Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ Ποδόσφαιρο Αναχωρεί με… πίστη για την ανατροπή!

Αναχωρεί με… πίστη για την ανατροπή!

0
anaxorisi
Σήμερα ταξιδεύει στο Μπέλφαστ η Skoda Ξάνθη ενόψει του επαναληπτικού της Πέμπτης με Λίνφιλντ
 
Μεταγραφές: Τη φανέλα της Α.Ε.Κ. θα φοράει από την επόμενη σεζόν ο Πέτρος Μάνταλος!
 
 
Με… πίστη για την ανατροπή αναχωρεί σήμερα το πρωί (09:45) η αποστολή της Skoda Ξάνθη – μαζί με περίπου 40 φιλάθλους – , η οποία από το αεροδρόμιο της Χρυσούπολης με πτήση τσάρτερ θα ταξιδέψει στο Μπέλφαστ. Στην πρωτεύουσα της Β. Ιρλανδίας βρίσκεται το «Windsor Park» (Γουΐνδσορ Παρκ), έδρα της Λίνφιλντ αλλά και της Εθνικής Ομάδας Βορείου Ιρλανδίας. Το «Windsor Park» χτίστηκε το 1905 και με την ανακαίνιση που έγινε το 1996 η χωρητικότητά του από 24.000 μειώθηκε σχεδόν στο μισό, καθώς πλέον διαθέτει 12.950 θέσεις θεατών.
Να σημειώσουμε ότι μέχρι χθες το βράδυ δεν υπήρξε ανακοίνωση από κάποιο ελληνικό τηλεοπτικό σταθμό για απευθείας τηλεοπτική αναμετάδοση κι έτσι η τηλεοπτική κάλυψη του αγώνα της Πέμπτης βρίσκεται ¨στον αέρα¨.
 
Με πίστη για την ανατροπή
 Να θυμηθεί το 2ο μισό της περασμένης αγωνιστικής περιόδου χρειάζεται η Skoda Ξάνθη για να κάνει την ανατροπή και να κατακτήσει την πρόκριση στην επόμενη φάση. Μετά την εντός έδρας ήττα 0-1 στον πρώτο αγώνα στα Πηγάδια, η ξανθιώτικη ομάδα θέλει τουλάχιστον το ίδιο αποτέλεσμα, έτσι ώστε να οδηγήσει το παιχνίδι στην παράταση και, αν χρειαστεί στα πέναλτι. Με νίκη, με άλλο σκορ εκτός από το 0-1 (με 0-2, 1-2, 2-3, κλπ), η πρόκριση πηγαίνει απευθείας στην ξανθιώτικη ομάδα λόγω των περισσότερων εκτός έδρας τερμάτων, ενώ σε περίπτωση που το αυριανό παιχνίδι στο Μπέλφαστ λήξει ισόπαλο ή αν κερδίσουν οι Βορειοϊρλανδοί, τότε αυτοί παίρνουν το εισιτήριο της πρόκρισης και παράλληλα τελειώνει το φετινό ευρωπαϊκό ταξίδι της Skoda Ξάνθη.
 
Δύο προβλήματα τραυματισμών για Skoda Ξάνθη
 Αν και συμπεριλήφθηκαν στην αποστολή, πολύ δύσκολα θα καταφέρουν να αγωνιστούν οι Σερζ Ντιέ και Καρίμ Σολτάνι. Αμφότεροι οι παίκτες που τις προηγούμενες ημέρες ήταν τραυματίες δεν κατάφεραν να ξεπεράσουν τις ενοχλήσεις κι έτσι είναι εξαιρετικά αμφίβολοι για τον αγώνα της Πέμπτης.
Χθες το απόγευμα η ξανθιώτικη ομάδα έκανε την τελευταία της προπόνηση, όπου οι δύο τραυματίες συνέχισαν ατομικό πρόγραμμα, ενώ σήμερα (Τετάρτη) το απόγευμα η προπόνηση –χαλάρωμα θα γίνει στο γήπεδο του Μπέλφαστ όπου θα διεξαχθεί ο ευρωπαϊκός αγώνας. Εκεί ο Νίκος Καραγεωργίου – που λίγο νωρίτερα θα μιλήσει στην καθιερωμένη συνέντευξη τύπου – θα ¨τσεκάρει¨ την αγωνιστική ετοιμότητα των παικτών του και θα επιλέξει ανάμεσα στους πιο ¨ετοιμοπόλεμους¨ για την αρχική 11άδα.
Εάν οι Ντιέ και Σολτάνι δεν καταφέρουν να αποθεραπευτούν πλήρως, θα παραμείνουν εκτός και τις θέσεις τους πιθανότατα θα πάρουν οι Φλίσκας και Τριάδης.
Σε αυτό το ενδεχόμενο, η πιθανότερη 11άδα της Ξάνθης για τον επαναληπτικό με τη Λίνφιλντ θα αποτελείται από τους Τσέμα, Παΐτο – Βάλλα – Γκοχουρί – Κομεσίδη, Φλίσκα – Μάνταλο – Μαρσελίνιο, Τριάδη – Βασιλακάκη – Μαρίν.
Να υπενθυμίσουμε ότι οι δύο νεοαποκτηθέντες ποδοσφαιριστές Εστέμπαν ¨Τάνο¨ Σολάρι και Χούλιαν Ντε Γκούζμαν δεν υπολογίζονται καθώς θα αποκτήσουν δικαίωμα συμμετοχής από τον επόμενο γύρο του Europa League, εφ’ όσον η ξανθιώτικη ομάδα προκριθεί.
Η 25άδα που αναχώρησε για Μπέλφαστ περιλαμβάνει τους εξής παίκτες:
ΤΕΡΜΑΤΟΦΥΛΑΚΕΣ: Μιχάλης Ζαρόπουλος, Δημήτρης Κυριακίδης, Χοσέ Μαρία Τσέμα.
ΑΜΥΝΤΙΚΟΙ: Μαρτίνιο Παΐτο, Δημήτρης Κομεσίδης, Δήμος Μπαξεβανίδης, Μανώλης Μπέρτος, Σπύρος Βάλλας, Στιβ Γκοχουρί, Δημήτρης Γούτας, Κώστας Τσαμούρης.
ΜΕΣΟΙ: Κώστας Φλίσκας, Σερζ Ντιέ, Πέτρος Μάνταλος, Θοδωρής Βασιλακάκης, Θόδωρος Τορομανίδης, Αργύρης Μπαρέττας, Παναγιώτης Τριάδης, Βαγγέλης Πλατέλλας.
ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΙ: Μαρσελίνιο Λέιτε, Καρίμ Σολτάνι, Νικολά Μαρίν, Αντώνης Ράνος, Ιάσωνας Παπαδημητρίου, Στέλιος Νάκα.
 
Στην Α.Ε.Κ. ο Μάνταλος από την επόμενη σεζόν!
 
mantalosΠαρά τα όσα ακούγονταν για μετακίνησή του στους «αιώνιους», ο Πέτρος Μάνταλος θα συνεχίσει την καριέρα του στην Α.Ε.Κ., μετά από συμφωνία που προέκυψε χθες ανάμεσα στη Skoda Ξάνθη και την «Ένωση».
Ο «δικέφαλος» λειτουργώντας μεθοδικά και κάτω από άκρα μυστικότητα μίλησε, τα βρήκε, απέκτησε και ανακοίνωσε χθες ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα στο ελληνικό ποδόσφαιρο, τον Πέτρο Μάνταλο της Ξάνθης!
Η συμφωνία ανάμεσα στις δύο πλευρές προβλέπει ότι ο 22χρονος παίκτης θα παίξει και φέτος στην Ξάνθη και θα φορέσει τα «κιτρινόμαυρα» από την επόμενη σεζόν (2014-2015), όταν πιθανότατα η Α.Ε.Κ. θα έχει προβιβαστεί στη Β’ Εθνική.
«Η Α.Ε.Κ. ανακοινώνει ότι συμφώνησε με τη Skoda Ξάνθη να εντάξει στο δυναμικό της από την περίοδο 2014-15 τον ποδοσφαιριστή της τελευταίας Πέτρο Μάνταλο» ανέφερε η χθεσινή ανακοίνωση της ΠΑΕ Α.Ε.Κ.
Σύμφωνα με τα ρεπορτάζ της αθηναϊκής ομάδας ο μεγαλομέτοχος της Α.Ε.Κ., Δημήτρης Μελισσανίδης, ήταν αυτός που ανέλαβε προσωπικά την υπόθεση και απέκτησε με μεταγραφή τον Μάνταλο (ακόμη δεν έχει γίνει γνωστό το ύψος της μεταγραφής), το συμβόλαιο του οποίου με την Ξάνθη έληγε το 2017.
Ο Μάνταλος ανήκει στο δυναμικό της Ξάνθης από τη σεζόν 2009-10. Τη συγκεκριμένη σεζόν είχε μόνο μία συμμετοχή, την επομένη τέσσερις και τα τελευταία δύο χρόνια πήρε… μπρος. Τη χρονιά 2011-12 μέτρησε 17 συμμετοχές και 2 γκολ, ενώ πέρυσι έκανε σπουδαία πορεία καθώς αγωνίστηκε σε 28 ματς σκοράροντας τέσσερις φορές.
Λίγη ώρα μετά την ανακοίνωση της μεταγραφής από την «κιτρινόμαυρη» ΠΑΕ, η αντίστοιχη της Ξάνθης φιλοξένησε δήλωση του Μάνταλου η οποία ανέφερε:
«Ήταν όνειρο ζωής αυτό που έγινε. Είμαι ευτυχισμένος. Ευχαριστώ από την ψυχή μου όλους όσους συνετέλεσαν ώστε να γίνει αυτό. Αυτή τη χρονιά θα τα δώσω όλα για την ομάδα που με ανέδειξε και που στάθηκε δίπλα μου σαν οικογένειά μου».
 
Δημήτρης Καλτέκης
dkaltekis@empros.gr
 
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Ποδόσφαιρο
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Σοκ στο ελληνικό ποδόσφαιρο! Θετικό το πρώτο δείγμα Έλληνα διεθνή σε έλεγχο ντόπινγκ στο ματς με τη Γεωργία

Σε σοκ βρίσκεται το ελληνικό ποδόσφαιρο, καθώς Έλληνας διεθνής που ήταν στην αποστολή της …