Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Αγροτικά Ανοιχτές δημοπρασίες για εκτάσεις σε Γενισέα και Διομήδεια από το ΥΠΑΑΤ

Ανοιχτές δημοπρασίες για εκτάσεις σε Γενισέα και Διομήδεια από το ΥΠΑΑΤ

0
xorafia

Συνεχίζεται το πρόγραμμα επενδυτικής αξιοποίησης Δημόσιας γης. Θα δοθούν για χρήση γεωργική και κάθε άλλη πλην της βιομηχανίας υψηλής όχλησης

 
Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Αθανάσιος Τσαυτάρης στο πλαίσιο της εκπλήρωσης του στρατηγικού σχεδιασμού που υλοποιεί το ΥΠΑΑΤ για την επενδυτική αξιοποίηση της δημόσιας γης που διαχειρίζεται το Υπουργείο, σύμφωνα με το Νόμο 4061 με τίτλο «Διαχείριση και προστασία ακινήτων του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων-Ρύθμιση εμπραγμάτων δικαιωμάτων και λοιπές διατάξεις», υπέγραψε δύο αποφάσεις, με τις οποίες προκηρύσσονται ανοιχτές δημοπρασίες, για την παραχώρηση, με τίμημα, ακινήτων συνολικού εμβαδού 197.252 τ.μ., στα Αγροκτήματα Γενισέας και Διομήδειας του Νομού Ξάνθης.
Σύμφωνα με την πρώτη απόφαση, προκηρύσσεται ανοιχτή δημοπρασία για την παραχώρηση ακινήτων συνολικού εμβαδού 167.254 τ.μ. του Αγροκτήματος Γενισέας Νομού Ξάνθης. Το ακίνητο θα χρησιμοποιηθεί για γεωργική χρήση και η διάρκεια της μίσθωσης ορίζεται σε 9 έτη, με δυνατότητα παράτασης.
Η δεύτερη απόφαση που υπεγράφη από τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων αφορά στην προκήρυξη ανοιχτής δημοπρασίας για την παραχώρηση ακινήτου εμβαδού 29.998 τ.μ. του Αγροκτήματος Διομήδειας του Νομού Ξάνθης. Το συγκεκριμένο ακίνητο θα χρησιμοποιηθεί για όλες τις επιτρεπόμενες χρήσεις της «εκτός σχεδίου δόμησης» πλην της βιομηχανίας υψηλής όχλησης. Η διάρκεια της μίσθωσης ορίζεται σε 25 έτη με δυνατότητα παράτασης.
Για τη συμμετοχή στη δημοπρασία του εν λόγω ακινήτου, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα από το σχετικό Νόμο, οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να καταθέσουν στην αρμόδια Επιτροπή Δημοπρασίας οικονομοτεχνική μελέτη που να αφορά επένδυση ύψους άνω των 3 εκατομμυρίων ευρώ.
Οι δύο ανοιχτές δημοπρασίες, όπως ορίζεται στις αντίστοιχες αποφάσεις που υπέγραψε ο κ. Τσαυτάρης, θα διεξαχθούν στις 25 Ιουλίου του 2013.
Οι διακηρύξεις των δημοπρασιών έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του ΥΠΑΑΤ, στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.minagric.gr.
Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Αθανάσιος Τσαυτάρης προέβη στην ακόλουθη δήλωση:
«Ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη αναπτυξιακές πρωτοβουλίες και επενδυτικές δράσεις που αφορούν μακροχρόνια μίσθωση δημόσιας γης, προκειμένου να πραγματοποιηθούν σημαντικές επενδύσεις στον πρωτογενή και δευτερογενή τομέα, που θα δώσουν εισόδημα και απασχόληση στην περιφέρεια, ενισχύοντας παράλληλα και τις εξαγωγές μας».
 
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αγροτικά
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αυγενάκης από Αλεξανδρούπολη: «Ναυαρχίδα των έργων στην ΑΜΘ είναι το αρδευτικό της Ξάνθης»

«Είναι ένα από τα έξι έργα ΣΔΙΤ του ΥΔΩΡ 2.0, που θα αλλάξουν το πρόσωπο του πρωτογενούς τ…