600–700 γρ πατάτα
4–5 σκελίδες σκόρδο
– 3 κ.σ. ελαιόλαδο
– 400 γρ. σπαράγγι
– 225 γρ. χαλούμι
-λίγο χυμό λεμονιού
-αλάτι, πιπέρι
-λίγο μαϊντανό
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190ο C. Κόβουμε τις πατάτες σε μικρά κομματάκια. Τις βάζουμε σε ένα μεγάλο ταψί μαζί με το σκόρδο, το ελαιόλαδο και λίγο αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε καλά και ψήνουμε για 30 λεπτά. Όση ώρα ψήνονται οι πατατούλες, σπάμε τις σκληρές άκρες από τα σπαράγγια και κόβουμε τα κοτσανάκια σε κομμάτια μήκους 3-4 εκ. Κόβουμε και το χαλούμι σε κυβάκια 2 εκ. Βγάζουμε τις πατάτες από το φούρνο, προσθέτουμε τα σπαράγγια και το χαλούμι και ανακατεύουμε. Τοποθετούμε όλα τα υλικά μας σε μία μόνο στρώση και ξαναβάζουμε το ταψί στο φούρνο για 15 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν τα σπαράγγια και να καραμελώσει το τυρί. Πετάμε το σκόρδο. Περιχύνουμε με αρκετές σταγόνες χυμό λεμονιού και ανακατεύουμε μία τελευταία φορά. Μεταφέρουμε σε πιατέλα. Πασπαλίζουμε, αν θέλουμε με μαϊντανό και λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι ακόμα.