Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα «Βουλιάζει» από τουρίστες η «πράσινη» Θάσος

«Βουλιάζει» από τουρίστες η «πράσινη» Θάσος

0

Με δείκτη θετικότητας 0,09% αλλά οι Ρουμάνοι έβαλαν στην κόκκινη ζώνη όλη τη χώρα μας μαζί και την Θάσο.  Φόβοι για ακυρώσεις

 

Για πληρότητα που αγγίζει το καλοκαίρι του 2019 κάνει λόγο ο Δήμαρχος Θάσου Ε. Κυριακίδης

 

Βουλιάζει από ξένους τουρίστες αυτή την περίοδο η Θάσος, το νησί – ναυαρχίδα του τουρισμού της περιφέρειάς μας. Την ικανοποίησή του εκφράζει στο «Ε» ο δήμαρχος Θάσου κ. Λευτέρης Κυριακίδης σημειώνοντας πως η πληρότητα αγγίζει τα επίπεδα από το καλοκαίρι του 2019 που ήταν το καλύτερο τουριστικά καλοκαίρι της τελευταίας 6ετίας!

Θάσος: Το πράσινο νησί μας γεμάτο με τουρίστες

Όπως ανέφερε ο κ. Κυριακίδης αυτή τη στιγμή η Θάσος έχει τουρίστες από Βουλγαρία , Ρουμανία, Πολωνία, Γερμανία, Σερβία και λίγους από Τουρκία αλλά και ημεδαπούς, από εσωτερικό τουρισμό ενώ από την Κυριακή ανοίγει και η Βρετανία και έρχονται και οι πρώτοι Βρετανοί τουρίστες. Συγκεκριμένα αναμένεται η πρώτη πτήση από την Μεγάλη Βρετανία και την TUI με Βρετανούς τουρίστες να προσγειωθεί στο Αεροδρόμιο της Καβάλας: «Έχουμε πάρα πολύ κόσμο. Είμαστε πολύ κοντά στο 2019 και πολύ πάνω από πέρσι. Το νησί μας είναι  «πράσινο» στον ευρωπαϊκό υγειονομικό χάρη για την πανδημία. Είμαστε covid free αλλά δεν εφησυχάζουμε γιατί η κατάσταση με τον κορωνοϊό είναι ρευστή», πρόσθεσε.

Πρώτη στα «πράσινα» νησιά

«Πράσινα» έχουν χαρακτηριστεί 8 νησιά όπου ο δείκτης θετικότητας βρίσκεται κάτω από το 1%:Θάσος: 0,09%, Κέα-Κύθνος: 0,17%, Σάμος: 0,44%, Ιθάκη: 0,46%, Ικαρία: 0,73%, Κεφαλονιά: 0,74%, Σποράδες: 0,88%, Σύρος: 0,92%

«Πράσινες» είναι η Χαλκιδική με 0,76% αλλά και η Πρέβεζα με 0,60%.

Οι Ρουμάνοι έβγαλαν κόκκινη κάρτα την χώρα μας – Φόβοι για ακυρώσεις και στην Θάσο

Παρότι «πράσινη» η Θάσος οι Ρουμάνοι τη βγάζουν …κόκκινη! Ανησυχία επικρατεί το τελευταίο διάστημα και στο νησί της Θάσου διότι η Ρουμανία έχει εντάξει το σύνολο της χώρας μας στην κόκκινη ζώνη πανδημίας του κορωνοϊού.

Αυτό μπορεί να φέρει προβλήματα στους ανεμβολίαστους τουρίστες καθώς όσοι Ρουμάνοι επιστρέψουν στην χώρα τους για να μην μπουν σε καραντίνα των 14 ημερών θα πρέπει να έχουν: Πιστοποιητικό πλήρους εμβολιασμού, ή έγγραφο νόσησης τις τελευταίες 180 ημέρες

Δεν επηρεάζονται τα παιδιά κάτω των 6 ετών και τα παιδιά 6-16 που έχουν αρνητικό PCR test. Το συγκεκριμένο μέτρο φαίνεται πως θα έχει ισχύ από την Κυριακή 1η Αυγούστου: «Θεωρώ ότι θα δημιουργήσει κάποια προβλήματα καθώς είναι αποτρεπτικός παράγοντας να έρθει κάποιος διακοπές και όταν επιστρέφει να τίθεται σε καραντίνα 14 ημερών. Αφορά μόνο τους ανεμβολίαστους βέβαια. Προς στιγμή δεν φαίνεται να έχουμε ακυρώσεις από Ρουμανία αλλά πιθανόν να έχουμε το επόμενο διάστημα» επισημαίνει ο δήμαρχος Θάσου.

11.500 κλίνες σε Ξενοδοχεία και 14.000 σε ενοικιαζόμενα

Ο «εξοπλισμός» της Θάσου σε ξενοδοχειακή υποδομή έχει κάνει άλματα τα τελευταία χρόνια. Διαθέτει 11.500 κλίνες, 14.000 κλίνες σε ενοικιαζόμενα δωμάτια και καταλύματα. Επίσης σ’ αυτά δεν συμπεριλαμβάνονται οι εξοχικές κατοικίες που μισθώνονται μέσω AirBnb.

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Συνάντηση Κοντού με Σουλεϊμάν για την ένταξη του Δροσερού στο σχέδιο πόλεως

Η συνάντηση έλαβε χώρα την Πέμπτη 11 Απριλίου Συνάντηση με τον δήμαρχο Ξάνθης Στράτο Κοντό…