Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ Αθλητικά Νέα Κάθε πέρσι και… καλύτερα στην ΕΠΣ Ξάνθης

Κάθε πέρσι και… καλύτερα στην ΕΠΣ Ξάνθης

0
meli eps-web

Με αρνητικό ρεκόρ ομάδων έγιναν οι κληρώσεις για τα τοπικά πρωταθλήματα

 

Σε δύο κατηγορίες (Α’ – Β’) χωρίστηκαν τα 38 ερασιτεχνικά σωματεία που θα συμμετέχουν στη φετινή σεζόν

 
«Κάθε πέρσι και καλύτερα» λέει ο θυμόσοφος λαός μας σε ένα γνωμικό που ταιριάζει «γάντι» στο ξανθιώτικο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο και την Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Ξάνθης.
Με τις ομάδες της δύναμης της Ε.Π.Σ. να μειώνονται με σταθερούς ρυθμούς τα τελευταία χρόνια, η ξανθιώτικη Ένωση έφτασε πλέον να αριθμεί 38 σωματεία (αρνητικό ρεκόρ όλων των εποχών – πριν λίγα χρόνια ήταν περισσότερα από 55) και απομένει να δούμε πόσα θα ολοκληρώσουν τη φετινή σεζόν που αναμένεται εξίσου δύσκολη.
Ως αποτέλεσμα της… έλλειψης ομάδων ήταν η σύσταση μόνο Α’ και Β’ τοπικών κατηγοριών ενώ δεν θα διεξαχθεί πρωτάθλημα Γ’ Ε.Π.Σ. για πρώτη φορά στην ιστορία της ΕΠΣ από την ίδρυσή της το 1978 κι έπειτα.
 
Ανεπίσημη πρεμιέρα
 Με την κλήρωση που έγινε το απόγευμα της Δευτέρας (19/08) στην αίθουσα συνεδριάσεων του Επιμελητηρίου Ξάνθης ξεκίνησε ουσιαστικά και η δράση στα πρωταθλήματα της Ε.Π.Σ. Ξάνθης για τη σεζόν 2013-2014. Μαζί με την κλήρωση για τις αγωνιστικές των δύο κατηγοριών, πραγματοποιήθηκε και η κλήρωση για το θεσμό του Κυπέλλου Ξάνθης όπου φέτος θα συμμετέχουν 26 σύλλογοι.
Στην εκδήλωση έδωσαν το «παρών» αρκετοί από τους εκπροσώπους, προέδρους και παράγοντες των τοπικών ομάδων, όπως και εκπρόσωποι των διαιτητών Ξάνθης (ΣΔΠ Ξάνθης) και φυσικά σύσσωμο το Δ.Σ. της ΕΠΣ.
Πριν την έναρξη, ο πρόεδρος της ΕΠΣ κ. Νίκος Σπυριδόπουλος ευχήθηκε καλή χρονιά στα διαγωνιζόμενα σωματεία, ενώ από την πλευρά του ο Γ. Γραμματέας Γιάννης Τσιπίδης ενημέρωσε τους εκπροσώπους για διάφορα θέματα, μεταξύ άλλων για τις μεταγραφές, την επιτροπή που θα ελέγξει τα γήπεδα του Νομού ώστε να πάρουν άδεια καταλληλότητας, την έκδοση νέων δελτίων και αντικατάσταση των παλιών κ.α.
 
Που είναι τα Ευρώ;
 Η διαδικασία της κλήρωσης ολοκληρώθηκε μετά από σχεδόν 2,5 ώρες και οι συμμετέχοντες σε αυτήν αποχώρησαν με ανάμικτα συναισθήματα. Άλλοι αναλογιζόμενοι τις δυσκολίες που τους περιμένουν ελπίζοντας να βρεθούν κάποιοι συμπαραστάτες στην προσπάθειά τους, αλλά και άλλοι παράγοντες έχοντας κατά νου την… πορεία πρωταθλητισμού που ονειρεύονται. Στο μυαλό σχεδόν όλων όμως ήταν οι οικονομικές δυσκολίες και η… κρίση που φαίνεται ότι έχει «χτυπήσει» για τα καλά το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο της Ξάνθης και όχι μόνο.
Χαρακτηριστικό της κατάστασης, ομάδες που μέχρι πριν λίγα χρόνια δαπανούσαν αρκετές… χιλιάδες Ευρώ σε μεταγραφές παικτών και αμοιβές, τώρα να αγωνιούν για τα… τελευταία Ευρώ που τους έχουν απομείνει στα ταμεία.
Τα ερωτήματα για το τι έφταιξε και έφτασε σε αυτό το σημείο το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο είναι πολλά και για να βρεθούν οι απαντήσεις δεν αρκούν λίγες γραμμές αλλά… αναλύσεις επί των αναλύσεων και οι απαντήσεις πιθανότατα να διαφέρουν, ανάλογα με την οπτική και την πλευρά που βλέπει ο καθένας τα πράγματα.
Ως διοργανώτρια αρχή, η Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Ξάνθης φέρει τη μεγαλύτερη ευθύνη για αυτή την κατάσταση, σαφώς όμως δεν είναι η μοναδική υπεύθυνη καθώς ανάλογα μερίδια ευθύνης έχουν οι παράγοντες των ομάδων που δεν διορθώθηκαν διαχρονικά από τα λάθη τους, το ξανθιώτικο φίλαθλο κοινό που έχει γυρίσει την πλάτη στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο, τα ΜΜΕ, κ.α. Αυτοί που δεν φταίνε σίγουρα για την εικόνα των τοπικών πρωταθλημάτων είναι οι ερασιτέχνες ποδοσφαιριστές που με αγωνία περιμένουν κάθε Σαββατοκύριακο για να αγωνιστούν, να ευχαριστηθούν το παιχνίδι και να… παίξουν για τη φανέλα.
 
 
ΟΙ ΚΛΗΡΩΣΕΙΣ
 
Α’ Ε.Π.Σ. ΞΑΝΘΗΣ
1η αγωνιστική
Σάββατο 07/09/2013 – Ώρα 17:00
Άρης Πετεινού – Αστέρας Μαγικού
Εθνικός Κιμμερίων – Ατρόμητος Χρύσας
Αναγέννηση Θαλασσιάς – Ερμής Μάνδρας
Π. Μελάς Κουτσού – ΑΟ Βιστονίδας
Εχίνος Σπορ – Ορφέας Puma Ξάνθης
Άρης Αβάτου – Α.Ε Ξάνθης
Νέστος Κύρνου – Ηρακλής Ν. Ζυγού
 
Β’ Ε.Π.Σ. ΞΑΝΘΗΣ
Α’ όμιλος – 1η αγωνιστική
Κυριακή 08/09/2013 – Ώρα 11:00
Δόξα Σταυρούπολης – ΑΠΟΞ Skoda
ΑΕΚ Κυψέλης – Ελπίς Γενισέας
Κεσσάνη Ερασμίου – Ορφανό Ξάνθης
Δόξα Μυρωδάτου – Κόσυνθος Ξάνθης
Ελπίς Σουνίου – Εθνικός Ολβίου
Β’ όμιλος – 1η αγωνιστική
Κυριακή 08/09/2013 – Ώρα 17:00
Κεραυνός Π. Κατραμίου – Θράκη Συδινής
Ερ. Αστέρας Σελέρου – Κεραυνός Λευκόπετρας
Σήμαντρα Σπορ – Αναγέννηση Π. Χρύσας
Αετός Τοξοτών – Κεντητή Ξάνθης
Ορφέας 2005 – ΠΑΣ Φιλίων
Ορφέας Ν. Αμισού – ΑΠΟΞ Ραιδεστός
 
ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΠΣ ΞΑΝΘΗΣ
Α’ ΓΥΡΟΣ
Σάββατο 31/08/13 – Ώρα 17:00
Αετός Τοξοτών – ΑΟ Βιστονίδας
Δόξα Σταυρούπολης – Ασπίδα Ξάνθης
Ορφέας Ν. Αμισού – Ατρόμητος Χρύσας
Εθνικός Ολβίου – Αναγέννηση Θαλασσιάς
Θράκη Συδινής – Νέστος Κύρνου
Κυριακή 01/09/13 – Ώρα 17:00
Ορφέας 2005 – Άρης Πετεινού
Κεσσάνη Ερασμίου – Εχίνος Σπορ
Ελπίς Γενισέας – Άρης Αβάτου
Δόξα Μυρωδάτου – Αστέρας Μαγικού
Κεραυνός Λευκόπετρας – Εθνικός Κιμμερίων
Ελπίς Σουνίου – Ορφέας Puma Ξάνθης
Π. Μελάς Κουτσού – Α.Ε. Ξάνθης
Ηρακλής Ν. Ζυγού – Ερμής Μάνδρας
 
Δημήτρης Καλτέκης
dkaltekis@empros.gr
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αθλητικά Νέα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Η Ξάνθη υποδέχεται την Ολυμπιακή Φλόγα τη Δευτέρα

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης Την Δευτέρα 22 Απριλίου 2024, ο Δήμος Ξάνθης θα υποδεχθεί με λα…