Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Ψωμορολάκια με μπέικον, λιαστή ντομάτα και πιπεριά

Ψωμορολάκια με μπέικον, λιαστή ντομάτα και πιπεριά

0
psomorolakia

2κ.γλ.μαγιά σκόνη

φλ.χλιαρό νερό

3 κ.σ.ζάχαρη

2 κ.σ.βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου

1 αυγό

Μια πρέζα αλάτι

3-3 ½ φλ.αλεύρι

1 πιπεριά Φλωρίνης από βάζο, ψιλ/νη

3-4 λιαστές ντομάτες ψιλ/νες

4 φέτες μπέικον ψιλ/νες

100γρ.μοτσαρέλα τριμμένη

1κ.σ.διάφορα φρέσκα μυρωδικά της αρεσκείας μας, ψιλ/να

Αλάτι, πιπέρι

2κ.γλ.βούτυρο λιωμένο για το ψήσιμο

 Διαλύουμε τη μαγιά στο νερό, προσθέτουμε τη ζάχαρη, το βούτυρο ,το αυγό, το αλάτι και περίπου το μισό αλεύρι. Ζυμώνουμε και σιγά σιγά μέχρι να αποκτήσουμε μια ζύμη μαλακή. Μεταφέρουμε τη ζύμη σε λαδωμένο σκεύος και το σκεπάζουμε με μια πετσέτα. Το κρατάμε στην άκρη να φουσκώσει περίπου 40 λεπτά. Ανακατεύουμε σε ένα μπολ όλα τα υλικά εκτός από το βούτυρο. Μοιράζουμε τη ζύμη στη μέση και ανοίγουμε μακρόστενα και μεσαίου πάχους φύλλα. Στη μέση κάθε φύλλου βάζουμε απλωμένη τη μισή γέμιση και τυλίγουμε τη ζύμη σε ρολό. Την κόβουμε σε ρολάκια περίπου όσο 2 ½ δάχτυλα και τα ακουμπάμε με μια από τις 2 κομμένες πλευρές σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα.

Αλείφουμε όλα τα ρολάκια με το βούτυρο και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 20-25 λεπτά περίπου. Σερβίρουμε αμέσως.

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Μεθυσμένα καλαμαράκια

1½ κιλό  καλαμαράκια, καθαρισμένα και  πλυμένα 1 ½ φλιτζάνι  ρύζι τύπου Αμερικής 1 κρεμμύδ…