Αφίσες παντού

0
afises 5

Σε χώρους υπαίθριας διαφήμισης με αισθητική «τσίρκου» έχουν μετατραπεί οι στάσεις αστικής συγκοινωνίας της πόλης

 

Η επιβολή προστίμου φαίνεται να είναι η μόνη λύση στο φαινόμενο που “χαλάει” ακόμα περισσότερο την εικόνα της πόλης

 afises 6
 
Τι και αν ο ρόλος τους είναι να διευκολύνουν την αναμονή των πολιτών που πρόκειται να χρησιμοποιήσουν την αστική συγκοινωνία, οι στάσεις στο κέντρο της Ξάνθης θυμίζουν περισσότερο χώρο υπαίθριας διαφήμισης, με πολύ κακή αισθητική. Ενοικιαστήρια, αφίσες για θεατρικές παραστάσεις και συναυλίες αλλά και αγγελίες προσφοράς εργασίας συνθέτουν ένα μωσαϊκό χαρτούρας που δυσφημίζουν την πόλη μας.
 
Την μέρα ξεκολλιούνται, το βράδυ ξανακολλιούνται
Εικόνες από το δημοτικό τραγούδι «Της Άρτας το γεφύρι» διαδραματίζονται στο κέντρο της πόλης καθώς, όπως ισχυρίζεται ο αντιδήμαρχος καθαριότητας, Τάσος Θεοδωρίδης, οι οδοκαθαριστές αφαιρούν τις αφίσες που θα συναντήσουν στις βάρδιες τους, όμως οι γνωστοί-άγνωστοι ξανακολλάνε. «Οι υπάλληλοι αφαιρούν τις αφίσες που θα συναντήσουν. Μάλιστα έχουμε τοποθετήσει μεταλλικά σταντ, προκειμένου να παρέχουμε κάποιους χώρους σε όσους θέλουν να αναρτήσουν κάτι. Δυστυχώς όμως, κάποιοι πολίτες συνεχίζουν να κολλούν τις αφίσες και τις ανακοινώσεις τους στις στάσεις» αναφέρει στο «Ε» ο κ. Θεοδωρίδης.
 
Να επιβληθούν πρόστιμα
Το φαινόμενο με τις αφίσες σε συνδυασμό με τα προβλήματα των σκουπιδιών και των αδέσποτων αποδεικνύουν ακράδαντα ότι η πόλη υστερεί σε περιβαλλοντική συνείδηση. Όσο και να αφαιρεί το τμήμα καθαριότητας τις αφίσες, δεν πρόκειται να καταφέρει τίποτα. Το πρόβλημα απαιτεί, όπως γίνεται φανερό, πιο δραστικά μέτρα. Η δημοτική αρχή δεν θα πρέπει να αρκείται στο να αφαιρεί τις παλιές αφίσες, ανοίγοντας χώρο να τοποθετηθούν καινούριες, αλλά θα πρέπει να επιβάλλει κάποια πρόστιμα στους παραβάτες. Με αυτόν τον τρόπο, από τη μία θα αλλάξει η νοοτροπία όλων αυτών που θεωρούν ότι οι κοινόχρηστοι χώροι τους ανήκουν, και από την άλλη ο δήμος θα εξασφαλίσει κάποια έσοδα, ενώ ταυτόχρονα θα ελαφρύνει το φόρτο εργασίας των λιγοστών υπαλλήλων καθαριότητας που έχει. Άλλωστε, και μόνο η ένδειξη αποφασιστικότητας από την πλευρά της δημοτικής αρχής, όπως και σε τόσες άλλες περιπτώσεις, με την επιβολή κυρώσεων θα λειτουργούσε κατασταλτικά και για νέους επίδοξους αφισοκολλητές.
Γ.Τ.
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Η «μάχη» για τα ψάρια στο Θρακικό Πέλαγος

Ολοκληρώθηκε η…απόβαση των τουρκικών γρι – γρι που σάρωναν όλο τον χειμώνα τα αφρόψαρα Ο μ…