Αρχική ΓΝΩΜΕΣ Πόσο κάνουν εκατό στρέμματα δάσους;

Πόσο κάνουν εκατό στρέμματα δάσους;

0
anakyklosi-web

Το 2007 στην κατάμεστη αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Ξάνθης με κύριο ομιλητή – προσκεκλημένο τον κ. Χρυσόγελο (των Οικολόγων Πράσινων) παρευρίσκετο και μάλιστα έλαβε τον λόγο ο τότε Αντιδήμαρχος Καθαριότητας κ. Τάσος Θεοδωρίδης, δηλώνοντας ότι θα πράξει το καλύτερο για την ανακύκλωση στην πόλη της Ξάνθης.

Ποιος θα φανταζόταν ότι πέντε χρόνια μετά, και πάλι ο κ. Τάσος Θεοδωρίδης στην ίδια θέση του Αντιδημάρχου Καθαριότητας θα απέσυρε το προτελευταίο κουφάρι προσπάθειας ανακύκλωσης δηλώνοντας αγανακτισμένος γιατί βρέθηκαν πάμπερς και άλλα μη ανακυκλώσιμα υλικά στον κάδο ανακύκλωσης.

Μετά την ομιλία του κ. Χρυσόγελου (ξαναγυρνάμε στο 2007) , προκάλεσε εντύπωση αλλά και απορία η παρέμβαση του προέδρου ενός μικρού σκακιστικού συλλόγου, που δήλωνε ότι ανακυκλώνει περίπου τρείς με πέντε τόνους το μήνα χαρτιού. Απορία γιατί , τι δουλειά είχε ένας σκακιστικός σύλλογος και ο πρόεδρός του με την ανακύκλωση χαρτιού, και εντύπωση ,για την ανακυκλούμενη ποσότητα σε σχέση με τον αριθμό των εθελοντών (όσοι παραβρίσκονταν θα θυμούνται το αυθόρμητο γέλιο στην αίθουσα από την ειλικρινή απάντηση του προέδρου σε σχετικό ερώτημα). Εκείνη την εποχή, τα ίδια συναισθήματα προκάλεσε παρόμοια παρέμβαση του ίδιου προέδρου σε ημερίδα της Ιεράς Μητρόπολης Ξάνθης με θέμα την ανακύκλωση.  

Τα χρόνια πέρασαν, ο πρόεδρος του μικρού σκακιστικού συλλόγου τιμήθηκε παρουσία Υπουργού, του Στρατηγού Δ.Σ.Σ και όλων των τοπικών αρχών για την προσφορά του σε θέματα περιβάλλοντος, και παραδόθηκε για διαχείριση και συνέχιση στο Δήμο Ξάνθης η δραστηριότητα ανακύκλωσης που είχε φτάσει τους επτά τόνους το μήνα σε χαρτί και ικανοποιητικές ποσότητες σε πλαστικά οικιακής χρήσης και αλουμινόκουτα. Την κατάληξη την διαβάσατε πιο πάνω… Αν η Δημοτική Αρχή απλά συντηρούσε ότι παρέλαβε, θα είχαν ανακυκλωθεί αυτά τα πέντε χρόνια τουλάχιστον τριακόσιοι πενήντα τόνοι χαρτιού και θα είχαν σωθεί τουλάχιστον εκατό στρέμματα δάσους.

Πόσο κάνουν τα εκατό στρέμματα δάσους που δεν σώσατε κύριε Δήμαρχε και κύριε Θεοδωρίδη και λοιποί που υπηρετήσατε Αντιδήμαρχοι Καθαριότητας αυτά τα πέντε χρόνια; Ξέρετε πόσα χρησιμοποιημένα πάμπερς είχαν βρεθεί και πόσα αποφάγια και πόσα άλλα, όσα χρόνια γινόταν από το σύλλογο η ανακύκλωση; Και γιατί τόση αγανάκτηση επειδή βρέθηκε πάμπερς στον κάδο ανακύκλωσης και τον απέσυρε τον κάδο ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας, μήπως το πάμπερς το έβγαλε ιδιοχείρως ο κύριος Αντιδήμαρχος Καθαριότητας; Δεν πρέπει κάποιος να αντιδράσει;

Μήπως ο πρόεδρος του Συλλόγου Σκακιστών Ξάνθης Δημόκριτος θα πρέπει να επιστρέψει την τιμητική πλακέτα της πόλης της Ξάνθης που του απονεμήθηκε, ως ένδειξη διαμαρτυρίας για την ατυχή κατάληξη της ανακύκλωσης στην Ξάνθη, αλλά και τους χαμένους κόπους του; Ή μήπως να αναλάβει την πρωτοβουλία της ανακύκλωσης και πάλι στην πόλη της Ξάνθης;  

 

Ο Σχολιαστής.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από Ο Σχολιαστής
  • Θερμοπύλες

    Φαντάσου ότι είσαι ένας πολίτης του Ισραήλ. Εβραίος στο θρήσκευμα πλην κοσμικός, γαλουχημέ…
  • Για να τιμηθεί ο Λόρδος Βύρων

    Από τον Κώστα Μαυρομάτη Επιστολή προς τον Στρατηγό Διοικητή του Δ΄Σώματος Στρατού Παπασταθ…
  • Βυρώνεια…

    Στο φύλλο της Τετάρτης 3 Απριλίου ο αγαπητός συλλέκτης-ερευνητής ο Κώστας Μαυρομάτης, μας …
Περισσότερα άρθρα από ΓΝΩΜΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Θερμοπύλες

Φαντάσου ότι είσαι ένας πολίτης του Ισραήλ. Εβραίος στο θρήσκευμα πλην κοσμικός, γαλουχημέ…