Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Τοπική Αυτοδιοίκηση Τραπεζοκαθίσματα: Κανονισμός υπάρχει, έλεγχος όχι!

Τραπεζοκαθίσματα: Κανονισμός υπάρχει, έλεγχος όχι!

0
tsegelidis web
Εγκρίθηκε ο Κανονισμό για την ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων. Πλημμελής έλεγχος λόγω έλλειψης προσωπικού της δημοτικής αστυνομίας
 
«Ψεύτη» αποκάλεσε τον δήμαρχο ο Νίκος Ανταμπούφης γιατί τον κατηγόρησε ότι άλλαξε στάση. Ανακάλεσε μετά
 
Μαριάννα Ξανθοπούλου
 
Λίγο έλειψε να «πέσουν» …δημοτικά καθίσματα στο θέμα με τα τραπεζοκαθίσματα και συγκεκριμένα στην έγκριση της κανονιστικής απόφασης που κατάρτισε η Εδική Επιτροπή η οποία συστάθηκε για αυτό το λόγο στο δημοτικό συμβούλιο. Αφορμή δόθηκε όταν ο δήμαρχος έκανε μια υπενθύμιση – κατά την εκτίμησή του – στον κ Ανταμπούφη που εξέφρασε με έντονο τρόπο την αντίθεσή του στον Κανονισμό χαρακτηρίζοντας τον «βολικά ασαφή» κι ότι διέπεται από «προχειρότητα, ασάφεια και ανισομέρεια» λέγοντάς του ότι ο ίδιος τον ψήφισε στη Επιτροπή Ποιότητας Ζωής.
 
Ανταμπούφης : «Είστε ψεύτης δήμαρχε…»
antampoufis webΆστραψε και βρόντηξε ο Νίκος Ανταμπούφης αποκαλώντας τον δήμαρχο «ψεύτη» και ότι λέγοντάς του ότι θυμάται πολύ καλά τι ψήφισε. Ο δήμαρχος κρατούσε την ψυχραιμία του ωστόσο ζήτησε επιτακτικά ν’ ανακαλέσει. Ακολούθησαν μερικά λεπτά έντασης με τον Νίκο Ανταμπούφη να ζητά επιτακτικά να δευτερολογήσει επί προσωπικού και τον πρόεδρο του Δ.Σ. Μπάμπη Δημαρχόπουλο να αρνείται να του δώσει το λόγο. Τελικά οι τόνοι έπεσαν αφού ο Νίκος Ανταμπούφης άλλαξε το «ψεύτης» σε «ψεύδεσαι», ενώ ο Θανάσης Ξυνίδης μέλος της Επιτροπή υπενθύμισε ότι ο κ. Ανταμπούφης είχε πολλές αντιρρήσεις κατά τη συζήτηση του κανονισμού τις οποίες εξέφρασε όμως στο τέλος που ο πρόεδρος είπε ότι εγκρίνεται ομόφωνα ο ίδιος δεν αντέδρασε.
 
Έλεγχος με δυο άτομα γίνεται;
Επί της ουσίας του θέματος έγιναν πολλές τοποθετήσεις που συνέκλιναν στο συμπέρασμα ότι όποιος Κανονισμός για τα τραπεζοκαθίσματα επιχειρεί να θέση κάποιους κανόνες που θα περιορίσουν την ανεξέλεγκτη ανάπτυξή τους τόσο στην κεντρική πλατεία όσο και στην Παλιά Πόλη όμως – όπως επισημάνθηκε – αν δεν υπάρχει αστυνόμευση δεν μπορεί να λειτουργήσει. Και στο σημείο αυτό αναδείχθηκε ως κομβικό σημείο του προβλήματος η ανεπάρκεια προσωπικού της δημοτικής αστυνομίας. Όπως είπε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος: «Φέρτε 100 άτομα στη δημοτική αστυνομία και μετά ζητείστε μου ευθύνες…». Ο δε αντιδήμαρχος της δημοτικής αστυνομίας κ. Κυριακίδης είπε ότι είναι συνολικά 8 άτομα και κάθε μέρα βγαίνει κλιμάκιο 2 ατόμων με αποτέλεσμα να είναι πλημμελής ο έλεγχος.
Ο Θανάσης Ξυνίδης πρότεινε να προσληφθεί ειδικό προσωπικό ειδικά σε περιόδους αιχμής. Ο κ. Κυριακίδης επίσης ανέφερε ότι στην οδό Ορφέως στη γωνία στενεύει ο δρόμος και δεν μπορεί να ισχύσουν τα 3 μέτρα διάδρομου αλλά το 1,80 ειδάλλως περνά μέσα από το μαγαζί. Ο κ. Τσεγγελίδης απερχόμενος πρόεδρος της Επιτροπής που κατήρτισε τον Κανονισμό απαντώντας στο κ. Ανταμπούφη που ισχυρίστηκε ότι είναι παράνομη η ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων στην κεντρική πλατεία επειδή δεν έχει παραδοθεί το έργο του είπε ότι δεν υπάρχει νομικό κώλυμα επειδή έχει γίνει προσωρινή παραλαβή.
 
Αποφάσεις παίρνονται αλλά δεν εφαρμόζονται…
Τέλος ο Χρίστος Πούλιος σημείωσε ότι η Επιτροπή προσπάθησε να εφαρμόσει το νόμο όμως συμφώνησε ότι οι αποφάσεις που λαμβάνει το Δημοτικό Συμβούλιο δεν τηρούνται και παρέπεμψε στην απόφαση για απαγόρευση της διέλευσης αυτοκινήτων στην οδό Αμοιρίδη και τη μισή Ορφέως η οποία καταπατάται απ’ όλους συμφωνώντας με τον Νικο Ανταμπούφη που πρώτος έθεσε το θέμα. Παρόντες στη συνεδρίαση ήταν επαγγελματίες της Παλιάς Πόλης και ο Πρόεδρος του Σωματείου Καφέ-Μπαρ Ανδρέας Ιντζές Τελικά ο Κανονισμός εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία καθώς τον καταψήφισε ο Νίκος Ανταμπούφης
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Τοπική Αυτοδιοίκηση
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Την Πέμπτη θα διεξαχθεί η συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής και του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Ξάνθης

Αναλυτικά τα θέματα που θα συζητηθούν Την Πέμπτη 25 Απριλίου θα διεξαχθούν οι συνεδριάσεις…