Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Τοπική Αυτοδιοίκηση Τα έξοδα του δήμου στην Οικονομική Επιτροπή

Τα έξοδα του δήμου στην Οικονομική Επιτροπή

0
Δαπάνες για στολές της δημοτικής αστυνομίας, κατεδάφιση ετοιμόρροπων και επισκευή των δρόμων
 
Δεύτερη δημοπρασία για τον «Ηνίοχο». Δε προσήλθε κανένας ενδιαφερόμενος
 
 Χωρίς ιδιαίτερες εντάσεις εξελίχθηκε χθες, Τετάρτη 26 Ιουνίου, η συνεδρίαση της οικονομικής επιτροπής στο Δημαρχείο της Ξάνθης. Συμπολίτευση και αντιπολίτευση συζήτησαν συνοπτικά και τα 23 θέματα της ημερησίας διάταξης δίνοντας έμφαση και οι δύο πλευρές στο τρόπο διεξαγωγής του διαγωνισμού του έργου: «Συντονισμού & Διαχείρισης της Πράξης “QUALITY CERTIFICATION SYSTEM IN AGROTOURISM (CerTour) αλλά και στις δαπάνες που πρόκειται να πραγματοποιηθούν στο άμεσο μέλλον.
 
Δράσεις αγροτουρισμού μέσω του δήμου Ξάνθης
Πρόκειται για ένα πρόγραμμα κατά το οποίο η Ελλάδα θα λειτουργήσει ως καθοδηγητής των χωρών της Μαύρης Θάλασσας (Τουρκία, Βουλγαρία, Ουκρανία, Ρωσία και Γεωργία) στο θέμα του αγροτουρισμού με προϋπολογισμό που ανέρχεται στις 38.700 ευρώ. Από την πλευρά του ο Δήμος επιθυμεί να πραγματοποιήσει μια πιστοποιημένη δράση του αγροτουρισμού και προτείνει ως πρώτη ενέργεια να πραγματοποιηθεί μια ενημερωτική συνάντηση στην Σταυρούπολη. Στο θέμα επενέβη ο κ. Χρίστος Πούλιος, επικεφαλής της κίνησης «Πολίτες για την Αλλαγή», ο οποίος τόνισε την επιθυμία του το εν λόγω έργο να μην δοθεί σε κάποιο ιδιώτη αλλά στην ΕΠΑ Ξάνθης, η οποία αποτελεί και τοπική εταιρία. Την ανησυχία του αυτή καθησύχασε ο κ. Δήμητρης Μπένης με την διαβεβαίωση ότι κανένας ιδιώτης δεν πληροί τις προϋποθέσεις που απαιτούνται από το πρόγραμμα και πως δεν υπάρχει καμία αντίρρηση να ανατεθεί το έργο στην ΕΠΑ, αν η τελευταία δείξει ενδιαφέρον και προβεί σε κάποια προσφορά.
 
Ομοφωνία για τις απαιτούμενες δαπάνες
Ένα από τα θέματα που χρήζουν άμεσης αντιμετώπισης είναι η αγορά καλοκαιρινών στολών για τους εργαζομένους της δημοτικής αστυνομίας, η οποία υπολογίζεται στα 5.980 ευρώ. Την αναγκαιότητα της παραπάνω ενέργειας τόνισε ο κ. Μπένης καθώς όπως γνωστοποίησε ο ίδιος έχουν να αντικατασταθούν πάνω από τέσσερα χρόνια, υπενθυμίζοντας επίσης, ότι το ίδιο ζήτημα είχε απασχολήσει και πέρσι την οικονομική επιτροπή, η οποία είχε αντιδράσει στο ποσό των 70.000 ευρώ που είχε υπολογιστεί τότε.
Η πρόταση έγινε ομόφωνα δεκτή και η επιτροπή προχώρησε σε συζήτηση για τους κινδύνους που ελλοχεύουν στους δρόμους της πόλης τόσο εξαιτίας των ετοιμόρροπων κτηρίων όσο και από το ακατάλληλο του οδοστρώματος. Προκειμένου να αντιμετωπιστεί το ζήτημα των κτηρίων ο Δήμος αποφάσισε να δεσμεύσει 19.000 ευρώ για την κατεδάφιση τους, αν και το κόστος δεσμεύει τους ιδιοκτήτες ή τους υπεύθυνους του κτηρίου. Όσο για τα προβλήματα του οδοστρώματος με τα οποία ήρθαν αντιμέτωποι καθ’ όλη τη διάρκεια του χειμώνα οι πολίτες της Ξάνθης αποφάσισαν να διαθέσουν επιπλέον χρήματα (πέρα από τις 110.000 τις οποίες είχαν αποφασίσει για την εκτέλεση έργων που θα έκλειναν τις λακκούβες) προκειμένου να αντιμετωπίσουν άλλες φθορές αλλά και για επιδιορθώσεις του ασφαλτικού τάπητα επί της οδού Ανδρέου Δημητρίου.
 
Εμφανής για άλλη μια φορά η κρίση στην αγορά της Ξάνθης
Το πρόβλημα έλλειψης της ρευστότητας στην τοπική αγορά έγινε εμφανές για ακόμη μια φορά με την έλλειψη προσφοράς τόσο για τον «Ηνίοχο», ο οποίος βγήκε ξανά στην δημοπρασία καθώς οι προηγούμενοι ενδιαφερόμενοι δεν μπόρεσαν να συλλέξουν το απαιτούμενο ποσό για την εγγυητική, το οποίο ανέρχεται στις 7.500 ευρώ, αλλά και από την έλλειψη ενδιαφέροντος από την πλευρά τον θερμοϋδραυλικών Ξάνθης, οι οποίοι δεν έκαναν καμία προσφορά για το έργο «Προμήθειας ειδών υγιεινής και υδραυλικών υλικών έτους 2013» της οποίας ο προϋπολογισμός υπολογίζεται στις 18.900 ευρώ. Το παραπάνω συμπέρασμα έρχεται να ενισχύσει η πληθώρα επιδόσεων εξώδικης όχλησης προς ενοικιαστές δημοτικών ακινήτων, στις οποίες πρόκειται να προβεί τις επόμενες μέρες ο Δήμος, διότι οι ενοικιαστές καθυστερούν πάρα πολύ ή αρνούνται να πληρώσουν τα ενοίκια των καταστημάτων που νοικιάζουν.
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Τοπική Αυτοδιοίκηση
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Δίχασε η συμμετοχή του Δήμου Ξάνθης σε ελληνοβουλγαρικό πρόγραμμα γαστρονομίας

Το καταψήφισε η αντιπολίτευση στην Δημοτική Επιτροπή εκφράζοντας τις διαφωνίες της για την…