250 γραμμάρια ρύζι καρολίνα
100 γραμμάρια κασέρι τριμμένο
2 αυγά ελαφρά χτυπημένα
τριμμένη φρυγανιά
ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
Βράζουμε το ρύζι για 8 λεπτά σε δυνατή φωτιά και σουρώνουμε. Μόλις είναι έτοιμο το αναμειγνύουμε με τα αυγά. Αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε το κασέρι και τα ανακατεύουμε. Το αφήνουμε να κρυώσει. Βάζουμε στην παλάμη μας μια κουταλιά από το μίγμα του ρυζιού και την απλώνετε λίγο. Τοποθετούμε στο κέντρο λίγο κασέρι και το κλείνουμε μέσα στο ρύζι, πλάθοντας μικρές μπάλες. Αν έχουμε δυσκολία στο πλάσιμο της κροκέτας, μπορούμε να παίρνουμε με βρεγμένο κουτάλι μικρές δόσεις από το μείγμα του ρυζιού. Πανάρουμε τις μπάλες στη φρυγανιά. Τηγανίζουμε σε καυτό λάδι μέχρι να ξανθύνουν και βγάζουμε τις ρυζοκροκέτες σ’ ένα πιάτο που έχουμε στρώσει απορροφητικό χαρτί. Σερβίρουμε αμέσως.