Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ Ποδόσφαιρο Skoda Ξάνθη: Με Έλληνα στον «άσσο»

Skoda Ξάνθη: Με Έλληνα στον «άσσο»

0
kyriakidis-web

Ανακοινώθηκε η απόκτηση του τερματοφύλακα Δημήτρη Κυριακίδη

 

Συνέχεια στις αποχωρήσεις με Μαρίν – προς την έξοδο ο Γάλλος μεσοεπιθετικός

 

Με την απόκτηση του Δημήτρη Κυριακίδη άρχισε η στελέχωση και η ενίσχυση του ¨ρόστερ¨ της Skoda Ξάνθη. Ο ύψους 1.84μ. τερματοφύλακας έμεινε ελεύθερος από τον Λεβαδειακό και συμφώνησε με την ομάδα της Ξάνθης, χωρίς να γίνουν γνωστά η χρονική διάρκεια και το ύψος του συμβολαίου του, αν και οι πληροφορίες αναφέρουν ότι πρόκειται για τριετές με τις αποδοχές να μην ξεπερνούν τις 80.000/χρόνο.

Ο 26χρονος (γεν. 24 Σεπτ. 1986) τερματοφύλακας αγωνιζόταν τα τελευταία τρία χρόνια στους Βοιωτούς, με τους οποίους σημείωσε καλές χρονιές, ενώ κατά γενική ομολογία θεωρείται ένας από τους καλούς και σταθερούς Έλληνες τερματοφύλακες αυτή τη στιγμή.

Ο Δημήτρης Κυριακίδης γεννήθηκε στην Καβάλα, ενώ έκανε τα πρώτα του βήματα στο Νέστο Χρυσούπολης όπου αγωνίστηκε από το 2001 έως το 2004. Στη συνέχεια μετακόμισε στη Θεσσαλονίκη και τον ΠΑΟΚ, όπου έμεινε για μία εξαετία (2004-201), χωρίς όμως να καθιερωθεί ποτέ ως βασικός στον «δικέφαλο του Βορρά», ενώ ενδιάμεσα αγωνίστηκε ως δανεικός σε Αργ. Αστέρα (2008-2009) και Πανσερραϊκό (2009-2010), προτού αποδεσμευθεί από τους Θεσσαλονικείς και συμφωνήσει με το Λεβαδειακό, όπου έμεινε για μία τριετία, σημειώνοντας 82 συμμετοχές, με πιο ¨γεμάτη¨ τη σεζόν που πέρασε (27 συμ.).

Αξίζει τέλος να σημειωθεί ότι ο – νέος πια – τερματοφύλακας της Ξάνθης, το 2006 υπήρξε μέλος της Εθνικής Ελπίδων καταγράφοντας τρεις συμμετοχές σε επίσημα παιχνίδια.

 Κι άλλη μεταγραφή τερματοφύλακα στα «σκαριά»

 Ο Κυριακίδης δεν είναι ο μοναδικός τερματοφύλακας για τον οποίο κινήθηκε η Skoda Ξάνθη καθώς από τη στιγμή που ο Γιούρι Λοντίγκιν πωλήθηκε στη Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης και οι Σωτήρης Λυμπερόπουλος, Ζοντί Βιβιανί αποφάσισαν να αποχωρήσουν, το ¨ρόστερ¨ στη θέση των γκολκίπερ ήταν ελλιπές, μιας και είχε μείνει μόνο ο Μιχάλης Ζαρόπουλος. Πλέον με Κυριακίδη, Ζαρόπουλο, απομένει η απόκτηση ενός ακόμη ¨πορτιέρο¨, ώστε να συμπληρωθεί η απαραίτητη τριάδα. Με τα μέχρι στιγμής δεδομένα πάντως, το πιθανότερο είναι να προορίζεται ο Κυριακίδης για βασικός όμως και αυτός που θα αποκτηθεί θα είναι ισάξιος (πιθανότατα ξένος), ώστε να υπάρχει ο απαραίτητος συναγωνισμός για τη θέση του βασικού, ενώ ως εναλλακτική επιλογή θα υπολογίζεται πλέον ο Ζαρόπουλος.

 Φεύγει ο Μαρίν

 Δεν βρέθηκε τελικά η «χρυσή τομή» ανάμεσα σε Skoda Ξάνθη και Νικολά Μαρίν και όπως όλα δείχνουν ο Γάλλος μεσοεπιθετικός θα αποτελέσει παρελθόν για την ξανθιώτικη ομάδα. Οι δύο πλευρές συζήτησαν το ενδεχόμενο επέκτασης του συμβολαίου, με μειωμένες αποδοχές, κάτι όμως που δεν βρήκε σύμφωνο τον Μαρίν.

Για τον συγκεκριμένο παίκτη τις προηγούμενες ημέρες υπήρξε πληροφορία σχετικά με ενδιαφέρον από πλευράς Μαρίνου Ουζουνίδη και της νέας του ομάδας (Πλατανιά Χανίων), ενώ ο Μαρίν αναμένεται να αναζητήσει ομάδα και στην πατρίδα του.

Εν τω μεταξύ μέχρι τα μέσα Ιουνίου, όταν και θα αρχίσει η προετοιμασία της Skoda Ξάνθη ο Ν. Καραγεωργίου θέλει να έχει ολοκληρωμένο σε ένα μεγάλο βαθμό το ¨ρόστερ¨ ώστε να έχει και μία σαφή εικόνα, καθώς η πρώτη του προπόνηση με τους νέους του παίκτες θα είναι ουσιαστικά αυτή με την οποία θα αρχίσει η προετοιμασία.

 

Δημήτρης Καλτέκης

 dkaltekis@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Ποδόσφαιρο
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Σοκ στο ελληνικό ποδόσφαιρο! Θετικό το πρώτο δείγμα Έλληνα διεθνή σε έλεγχο ντόπινγκ στο ματς με τη Γεωργία

Σε σοκ βρίσκεται το ελληνικό ποδόσφαιρο, καθώς Έλληνας διεθνής που ήταν στην αποστολή της …