Σχόλια 17/7/13

0
Οδηγίες Ξυνίδη για «προοδευτικούς πολιτικούς». Δάσκαλε που δίδασκες…
 
 
 Το μέλλον
 Το παρόν φεύγει (Στυλιανίδης), για το δήμο Ξάνθης.
Το μέλλον ποιος θα το εκπροσωπήσει;
Τελούμε εν αγωνία και αναμονή…
«Ε»
 
Αϊ σιχτίρ βρε!…
Είναι να τρελαίνεσαι σ’αυτόν τον τόπο. Και ιδού γιατί.
Διαβάστε: «Η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας κρούει τον κώδωνα. Περιβαλλοντικό (έγιναν και περιβαλλοντολόγοι) και οικονομικό (και οικονομολόγοι επίσης), σκάνδαλο ο χρυσός στη Χαλκιδική. Μάλιστα κάνει λόγο για άμεση απειλή (!) της υγείας εργαζομένων, κατοίκων και επισκεπτών.»
Αυτά είπαν οι γιατροί: Για τα οικόπεδα και τις βίλες που θέλουν να χτίσουν δεν είπαν, ούτε θα πουν.
Αϊ σιχτίρ βρε θεομπαίχτες που δουλεύετε τον κοσμάκη αφού έχετε γεμάτα το στομάχι και τα πορτοφόλια σας…
«Ε»
 
 Ο κακός γείτονας
 Ο θεός να σε φυλάει από κακό γείτονα λέγαν οι παλιοί. Και βέβαια είχαν δίκιο και έχουν, διότι ένας καλός γείτονας είναι χρυσάφι, κι ένας κακός, δύστροπος, αγενής και βλάκας, ό,τι χειρότερο μπορεί να σου συμβεί. Όταν μάλιστα είσαι υποχρεωμένος και δεσμευμένος να ζεις δίπλα μαζί του και να υπομένεις όλες τις ιδιοτροπίες και χαζομάρες του.
Τυχαία δεν σηκώνει την καραμπίνα του κάποιος για να πυροβολήσει. Θα τον έχει φέρει στ’ άκρα ο στραβός γείτονας, όταν μάλιστα είχε προηγηθεί διαμαρτυρία και ενημέρωση της Αστυνομίας και άλλων κρατικών φορέων οι οποίοι αδιαφόρησαν πλήρως να επιληφθούν…
Μάλιστα τα παραπάνω δεν είναι φανταστικά. Διότι συμβαίνουν στη Γενισέα. Όπου ο Χριστιανός κάνει υπομονή, με θορύβους, φωνές, βρωμιές, από ομάδα Πακιστανών που ζουν δίπλα του. Ζήτησε την προστασία της Αστυνομίας κι ακόμη περιμένει μήπως και διορθωθούν και εφαρμοστούν τα αυτονόητα, ενώ προτίθεται να πάει και στον Εισαγγελέα για να προστατέψει το επίπεδο ζωής του, την ησυχία και την οικογενειακή γαλήνη του.
Αν αυτός ο ήρεμος άνθρωπος, ο ευγενικός, ξαφνικά αντιδράσει, θα φταίει αυτός;
-Ας απαντήσετε με το χέρι στην καρδιά…
«Ε»
 
Δεν κόβουν αποδείξεις
 Συμπολίτης, σοβαρός και υπεύθυνος, με κοινωνική και πολιτιστική δράση και προσφορά, μας ενημέρωσε, αφού το διαπίστωσε μήνες τώρα, πως στη Λαϊκή Αγορά κανείς ή σχεδόν κανείς δεν κόβει αποδείξεις!
Μάλιστα γι’ αυτό έχουν και υποχρέωση αλλά οι περισσότεροι κάνουν το κορόιδο. Κι έτσι, δύο τινά συμβαίνουν. Αφενός φοροδιαφεύγουν οι πωλητές λαϊκών αγορών και κατά δεύτερον ασκούν αθέμιτο ανταγωνισμό στους στεγασμένους επαγγελματίες.
Τώρα, το ποιος θα κάνει τον έλεγχο ή το ποιος έχει την ευθύνη του ελέγχου αυτού, ας το αφήσουμε. Δεν θα βρούμε άκρη γιατί έτσι το φτιάξαν το σύστημα για να μην υπάρχει ευθύνη και υποχρέωση από κανέναν.
Αν όμως για έναν καφέ δεν βρουν απόδειξη σε καφετέρια, επιβάλλουν αμέσως πρόστιμο!
-Είναι αυτές ενέργειες κράτους δικαίου; Έστω στον τομέα αυτόν;
«Ε»
 
Αποχωρεί η MAKRO;
 Ρεπορτάζ σε Κυριακάτικες Εφημερίδες ανέφερε ότι MAKRO και PRAKTIKER αποχωρούν από την Ελλάδα λόγω ζημιών.
Η αλήθεια είναι ότι ζημιές είχε η MAKRO κι όχι η PRAKTIKER στη χώρα μας. Μπορεί η εταιρεία στην Γερμανία να είναι ζημιογόνα, όμως στην Ελλάδα είναι κερδοφόρα γι’ αυτό θα παραμείνει.
Αντιθέτως, ζημιές έχει η MAKRO, θυγατρική πολυεθνικής επίσης, και σκέφτεται σοβαρά να αναστείλει τη λειτουργία της στη χώρα μας.
Θυμίζουμε ότι η MAKRO έχει δραστηριότητα στην πόλη μας με υποκατάστημα χοντρικής πώλησης.
«Ε»
 
Αλήθειες
 Η εκτίμηση, η αποδοχή, η αναγνώριση, ο σεβασμός για μια εφημερίδα και τον εκδότη αυτής, κατακτώνται μέσα από πράξεις και συμπεριφορές, κι όχι το τι πιστεύει ο ίδιος για τον εαυτό του.
Η αναφορά γίνεται για να ξεκαθαρίσουν κάποιες έννοιες και λειτουργίες και να τονισθεί πως τον σεβασμό κι εκτίμηση τα κατακτάς, δεν σου απονέμονται έτσι γιατί εσύ το θέλεις.
Αυτή είναι η αλήθεια για κάποιους που ανοήτως αποδίδουν στον εαυτό τους τίτλους, αξιώματα και ιδιότητες.
-Ας μην ξεχνούν εξάλλου: Δειλά ηχεί το μέταλλο, ο ντενεκές βροντά.
«Ε»
 
Παπακωνσταντίνου, Διώτης, Καπελέρης
 Για τη υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ παραπέμπεται μεν ο πρώην υπουργός Γ. Παπακωνσταντίνου, για τα αδικήματα της νόθευσης εγγράφου, απιστίας περί την υπηρεσία και παράβαση καθήκοντος.
Όμως κατηγορούνται για κακουργήματα και τους ασκήθηκαν ποινικές διώξεις, σε Διώτη και Καπελέρη για τους χειρισμούς τους στην ίδια υπόθεση.
Μάλιστα αρκετοί νομικοί εκτιμούν ότι τα αδικήματα των δύο είναι το ίδιο σοβαρά, όπως απιστία, υπεξαγωγή εγγράφων κλπ. Γι’ αυτό μετά την άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος τους, η υπόθεση θα παραπεμφθεί σε ανακριτή υποθέσεων διαφθοράς.
«Ε»
 
Πρόσωπα για την δημόσια τηλεόραση
 Προτάσεις για τη στελέχωση του εποπτικού συμβουλίου λειτουργίας της Νέας Ελληνικής Τηλεόρασης έχει αρχίσει να απευθύνει ο αρμόδιος υφυπουργός Παντελής Καψής, σε πρόσωπα που είναι ενδεικτικά του στίγματος του νέου φορέα που θέλει να δώσει η κυβέρνηση. Ο υφυπουργός επιθυμεί να στελεχώσει το φορέα με πρόσωπα δημιουργικά, που έχουν προτάσεις για την τηλεόραση και απήχηση στην κοινωνία, αλλά ταυτόχρονα να επιτευχθεί και η ευρύτερη δυνατή συνεννόηση. Μεταξύ των προσώπων που φαίνεται πως αποδέχθηκαν την πρόταση του υφυπουργού να μετέχουν στο νέο φορέα για τη δημόσια τηλεόραση είναι ο συγγραφέας Χρήστος Χωμενίδης και ο Ηλίας Μόσιαλος.
Ο Ηλίας Μόσιαλος υπήρξε υπουργός Επικρατείας επί Γιώργου Παπανδρέου με αρμοδιότητα την ΕΡΤ και είναι καθηγητής Πολιτικής της Υγείας στο LSE. O Xρήστος Χωμενίδης είναι γνωστός καταξιωμένος διεθνώς συγγραφέας, με αιχμηρή και παρεμβατική γραφή για την πολιτική (και όχι μόνο). Αποχώρησε από την ΔΗΜΑΡ εκφράζοντας τη διαφωνία του για τους χειρισμούς του Φώτη Κουβέλη και τελικά την αποχώρησή του από την κυβέρνηση με αιχμή την ΕΡΤ.
 
 Βροχή τα πρόστιμα στα ανασφάλιστα αυτοκίνητα
 Σε σαφάρι εντοπισμού ανασφάλιστων αυτοκινήτων έχει επιδοθεί η Τροχαία το τελευταίο διάστημα. Περισσότεροι από 100.000 έλεγχοι έχουν γίνει από τις αρχές Ιουλίου και τα πρόστιμα για τους παραβάτες ήταν βαριά.
Οι ποινές που προβλέπονται για τους παραβάτες που εντοπίζονται να κυκλοφορούν με ανασφάλιστο όχημα είναι 500 ευρώ για τα αυτοκίνητα και 250 ευρώ για τα δίκυκλα, ενώ επιπλέον αφαιρείται το δίπλωμα και οι πινακίδες για 10 μέρες.
Έχει γίνει μάστιγα η κυκλοφορία περίπου 1.500.000 ανασφάλιστων αυτοκινήτων στους δρόμους της χώρας, που επιβαρύνει επιπλέον οικονομικά τους συνεπείς, ασφαλισμένους οδηγούς που έχουν την ατυχία να εμπλακούν σε κάποιο ατύχημα.
 
«Τρελάθηκε» στις επικυρώσεις η αστυνομία
 Άλλη δουλειά δεν κάνει τις τελευταίες ημέρες ο αξιωματικός υπηρεσίας της αστυνομικής διεύθυνσης Ξάνθης από το να επικυρώνει αντίγραφα δημοσίων εγγράφων και το γνήσιο της υπογραφής. Με τα ΚΕΠ κλειστά από την προηγούμενη εβδομάδα με τις απεργίες και τις αποχές, όλος ο κόσμος σπεύδει στην αστυνομία, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται ουρές.
Οι αστυνομικοί δε «τα ‘χουν» βέβαια με τον κόσμο, αλλά με τις υπόλοιπες δημόσιες υπηρεσίες που αρνούνται να επικυρώσουν ένα έγγραφο, ακόμα κι όταν απευθύνεται στις ίδιες. Μάλιστα, όπως χαρακτηριστικά έλεγαν ο ίδιος ο Καλλικράτης δίνει το δικαίωμα της επικύρωσης σε κάθε δημόσια, δημοτική ή κοινοτική αρχή, αλλά παρόλα αυτά επικύρωναν αντίγραφο από επίσημο αντίγραφο της γραμματείας του ΔΠΘ, αλλά και έγγραφα που απευθυνόταν σε διευθύνσεις της Περιφερειακής Ενότητας, οι οποίες αρνήθηκαν σε συνδημότες να αναλάβουν αυτή τη διαδικασία. Πού να βρεις το δίκιο σου…
Ε.Δ.
 
Ο Ξυνίδης και το «χρυσό κλουβί»
 Με άλλη μία διαδικτυακή του παρέμβαση ο π. αν. υπουργός Σωκράτης Ξυνίδης δίνει τον ορισμό του «προοδευτικού πολιτικού», αναφέροντας: «προοδευτικός πολιτικός σήμερα είναι αυτός που έχει αποφασίσει να ζει καθημερινά με τους πολίτες, που υποβαθμίζεται η ζωή τους μέρα με τη μέρα, να τους συμπαραστέκεται και να τους καθοδηγεί και όχι αυτός που αναζητεί χρυσό κλουβί για να μπει και να κλείσει και την πόρτα». Ωραίος ορισμός. Νέα πολιτική σου λέει, ο πολιτικός δίπλα στο πολίτη. Παραδείγματα κυνηγών «χρυσών κλουβιών» βρίσκεις σήμερα τόσα που αμφιβάλλω αν το μήνυμα Ξυνίδη μπορεί να έχει σαφείς αποδέκτες. Ποιος του έδωσε όμως το ερέθισμα; Να θέλει να πάρει θέση στην κόντρα που υπέβοσκε αλλά πρόσφατα εκδηλώθηκε στο ΠΑΣΟΚ;
Ο ίδιος ως βουλευτής και κυβερνητικός είναι αλήθεια ότι εισήγαγε μια νέα φιλοσοφία στη σχέση με τους πολίτες. Δεν ξέρω αν ήθελε να χαρακτηρίζεται τότε «προοδευτικός», όμως από την κριτική που δέχθηκε, φάνηκε ότι μπορεί να μην έψαχνε για «χρυσό κλουβί», πάντως και «ανάμεσα, δίπλα και μαζί με στους πολίτες» δε τον έλεγες…
Ε.Δ.
 
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Παρασκευή 19 Απριλίου 2024

Περί οδησήμανσης πάλι Ιδού κι άλλο ένα θέμα που καλείται ν’αντιμετωπίσει η παρούσα δημοτικ…