Σχόλια 30/7/13

0
Κάθε φορά μας παίρνουν μέτρα, θαρρείς είμαστε νεκροί … μεταβλητού ύψους!
Θωμάς Βουγιουκλής
 
 
Πολλά κυκλοφορούν
 Πολλά έχουν γραφεί μέχρι τώρα για τις εκλογές στις Περιφέρειες και περισσότερα για τους υποψήφιους. Κυρίως δε για τη δική μας Περιφέρεια και την υποψηφιότητα Γιαννακίδη.
Κάποιοι τον φέρουν ως «εκλεκτό» ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, άλλοι προσθέτουν και του ΣΥΡΙΖΑ και κάποιοι τρίτοι τον αποκλείουν τελείως από υποψήφιο!
Το πιθανό σενάριο δεν είναι γνωστό ακόμη και μάλλον θ’ αργήσουμε να το μάθουμε. Ότι στο παρασκήνιο γίνονται επαφές και ζυμώσεις αυτό είναι γνωστό. Το τι θα βγει από όλη αυτή την ιστορία άγνωστο.
Πάντως σχετικά με το ΣΥΡΙΖΑ, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι θα έχει δικούς του υποψήφιους στις Περιφέρειες. Σε όλες. Διότι θέλει έτσι να μετρήσει τη δύναμή του.
«Ε»
 
Θερινά τμήματα βουλής
 Ως γνωστόν οι κανονικές εργασίες της βουλής έχουν σταματήσει και πλέον συνεδριάζουν τα θερινά τμήματα.
Έτσι, στο πρώτο θερινό τμήμα συμμετέχει ο Ζεϊμπέκ Χουσεΐν από 23 Ιουλίου μέχρι τις 2 Αυγούστου, στην Β΄ περίοδο από 26 Αυγούστου έως τις 12 Σεπτεμβρίου θα συμμετέχει ο Δημήτρης Σαλτούρος και στην Τρίτη περίοδο, από 16 Σεπτεμβρίου έως 4 Οκτωβρίου θα συμμετέχει ο βουλευτής Αλ. Κοντός.
«Ε»
 
Στην Εθνική οριστικά η PROBANK
 Το «καλό» κομμάτι της PROBANK πέρασε ήδη στην κυριότητα της Εθνικής Τράπεζας. Κι έτσι κλείνει το παζλ με τις συγχωνεύσεις των Τραπεζών στη χώρα μας. Ουσιαστικά έχουν δημιουργηθεί τέσσερις μεγάλες Εθνική, Πειραιώς, Άλφα, Γιούρομπανκ και ανεξάρτητη μόνη η Attica Bank. Υπάρχουν ακόμη διάφορες μικρές τοπικές Συνεταιριστικές που θα συνεχίσουν να λειτουργούν και κάποιες ξένες με λίγα καταστήματα.
Το τραπεζικό σύστημα στη χώρα μας άλλαξε οριστικά πλέον.
«Ε»
 
 «Χιούμορ»
 Πάγια αρχή του «εμπορίου»: «Πουλάμε» ότι είναι της μόδας. Βλέπε (απάνθρωπο) «χιούμορ» του ακριβοπληρωμένου «αντιστασιακού» Αντώνη Ρέμου για την αναπηρία του Σόμπλε (ό,τι κι αν είναι ο Σόιμπλε)
VEN. KAR.
 
Να και οι ζέστες!
 Λέγαμε όλοι ότι φέτος το καλοκαίρι θα είναι δροσερό. Και το λέγαμε βγάζοντας συμπεράσματα από τα μέχρι προχθές στοιχεία.
Όμως, εδώ και τρεις-τέσσερις ημέρες τα πράγματα άλλαξαν. Και το θερμόμετρο ανεβαίνει συνέχεια και έχουμε μίνι-καύσωνα πλέον.
Έτσι, όλοι αποζητούν τη δροσιά, τα πολλά υγρά, τη σκιά και τα κλιματιστικά…
«Ε»
 
Αγαμέμνων
 Συστήνουμε ανεπιφύλακτα στους θεατρόφιλους της Ξάνθης να πάνε και να παρακολουθήσουν την Πέμπτη τη θεατρική παράσταση του ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης «Αγαμέμνων».
Η Καρ. Καραμπέτη δίνει ένα ρεσιτάλ ηθοποιίας στο ρόλο της Κλυταιμνήστρας. Γενικά η παράσταση είναι πολύ προσεγμένη και όλοι οι συντελεστές, ηθοποιοί και λοιποί, θα ενθουσιάσουν το κοινό.
Ίσως να είναι, για πολλούς είναι ήδη, η καλύτερη παράσταση του φετινού καλοκαιριού.
«Ε»
 
 Αυστηροί έλεγχοι
 Αγριεύουν τα πράγματα στο θέμα των αποδείξεων. Κυρίως δε στο χώρο της εστίασης. Εκεί θα γίνει πραγματική μάχη. Μάλιστα το αρμόδιο υπουργείο δηλώνει πως θα μπαίνει 48ωρο λουκέτο στα μαγαζιά που θα εντοπιστούν και δεν θα έχουν κόψει αποδείξεις, ενώ θα ακολουθούν και ποινές φυλάκισης τουλάχιστον 4 μηνών.
Ας τα έχουν όλα αυτά υπόψιν τους οι μαγαζάτορες της εστίασης. Διότι ζητούσαν οι ίδιοι μείωση του ΦΠΑ. Τους την ενέκρινε η τρόικα και η κυβέρνηση, τώρα θα τους ελέγχουν εάν όντως θα μειώσουν τις τιμές τους.
Είναι ένα στοίχημα και για τις δύο πλευρές. Των καταστηματαρχών και των ελεγκτών.
«Ε»
 
 Κλειστόν λόγω φοροδιαφυγής
 Την πινακίδα με την ένδειξη «Κλειστόν λόγω φοροδιαφυγής» θα αναρτούν από την 1η Αυγούστου οι ελεγκτές του ΣΔΟΕ στα καταστήματα που θα διαπιστώνουν παραβάσεις και θα βάζουν λουκέτο λόγω μη έκδοσης αποδείξεων.
Ειδικά στις τουριστικές περιοχές, το ΣΔΟΕ έχει συγκροτήσει μία ομάδα με 1400 εφοριακούς που θα διενεργούν συνεχείς ελέγχους, σε νυχτερινά κέντρα, μπαρ, εστιατόρια, ξενοδοχεία, μπιτς μπαρ κ.α.
Η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να διατηρηθεί ο ΦΠΑ στην εστίαση στο 13%, κι αυτό θα γίνει μόνο αν αυξηθούν τα έσοδα. Κι έτσι, λαμβάνει ακραία μέτρα προκειμένου να συνετίσει – επιτέλους – τους φοροφυγάδες. Τους περιμένουν όχι μόνο αυστηρά πρόστιμα και λουκέτα αλλά και διαπόμπευση…
 
“H Αθήνα σύμβολο μιας Ευρώπης που πρέπει να αλλάξει”
 Στις «λέξεις-κλειδιά» της διήμερης επίσκεψής του στην Αθήνα, η οποία ξεκίνησε εχθές, αναφέρθηκε με μήνυμά του στο twitter ο Ιταλός πρωθυπουργός Ενρίκο Λέττα.
«Αύριο στην Αθήνα για να πούμε στους Έλληνες ότι θέλουμε μια άλλη Ευρώπη, με εργασία, πολιτισμό και ελπίδα ως λέξεις-κλειδιά. Η Αθήνα είναι το σύμβολο μιας Ευρωπαϊκής Ένωσης που πρέπει να αλλάξει» σημείωσε ο Ιταλός πρωθυπουργός στην ανάρτησή του.
Ένα μήνυμα με πολλές υποσχέσεις από τον Ιταλό πρωθυπουργό που πολλοί πιστεύουν ότι είναι η «τελευταία ευκαιρία της Ευρώπης»…
 
Τρεχούμενο νερό στην πλατεία Αντίκα
 Η ανευθυνότητα υπαλλήλου καφετέριας στην πλατεία Αντίκα είχε ως αποτέλεσμα να τρέχει νερό άσκοπα πάνω στο πεζοδρόμιο για περισσότερο από 20 λεπτά, το πρωί της Δευτέρας. Η κατασπατάληση του φυσικού αυτού θησαυρού σταμάτησε, έπειτα από παρατήρηση καθώς οι υπεύθυνοι δεν το είχαν αντιληφθεί. Ας είμαστε λίγο πιο προσεκτικοί, πριν πούμε το νερό νεράκι.
Γ.Τ.
 
Γιατί έτσι μας βολεύει!
 Η έλλειψη οδηγικής παιδείας είναι, δυστυχώς, δεδομένη στην χώρα μας. Οι ασυνείδητοι οδηγοί όχι μόνο δεν σταματάνε στις διαβάσεις να περάσουν οι πεζοί, αλλά παρκάρουν και πάνω σε αυτές. Έτσι, μαμάδες με καροτσάκια αλλά και άτομα με κινητικά προβλήματα έρχονται συχνά αντιμέτωποι με περιπτώσεις παρκαρισμένων αυτοκινήτων πάνω σε διαβάσεις. Το παραπάνω γεγονός μπορεί να ελλοχεύει πολλούς κινδύνους, καθώς οι συγκεκριμένες ομάδες θα πρέπει να κινούνται στο δρόμο μέχρι να βρουν μια δίοδο για το πεζοδρόμιο.
Γ.Τ.
 
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Παρασκευή 26 Απριλίου 2024

Απόφαση- σταθμός Όταν οι θεσμοί της Πολιτείας λειτουργούν σωστά, τότε η Δημοκρατία υπάρχει…