-3 κολοκύθια πράσινα φρέσκα
-50 γραμμάρια αλεύρι
-1 πατάτα μεγαλούτσικη
-200 γραμμάρια φέτα
-1 αυγό (προαιρετικό)
-4 -5 φύλλα δυόσμου
-Λίγο ελαιόλαδο
-Λίγο αλάτι, πιπέρι
Ξύστε τα κολοκύθια με το χοντρό μέρος ενός τρίφτη και την πατάτα με τον ίδιο τρόπο. Προσοχή τα κομμάτια να είναι χοντρά. Στίβουμε τα κολοκύθια να φύγουν τα πολλά υγρά και τα αφήνουμε μισή ώρα να στραγγίσουν. Προσθέτουμε το αλεύρι, τη φέτα την οποία έχουμε σπάσει σε χοντρά κομμάτια, ψιλοκόβουμε τον δυόσμο, προσθέτουμε το αυγό, αλάτι και άφθονο πιπέρι. Ανακατεύουμε τα υλικά. Βάζουμε στη φωτιά ένα τηγάνι με ελαιόλαδο και τηγανίζουμε τα πιτάκια μας, φροντίζοντας να μην είναι πολύ χοντρά. Αφού ροδοκοκκινήσουν κι από τις δύο πλευρές τα τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί για λίγο πριν τα σερβίρουμε.