5 μεγάλα καλαμάρια
300 γρ σπανάκι φρέσκο
1 ξερό μέτριο κρεμμύδι
3 σκελίδες σκόρδο
1/2 φλυτζάνι του τσαγιού ρύζι
1/2 φλυτζάνι του τσαγιού ούζο
1/2 ματσάκι άνιθος
3 μέτριες ψιλοκομμένες ντομάτες
1/2 φλυτζάνι του τσαγιού κεφαλοτύρι τριμμένο
1 φλυτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1/2 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
1 φλυτζάνι του τσαγιού νερό
Καθαρίζουμε τα καλαμάρια, τα πλένουμε και τα αφήνουμε να στραγγίξουν. Έχουμε αφαιρέσει τα πλοκάμια και το κεφάλι και τα ψιλοκόβουμε. Καθαρίζουμε το σπανάκι, το πλένουμε και το ψιλοκόβουμε, καθαρίζουμε το κρεμμύδι και το ψιλοκόβουμε μαζί με το σκόρδο και τον άνηθο. Βάζουμε σε μια φαρδιά κατσαρόλα το ελαιόλαδο να ζεσταθεί, προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα υλικά και τα τσιγαρίζουμε, τα σβήνουμε με το ούζο. Στην συνέχεια προσθέτουμε το ρύζι, το αλάτι, το πιπέρι και τα αφήνουμε σε χαμηλή θερμοκρασία να βράσουν για περίπου 10 λεπτά. Αποσύρουμε την κατσαρόλα από την φωτιά και προσθέτουμε το κεφαλοτύρι και ανακατεύουμε καλά. Παίρνουμε τα καλαμάρια και τα γεμίζουμε με το υλικό από την κατσαρόλα. Αφού τα γεμίσουμε τα κλείνουμε με οδοντογλυφίδα στο σημείο που τα γεμίσαμε για να μην βγει το υλικό έξω. Τα βάζουμε σε ένα λαδωμένο ταψί, προσθέτουμε τις ψιλοκομμένες ντομάτες και το νερό και τα ψήνουμε στο φούρνο στους 180 βαθμούς για 40 λεπτά.