Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Πρωινό γεμάτο παιδικά χαμόγελα

Πρωινό γεμάτο παιδικά χαμόγελα

0
ydrobot-web

Πληθώρα δραστηριοτήτων στην κεντρική πλατεία της πόλης στα πλαίσια του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος

 

Κορύφωση των Γιορτών Νεολαίας με καινοτομίες, παιχνίδια, αθλητικές και θεατρικές δραστηριότητες αλλά και «υγιεινό πρωινό»

Στα πλαίσια του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος παιδιά από όλα τα Δημοτικά Σχολεία και από μερικά Νηπιαγωγεία της Ξάνθης πλημμύρισαν χθες, Τετάρτη 5 Ιουνίου, την κεντρική πλατεία της πόλης με κέφι και ζωντάνια. Τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να παρουσιάσουν τις δημιουργίες των περιβαλλοντικών τους ομάδων και δράσεων και να παίξουν διάφορα παιχνίδια.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον προκάλεσε η παρουσίαση του «Υδρομπότ» από το Ειδικό Εργαστήριο Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (Ε.Ε.Ε.Ε.Κ.) ΓΕΝΙΣΕΑΣ σε συνεργασία με το Εργαστηριακό Κέντρο Φυσικών Επιστημών (Ε.Κ.Φ.Ε.) ΞΑΝΘΗΣ. Μιλώντας με καθηγητή του σχολείου ενημερωθήκαμε ότι το εν λόγο ρομποτάκι είναι δωρεά του «Ευγενίδιου Ιδρύματος», που το είχε παραλάβει νωρίτερα από την Αμερική. Το «Υδρομπότ» κατασκευάστηκε από τα ίδια τα παιδιά τη χρονική περίοδο Φεβρουαρίου-Μαΐου και είναι σε θέση να μαζεύει τα κέρματα από τον πυθμένα του σιντριβανιού καθώς φέρει πάνω του μια κάμερα και ένα μαγνήτη.

plateia-proino-webΔεν έλλειψε όμως και η παρουσία του Τμήματος Πρασίνου Ξάνθης, που είχε τοποθετήσει στην πλατεία ένα κοντέινερ ανακύκλωσης ηλεκτρικών συσκευών και μοίρασε δενδρύλλια στους συμπολίτες μας με σκοπό να τοποθετηθούν σε μπαλκόνια και αυλές για την δημιουργία μιας πιο «πράσινης πόλης». Δυστυχώς όμως βρεθήκαμε πάλι μπροστά στην δυσάρεστη εικόνα συμπολιτών που δεν πρόλαβαν να πάρουν δενδράκι καθώς άλλοι είχαν προλάβει να τα πάρουν πέντε-πέντε!

Τέλος την προσοχή μας έκλεψε η εντυπωσιακή συμμετοχή των μαμάδων, οι οποίες με πρωτοβουλία της Ένωσης Γονέων και Κηδεμόνων των Δημοτικών Σχολείων της Ξάνθης, κέρασαν τα παιδιά «υγιεινό πρωινό», σημειώνοντας μεγάλη επιτυχία.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Σε τροχιά αναβάθμισης το ελικοδρόμιο Σαμοθράκης

Το έργο, προϋπολογισμού 800.000 ευρώ, έχει αντικείμενο την επισκευή και συντήρηση των εγκα…