Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Πολιτική Επικαιρότητα Σε δημοπρασία 150 στρέμματα του Σταθμού Γεωργικής Έρευνας

Σε δημοπρασία 150 στρέμματα του Σταθμού Γεωργικής Έρευνας

0
stathmos-web
 Συνάντηση Τσολακίδη- Καραλίδη με τον υπουργό Γεωργίας Αθανάσιο Τσαυτάρη
 
Του ζήτησαν να παραχωρηθούν στο δήμο Αβδήρων τα 100 στρέμματα και τα υπόλοιπα να δοθούν σε ιδιώτη
 
Μαριάννα Ξανθοπούλου
 
Με τον υπουργό Γεωργίας κ. Αθανάσιο Τσαυτάρη είχαν συνάντηση το πρωί της Τρίτης 2 Ιουλίου ο δήμαρχος Αβδήρων κ. Βασίλης Τσολακίδης και ο αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης κ. Φώτης Καραλίδης. Θέμα της συζήτησης ο Περιφερειακός Σταθμός Γεωργικής Έρευνας Ξάνθης που βρίσκεται στην Εθν. Οδό Ξάνθης-Λάγος στο Κουτσό, ο οποίος έχει κλείσει και όπως ανέφερε κατ’ αποκλειστικότητα το «Ε» σε ρεπορτάζ του στις 1 Μαΐου, το  Εθνικό Ίδρυμα Αγροτικών Ερευνών (ΕΘ.Ι.ΑΓ.Ε) του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης στο οποίο υπάγεται, τον βγάζει στο «σφυρί». Χθες μάλιστα γνωστοποιήθηκε ότι η δημοπρασία για την αγροτική έκταση των 150 στρεμμάτων του Σταθμού θα τελεστεί στις 25 Ιουλίου ενώ υπάρχει η πρόθεση από το ΕΘΙΑΓΕ να κρατήσει τις εγκαταστάσεις του Σταθμού που βρίσκονται σε έκταση 40 στρεμμάτων και να τις αξιοποιήσει μακροπρόθεσμα.
 
Ο δήμος θέλει την έκταση αλλά δεν μπορεί να την «χτυπήσει»
Όπως μας είχε αποκαλύψει πριν από 2 μήνες ο δήμαρχος Αβδήρων κ. Τσολακίδης είχε καταθέσει αίτημα στον υπουργό να παραχωρηθεί μέρος του αγροκτήματος και οι εγκαταστάσεις του Σταθμού στο δήμο Αβδήρων καθώς είχε σκοπό να εγκαταστήσει εκεί την Γεωπονική υπηρεσία την δασική υπηρεσία αλλά και να δημιουργήσει ένα φυτώριο. Μέρος της γεωργικής έκτασης επίσης επρόκειτο να διαθέσει σε συνεταιρισμό γυναικών για την καλλιέργεια ζαχαροκάλαμου ενώ επίσης στις προθέσεις του είναι κομμάτια της γεωργικής έκτασης να διατεθούν προς καλλιέργεια σε άτομα με προβλήματα εξαρτήσεων του δήμου, ώστε να έχουν ένα εισόδημα. Όμως το αίτημά του έπεσε στο κενό και αυτός ήταν ο λόγος της συνάντησης με τον κ. Τσαυτάρη στον οποίο και το επανέφερε ζητώντας να γίνει ένας επιμερισμός της έκτασης.
 
Ζητά 100 στρέμματα για κοινωνική χρήση
Δηλαδή να δοθούν σε δημοπρασία 50 – 60 στρέμματα ώστε να ωφεληθεί και ο ιδιώτης και στο δήμο να παραχωρηθούν τα 100 στρέμματα ενώ να κρατήσει το ΕΘΙΑΓΕ τα 40 στρέμματα με τις εγκαταστάσεις. Τόσο ο κ. Τσολακίδης όσο και ο κ. Καραλίδης υποστήριξαν ότι είναι δίκαιη κατανομή μιας και ο δήμος δεν έχει τη δυνατότητα να λάβει μέρος στη δημοπρασία. Ο κ. Τσαυτσάρης τους απάντησε ότι θα το εξετάσει και αν μπορεί να παρέμβει υπέρ αυτής λύσης θα το κάνει.
Να σημειώσουμε ότι παρέμβαση στον υπουργό υποστηρίζοντας το αίτημα Τσολακίδη – Καραλίδη έκανε και ο περιφερειάρχης κ. Άρης Γιαννακίδης
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Πολιτική Επικαιρότητα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αν. Τσελεπή: «Με την ψήφο μας σε αυτές τις εκλογές πρέπει να πούμε ένα ηχηρό ΟΧΙ στην τρομακτική άνοδο της ακροδεξιάς»

Η Τοπική Οργάνωση της Νέας Αριστεράς παρουσίασε την υποψήφια ευρωβουλεύτρια, Αννέτα Τσελεπ…