Σχόλια 19/7/13

0
Τώρα το κατάλαβα: Το χρέος είναι βιώσιμο … για τους δανειστές!
Θωμάς Βουγιουκλής
 
 
Συνυπευθυνότητα
 Συμπολίτης μας που έχει προσφέρει αρκετά στην πόλη, μας τηλεφώνησε για να θέσει υπόψιν μας –και υπόψιν κάθε αρμόδιου –μια πρότασή του ως προς την φοροδιαφυγή με τις αποδείξεις.
Προτείνει λοιπόν ο αγαπητός συμπολίτης μας να υπάρχει με νόμο όμως, συνυπευθυνότητα και του αγοραστή –πελάτη, στο να ζητάει την απόδειξη αγοράς, εστίασης, επισκευής ή οτιδήποτε άλλο. Και βέβαια η συνυπευθυνότητα να στηρίζεται στην επιβολή προστίμου (το ύψος είναι θέμα της Πολιτείας να το ορίσει) στον αγοραστή που δεν ζητάει απόδειξη και διαπιστωθεί στον έλεγχο.
Οπότε με τη δικαιολογία της επιβολής του προστίμου και του φόβου να το πληρώσει ο πελάτης, θα επιμένει και θα ζητάει απόδειξη απ’ όλους!
Έτσι, κατά τον συμπολίτη μας, όλοι θα κόβουν υποχρεωτικά αποδείξεις, γεγονός που σημαίνει αύξηση της φορολογητέας ύλης και γι’ αυτούς που δήλωναν ελάχιστα ενώ κέρδιζαν πολλαπλάσια, αδήλωτα βέβαια, που τα έχανε το δημόσιο.
-Πρόκειται για μια πρακτική και απλή ιδέα που μένει να την ενστερνισθεί το αρμόδιο υπουργείο και να την υλοποιήσει.
«Ε»
 
Χωρίς προσωπικό
 Και τώρα τι αρμοδιότητες θα έχει ο αντιδήμαρχος υπεύθυνος για τη Δημοτική Αστυνομία, Αλέκος Κυριακίδης;
Θα περιμένει μήπως ξαναλειτουργήσει ή θα του δώσει μια νέα αρμοδιότητα ο Στυλιανίδης;
-Περιμένουμε με αγωνία.
«Ε»
 
Απορία
 Μια Ελλάδα με θυσίες στα Καλάβρυτα, Δίστομο κλπ, απ’ τους Ναζί, έχει 10% Χρυσαυγίτες, δηλαδή εχθρούς της Δημοκρατίας ή απλά ΑΝΙΣΤΟΡΗΤΟΥΣ;
«Ε»
 
Δεύτερη δεξαμενή
 Σύμφωνα με τα σενάρια που κυκλοφορούν τις τελευταίες ημέρες, η Αυτοδιοίκηση θα κληθεί να συνεισφέρει στη νέα «δεξαμενή» της διαθεσιμότητας 5.000 έως 6.000 εργαζόμενους που έχουν προσληφθεί εκτός ΑΣΕΠ και υπηρετούν με συμβάσεις αορίστου χρόνου.
Σενάριο που ταιριάζει «γάντι» για τις 3.000 σχολικές καθαρίστριες που και εκτός ΑΣΕΠ έχουν προσληφθεί και χαμηλά προσόντα έχουν. Παράλληλα, στο στόχαστρο βρίσκονται και οι 6.000 καθαρίστριες που εργάζονται με συμβάσεις ορισμένου χρόνου ή ως ωρομίσθιες.
Εκτός από τις καθαρίστριες στο στόχαστρο βρίσκονται:1.250 υπάλληλοι από το υπουργείο Υγείας, 350 πολιτικοί μηχανικοί από τις κτιριακές υποδομές -1.000 υπάλληλοι του ΙΓΜΕ και του ΟΕΚ, 1.270 αγροφύλακες, 1.956 καθηγητές ολυμπιακής εκπαίδευσης, 1.000 εργαζόμενοι από τις διευθύνσεις υγείας, 700 εκπαιδευτικοί.
Επιπλέον στη «δεξαμενή» της κινητικότητας εντάσσονται ακόμη 1.500 που έχουν δηλώσει αδυναμία να διδάξουν, αλλά και εργαζόμενοι στις αμυντικές βιομηχανίες.
«Ε»
 
 Ανεργία στα πάνω της
 Έκθεση του ΟΟΣΑ σχετικά με την ανεργία καταδεικνύει τις τεράστιες οικονομικές αποκλίσεις ανάμεσα στις χώρες του Ευρωπαϊκού Βορά και Νότου.
Η ανεργία την ευρωζώνη αναμένεται να φτάσει σε επίπεδο ρεκόρ στις χώρες της ευρωζώνης, ενώ οι νέοι είναι αυτοί που βγαίνουν πιο λαβωμένοι από κάθε άλλη κοινωνική ομάδα από τη λαίλαπα της ανεργίας.
Η Έκθεση δόθηκε στη δημοσιότητα προχθές και προσφέρεται για ανάλυση σε βάθος από τους οικονομικούς αναλυτές, ενώ τα στοιχεία που αφορούν στην Ελλάδα δεν δικαιολογούν την αισιοδοξία του υπουργού Εργασίας κ. Βρούτση, ότι θα αρχίσει η ανάκαμψη, επομένως προσφέρεται και για πολιτική ανάλυση.
«Ε»
 
Ανεργία ΙΙ
 Στην έκθεση αυτή ο ΟΟΣΑ επισημαίνει τις «σημαντικές και διευρυνόμενες αποκλίσεις μεταξύ των χωρών μελών του». Ενώ η ανεργία αναμένεται να φθάσει ή ακόμη και να είναι υψηλότερη από το 28% στην Ισπανία και στην Ελλάδα, τις χώρες που πλήττονται περισσότερο, στην Γερμανία, αντιθέτως το ποσοστό της ανεργίας αναμένεται ότι πρόκειται να μειωθεί ακόμη και κάτω του 5%.
Στις Ηνωμένες Πολιτείες το ποσοστό της ανεργίας επίσης εκτιμάται στην έκθεση ότι θα υποχωρήσει περαιτέρω, κάτω από το 7% στα τέλη του 2014. Σε παγκόσμιο επίπεδο, σύμφωνα με την έκθεση «Προοπτικές της απασχόλησης 2013», το μέσο ποσοστό της ανεργίας στις 34 χώρες μέλη του ΟΟΣΑ, τις πλουσιότερες του πλανήτη, δεν αναμένεται να μειωθεί παρά μόνο ελαφρά κατά την διάρκεια των επόμενων 18 μηνών, από το 8% τον Μάιο του 2013 στο 7,8% στα τέλη του 2014.
«Ε»
 
 Θέλουν να φυλάνε και τα σχολεία
 Να καλύψει το κενό που θα αφήσει η κατάργηση των σχολικών φυλάκων, απειλεί η Χρυσή Αυγή, με ανάληψη εθελοντικής δράσης των μελών της στη φύλαξη σχολείων ειδικά σε προβληματικές περιοχές.
«Εμείς αντίθετα με την κυβέρνηση δεν θα αφήσουμε τα παιδιά των Ελλήνων που είναι το μέλλον της χώρας έρμαιο των εγκληματιών ή των ατυχημάτων, ούτε την βάση του Έθνους που είναι τα σχολεία μας, αφύλακτα. Θα τοποθετήσουμε εθελοντές σε βάρδιες για να είναι ασφαλή τα παιδιά των Ελλήνων», δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ακροδεξιού κόμματος, οι οποίοι θέλουν εκτός από τα κτίρια να βοηθούν και στην πρόσβαση των παιδιών στα σχολεία, με εθελοντές στα φανάρια!
Μετά τη φύλαξη και προστασία που παρέχουν οι χρυσαυγίτες σε ηλικιωμένους στο κέντρο της Αθήνας τώρα θα τους αφήσουν να προσφέρουν και προστασία στα παιδάκια του δημοτικού; Πού καταντήσαμε!
 
 Λυπηρό
 Τραγική περίπτωση. Νεαρός άνδρας, ηλικίας 30-35 χρόνων βρέθηκε ξαπλωμένος στην είσοδο του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, χθες, γύρω στις 5 το απόγευμα.
Οι προστρέξαντες περαστικοί διαπίστωσαν ότι ο άνδρας βρισκόταν είτε υπό την επήρεια αλκοόλ, είτε ναρκωτικών και δε διατηρούσε καλή επαφή με το περιβάλλον και δεν ανταποκρινόταν άμεσα στις ερωτήσεις που του έκαναν.
Οι ίδιοι ειδοποίησαν το ΕΚΑΒ για να τον παραλάβει και να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες. Αυτές είναι εικόνες που η τοπική κοινωνία θλίβεται να βλέπει και ιστορίες που η πόλη δε θέλει να αφηγείται. Πάντως, υπάρχουν ακόμα άνθρωποι στις μικρές πόλεις και γι’ αυτό προστρέχουν χωρίς την αδιαφορία και την απάθεια των μεγαλουπόλεων.
«Ε»
 
Οι Γιορτές Παλιάς Πόλης 2013 ανοίγουν με Πορτοκάλογλου-Πλιάτσικα
 Οι φετινές Γιορτές Παλιάς Πόλης έχουν έντεχνη διάθεση και ένα πλούσιο πρόγραμμα που εξέπληξε ευχάριστα. Θα διαρκέσουν από τις 1 έως τις 8 Σεπτεμβρίου και στη διάρκειά τους στην κεντρική σκηνή θα βρεθούν ο Νίκος Πορτοκάλογλου, ο Φίλιππος Πλιάτσικας, η Ευανθία Ρεμπούτσικα, ο Χρήστος Θηβαίος, ο Κώστας Μακεδόνας και η γνωστή από τις συνεργασίες της με το Θανάση Παπακωνσταντίνου, Ματούλα Ζαμάνη. Ακόμη, στην τοπική σκηνή για μία βραδιά θα βρεθεί και τοπικό συγκρότημα, που φέτος θα είναι το Underhill West. Για μια χρονιά ακόμη θα λειτουργήσει και η νεανική και εναλλακτική σκηνή που έχει πλέον καθιερωθεί.
Το πρόγραμμα εγκρίθηκε στη χθεσινή συνεδρίαση του ΔΣ του Κέντρου Πολιτισμού.
Ε.Δ.
 
Η φτώχεια μας χτυπάει την πόρτα…
 Αποκαλυπτική και ανησυχητική για το επίπεδο διαβίωσης των ελληνικών νοικοκυριών είναι η ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σύμφωνα με την οποία το 20% των ελληνικών νοικοκυριών ζει κάτω από το όριο της φτώχειας. Όπως αναφέρεται στην Ελλάδα, την Ισπανία, τη Βουλγαρία και την Κροατία το ένα στα πέντε νοικοκυριά (20%) ζει κάτω από το όριο της φτώχειας, δηλαδή συμπεριλαμβανομένης και της κοινωνικής πρόνοιας δεν καταφέρνει να έχει διαθέσιμο εισόδημα ίσο η ανώτερο του 60% του μέσου εισοδήματος στη χώρα του.
Τα μικρότερα ποσοστά σχετικώς πτωχών νοικοκυριών εμφανίζονται στην Τσεχία και την Ολλανδία και κινούνται ελαφρώς κάτω από το 10%.
Τόσα μνημόνια έπεσαν στα κεφάλια μας τόσοι φόροι, τόση ανεργία…και οι μισθοί πλησιάζουν τους μισθούς Βουλγαρίας. Είχαν δεν είχαν τα κατάφεραν να μας κάνουν ανταγωνιστικούς.
Και τώρα πλέον μπορούν να είναι σίγουροι ότι θα έλθει η ανάπτυξη.
Αλήθεια τα λένε και τα πιστεύουν αυτά;
Μ.Ξ.
 
Με τα μουλάρια στα χωράφια
Διαμαρτύρονται οι δημότες της Μύκης και τα βάζουν με τη δημοτική αρχή γιατί δεν στέλνει τα μηχανήματα να ανοίξει τους αγροτικούς δρόμους οι οποίοι έχουν γίνει αδιάβατοι και για να πάνε στα χωράφια τους αναγκάζονται να πηγαίνουν όπως τα παλιά χρόνια με μουλάρια.
Και γιατί ο δήμος δεν έστειλε το γκρέιντερ ν’ ανοίξει το δρόμο. Μα είναι απλό. Όπως εξήγησε αρμόδιος αντιδήμαρχος το γκρέιντερ είναι ακινητοποιημένο γιατί δεν έχει καύσιμα αφού για να γίνει η προμήθεια καυσίμων χρειάζεται διαγωνισμός και χίλιες δυο διαδικασίες δεδομένου και του προβλήματος ότι οι εταιρείες δεν ενδιαφέρονται όπως συμβαίνει και στο δήμο Ξάνθης και συνεχώς κηρύσσεται άγονος ο διαγωνισμός.
Με τα μουλάρια στα χωράφια λοιπόν!
Μ.Ξ.
 
 
 
 
 
 
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024

Συνεργαζόμενοι οι δασικοί υπάλληλοι Ο σχεδιασμός για τις δασικές πυρκαγιές αλλάζει. Θα εφα…