Αρχική ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Απρόθυμοι να μειώσουν τις τιμές

Απρόθυμοι να μειώσουν τις τιμές

0
sima

4 μόνο μαγαζιά στην Ξάνθη έχουν προμηθευτεί πιστοποιημένο σήμα μείωση των τιμών τους

 

Πρόκειται για δύο καφετέριες και δύο εστιατόρια σε σύνολα 600 και πλέον καταστημάτων εστίασης

 

Μαριάννα Ξανθοπούλου
 
 Απρόθυμοι – κατά τα φαινόμενα – είναι οι εστιάτορες επαγγελματίες της Ξάνθης να μειώσουν τον ΦΠΑ και να προμηθευτούν το ειδικό σήμα από την ΟΕΒΕ Ξάνθης. 15 μέρες τουλάχιστον μετά την εφαρμογή του μέτρου και μόνο 4 επιχειρηματίες το έχουν προμηθευτεί και το έχουν αναρτήσει στα μαγαζιά τους – όπως προβλέπεται ώστε να γνωρίζουν οι πελάτες τους ότι έχει γίνει τουλάχιστον 5% μείωση τιμών στο 75% των προϊόντων τους ως απόρροια της μείωσης του ΦΠΑ στην εστίαση από 23 στο 13%.
 
4 μόνο μαγαζιά στην Ξάνθη έχουν πιστοποιημένο σήμα μείωσης των τιμών τους
Πρόκειται για δύο καφετέριες και δύο εστιατόρια! Ο αριθμός είναι απογοητευτικός αν σκεφτεί κανείς ότι οι επιχειρήσεις στην εστίαση είναι πάνω από 600 στην Ξάνθη, ωστόσο ο πρόεδρος της ΟΕΒΕ Ξάνθης κ. Σωτήρης Τσιακίρογλου δηλώνει ότι έχει εκδηλωθεί ενδιαφέρον από αρκετούς και σύντομα θα αυξηθεί ο αριθμός. Αιτιολογεί δεν την καθυστέρηση στο γεγονός ότι πολλά καταστήματα είναι κλειστά λόγω διακοπών του Αυγούστου: «Υπάρχει ενδιαφέρον, μας τηλεφωνούν, ζητούν ενημέρωση. Σύντομα θα το προμηθευτούν αρκετά μαγαζιά. Αυτό που θέλω να επισημάνω είναι ότι υπάρχει μια διαδικασία για να πάρουν το σήμα. Πρέπει οι επιχειρήσεις να προσκομίσουν τους παλιούς και τους νέους τους καταλόγους από τους οποίους θα προκύπτει μείωση της τάξεως του 5% και άνω. Να σημειώσουμε ότι
σύμφωνα με τα πανελλαδικά στοιχεία μόλις 2 στους 10 καταστηματάρχες μείωσαν τις τιμές ενώ τα στοιχεία της ΓΣΕΒΕΕ, δείχνουν ότι από τους 70.000 ιδιοκτήτες εστιατορίων σε όλη την Ελλάδα μόνο οι 15.000 προχώρησαν σε μείωση τιμών και προμηθεύτηκαν το ειδικό σήμα, δηλαδή το 21,4% του συνόλου των επιχειρήσεων.
Είναι φανερό ότι οι επιχειρηματίες στο χώρο της εστίασης είναι διχασμένοι και αρκετοί είναι αυτοί που υποστηρίζουν ότι όταν αυξήθηκε στο 23% ο ΦΠΑ τον απορρόφησαν και δεν αύξησαν τις τιμές τους οπότε και δεν έχουν λόγο τώρα να κάνουν μείωση τιμών.
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Reuters: Μετά από μια δεκαετία «πόνου» η ελληνική οικονομία εκτοξεύεται το 2024

Η ελληνική οικονομία προβλέπεται να αναπτυχθεί με σχεδόν 3% το 2024 «Πριν από μια δεκαετία…