μ.Ξ.
 
Δεν ήταν δυνατό να ανασταλούν οι έλεγχοι
 Παρά το θόρυβο και την ανησυχία που προκλήθηκε δεν σταματούν οι έλεγχοι στο μεταγγιζόμενο αίμα, καθώς θα προωθηθούν άμεσα οι απευθείας αναθέσεις -σε ξένες εταιρίες φυσικά, η Ελλάδα δε διαθέτει προμηθευτές αντιδραστηρίων-, με τρίμηνη διάρκεια ως τη διενέργεια του διαγωνισμού.
Δεν ήταν δυνατό να γίνει αλλιώς, δηλαδή ήταν αν στην Ελλάδα γινόταν έγκαιρα όλες οι διαδικασίες που προβλέπονται για τους διαγωνισμούς, αλλά αφού φτάσαμε σε αυτό το σημείο θα ήταν πρωτάκουστο να σταματήσουν οι έλεγχοι στο αίμα που μεταγγίζεται, πολύ δε περισσότερο ενόσω αυξάνονται τα κρούσματα του ιού του Δυτικού Νείλου.
Ε.Δ.
 
Σοβαρή περιπέτεια για 45χρονο από το Ορφανό
 Ως νέο κρούσμα του ιού του Δυτικού Νείλου διαδόθηκε ως φημολογία η σοβαρή περιπέτεια υγείας 45χρονου από το χωριό Ορφανό του δήμου Τοπείρου. Όπως διαγνώστηκε τελικά, επρόκειτο για λεπτοσπείρωση, μία λοιμώδη νόσο που πιθανότατα προκλήθηκε στον άτυχο άνδρα από μολυσμένα ποντίκια. Ο 45χρονος μεταφέρθηκε εσπευσμένα στη ΜΕΘ του πανεπιστημιακού νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης, ενώ είχε πέσει σε κόμμα, αλλά χάρη στην άμεση διάγνωση και επέμβαση από τους γιατρούς ξέφυγε από τον κίνδυνο. Ο δήμαρχος Τοπείρου Στέλιος Χατζηευαγγέλου τον επισκέφθηκε στο νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης το Σάββατο, όπου και διαπίστωσε τη βελτίωση της κατάστασης της υγείας του.
Ε.Δ.
 
Δεν αφήνει την Ξάνθη από τα σχέδιά της η Δευκαλίων
 Συνεχίζει να εντάσσει την Ξάνθη στα επενδυτικά της σχέδια η εταιρία Defkalion Green Τechnologies που έχει υποσχεθεί πάμφθηνη πράσινη ενέργεια μέσω της πρωτοπόρας διαδικασίας ψυχρής σύντηξης. Ρεπορτάζ του Τ. Καφαντάρη στο ΒΗΜΑScience και συνέντευξή του με το διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρίας Αλέκο Ξανθούλη μας πληροφορεί για «επιστροφή» της εταιρίας από το Βανκούβερ, με νέα γραφεία θυγατρικής της καναδέζικης εταιρίας στην Αθήνα και εργοστάσιο στην Ξάνθη. Ο κ. Ξανθούλης ανέφερε ότι: «Μόνον στην Ελλάδα θα αναπτύξουμε οι ίδιοι κινητήρες, στην Ξάνθη, για δύο τομείς: ο ένας είναι η κίνηση, θέρμανση, ψύξη πλοίων (με συμμετοχή επενδυτή 50%) και ο δεύτερος στην παροχή ενέργειας για εργοστάσια αφαλάτωσης (από θυγατρική εταιρία της Δευκαλίων, μη κερδοσκοπική». Ο ίδιος πάντως αρνήθηκε να δώσει ονόματα για τα πρόσωπα και τις εταιρίες που ήδη ξεκίνησαν να επενδύουν στην ψυχρή σύντηξη, αλλά συνέστησε υπομονή ως τον Οκτώβριο, οπότε και θα εισαχθεί η εταιρία στο χρηματιστήριο του Τορόντο.
Τα σχέδια της εταιρίας έχουν αμφισβητηθεί στο παρελθόν, ωστόσο η σπουδαιότητα και μόνο της επικαλούμενης ανακάλυψης, τα οφέλη της, αλλά και οι προθέσεις που δεν διαψεύδονται για επένδυση στην Ξάνθη, μας υποδεικνύουν να παρακολουθούμε στενά τις εξελίξεις και, γιατί όχι, με ελπίδα!
Ε.Δ.
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Σάββατο 20 Απριλίου 2024

Στην 4η θέση η Ελλάδα Υπάρχει κι άλλος ένας τομέας που η χώρα μας κατά τις πληροφορίες από…