Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ Ποδόσφαιρο «Έκλεισε» με την άμυνα και κοιτάζει… μπροστά

«Έκλεισε» με την άμυνα και κοιτάζει… μπροστά

0
steve gohouri-web
Στη Skoda Ξάνθη ο Ιβοριανός στόπερ Στιβ Γκοχούρι
 
Απομένουν δύο μεταγραφές σε κέντρο – επίθεση για να ολοκληρωθεί το «παζλ»
 
Σε μία σημαντική προσθήκη στο ρόστερ της προχώρησε η Skoda Ξάνθη, η οποία ανακοίνωσε την απόκτηση του έμπειρου Ιβοριανού στόπερ, Στίβεν (Στιβ) Γκοχούρι.
Πρόκειται για έναν ποδοσφαιριστή με πλούσια καριέρα και διεθνή εμπειρία, καθώς με την Εθνική της Ακτής Ελεφαντοστού έχει αγωνιστεί σε 13 παιχνίδια όπου πέτυχε και τρία γκολ.
Συγκεκριμένα, ο Γκοχούρι γεννήθηκε στην Ακτή Ελεφαντοστού, αλλά στα πέντε του μετακόμισε στη Γαλλία και αναδείχθηκε από τις ακαδημίες της Παρί Σεν Ζερμέν. Στη συνέχεια έπαιξε σε Μπνέι Γεχούντα(Ισραήλ), Ιβερντόν(Ελβετία), Μπολόνια(Ιταλία), Βαντούζ(Λιχτενστάιν), Γιουνγκ Μπόις(Ελβετία), ενώ την τελευταία εξαετία ¨χτύπησε¨ και τις καλύτερες μεταγραφές με το πέρασμά του από τη γερμανική Γκλάντμπαχ και στη συνέχεια την αγγλική Γουίγκαν (στην Πρέμιερ Λιγκ), ενώ η περσινή σεζόν τον βρήκε στην Μακάμπι Τελ Αβίβ του Ισραήλ.
Αξίζει να σημειωθεί ότι τον εν λόγω παίκτη προσπάθησαν να φέρουν πέρσι Παναθηναϊκός και ΠΑΟΚ, χωρίς όμως να έρθουν σε συμφωνία μαζί του.
Στο… βιογραφικό του Στίβεν Γκοχούρι τέλος, μπορεί να καταγραφεί και ως «παράσημο» η στενή φιλία που τον συνδέει με τον συμπατριώτη του και πλέον μεγάλο αστέρι της Γαλατάσαραϊ, Ντιντιέ Ντρογκμπά!
Να σημειώσουμε ότι ο 32χρονος (γεν. 08/02/1981) παίκτης, μπορεί να αγωνιστεί ως κεντρικός αμυντικός (στόπερ) αλλά και ως δεξί μπακ.
 
Και ο Γούτας στο «στόχαστρο» του Ολυμπιακού;
Μία ημέρα μετά την ανακοίνωση της μεταγραφής του Γκοχούρι στην Ξάνθη, δημοσιεύματα από τις «ερυθρόλευκες» εφημερίδες (Φως, Πρωταθλητής) και όχι μόνο, ανέφεραν ότι ο Ολυμπιακός «βλέπει» τον Δημήτρη Γούτα και ενδιαφέρεται για την απόκτησή του.
Ο 19χρονος Δημήτρης Γούτας, με 23 συμμετοχές στην περσινή σεζόν και 2 γκολ, έχει συμβόλαιο με τη Skoda Ξάνθη μέχρι το 2016 κι έτσι για να προχωρήσει αυτή η μετακίνηση θα πρέπει να γίνει με τη μορφή μεταγραφής, η οποία σίγουρα θα αφορά ένα σημαντικό ποσό…
Από την Ξάνθη δεν υπάρχει επισήμως πάντως καμία ενημέρωση ή αντίδραση, αλλά ούτε από την πλευρά του παίκτη που βρίσκεται στην Τουρκία με την αποστολή της Εθνικής Νέων.
 
Τέλος ο Σμιθ
Την ίδια ώρα, η Ξάνθη ανακοίνωσε τη λύση της συνεργασίας με τον Ράιαν Σμιθ. Ο Άγγλος αν και ξεκίνησε κανονικά προετοιμασία φέρεται να είχε συνάντηση με τους ιθύνοντες της ομάδας και ζήτησε να αποχωρήσει, ώστε να επιστρέψει στην πατρίδα του για να βρίσκεται δίπλα στη γυναίκα του, η οποία προ μηνών έφερε στον κόσμο το παιδί τους. Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει: «Η Π.Α.Ε. Skoda Ξάνθη ανακοινώνει την κοινή συναινέσει λύση συνεργασίας με τον ποδοσφαιριστή Ράιν Σμιθ».
 
Απομένουν δύο μεταγραφές για να ολοκληρωθεί το «παζλ»
Πλέον με την ενίσχυση στην άμυνα με την απόκτηση του Γκοχούρι, η Ξάνθη αναμένεται να προχωρήσει σε δύο ακόμη κινήσεις ώστε να ολοκληρώσει το ¨ρόστερ¨ για τη νέα σεζόν. Αυτές αφορούν έναν αμυντικό μέσο κι έναν επιθετικό, ενώ με την αποχώρηση του Ράιαν Σμιθ ενδεχομένως να κινηθεί και για έναν πλάγιο μέσο, μόνο όμως αν βρεθεί κάποια ιδανική περίπτωση. Όσον αφορά τις αποχωρήσεις δεν υπάρχει κάτι νεότερο για το ενδεχόμενο παραχώρησης του Γούτα, αλλά ούτε και του Μάνταλου για τον οποίο είχαν ενδιαφερθεί οι Ολυμπιακός, Π.Α.Ο.Κ. όμως προς το παρόν δεν έχουν καταθέσει επίσημες προτάσεις.
Εν τω μεταξύ στο ξενοδοχείο του αθλητικού κέντρου της ΠΑΕ στα Πηγάδια βρίσκονται κλεισμένοι από χθες οι ποδοσφαιριστές της Skoda Ξάνθη για το βασικό στάδιο προετοιμασίας. Αυτό εκτός από τις προπονήσεις περιλαμβάνει τα φιλικά με την Πιρίν (στο Skoda Ξάνθη Arena) την ερχόμενη Πέμπτη (04/07) στις 20:00 και με την Ομόνοια στην Κύπρο μία εβδομάδα αργότερα, ενώ οι αγώνες για το Europa League είναι προγραμματισμένοι για τις 18 Ιουλίου (στα Πηγάδια) και μία εβδομάδα αργότερα (25/07) εκτός.
 
Δημήτρης Καλτέκης
dkaltekis@empros.gr
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Ποδόσφαιρο
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ήττες για τις δύο ομάδες της Ξάνθης στη Γ’ Εθνική

Συντριβή γνώρισε ο Άρης Πετεινού στην Κομοτηνή με 6-0 – Εξασφάλισε την παραμονή ο Ορέστης …