Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Ο δήμος Ξάνθης «πρασινίζει» την πόλη

Ο δήμος Ξάνθης «πρασινίζει» την πόλη

0
prasino vlaxopoulou

Δέντρα και φυτά τοποθετούνται από το τμήμα Πρασίνου σε γειτονιές και δημόσιους χώρους

Τη φύτευση δένδρων στους χώρους των πεζοδρομίων και των νησίδων, όπου το πλάτος τους το επιτρέπει, ξεκίνησε το Τμήμα Πρασίνου της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος και Ποιότητας Ζωής του Δήμου Ξάνθης προωθώντας την αισθητική αναβάθμιση της πόλης και των οικισμών. Όπως σημειώνεται από τη Διεύθυνση: «η ανάγκη για πράσινο επεκτείνεται σε κάθε γειτονιά, σε όλους τους δημόσιους χώρους. Η ανάπτυξη των δέντρων στα πεζοδρόμια μπορεί να αλλάξει δραστικά το περιβάλλον και τις επικρατούσες συνθήκες. Για το σκοπό αυτό τοποθετήθηκαν σε διάφορα σημεία της πόλης και των οικισμών καλλωπιστικά εποχιακά φυτά και δενδρύλλια».

Ενδεικτικά, φυτευτήκαν δενδροστοιχίες κατά μήκος των πεζοδρομίων και των νησίδων στις οδούς Σταύρου Βλαχοπούλου, Σάρδεων, Πανεπιστημίου και στη συνοικία Λαχανοκήπων. Επιπλέον, ανανεώθηκαν τα δένδρα και τα φυτά στις νησίδες πρασίνου στις πλατείες Δημοκρατίας και Διοικητηρίου. Επίσης, εμπλουτίστηκαν με δενδρύλλια και θαμνώδη φυτά τα πάρκα που βρίσκονται στις οδούς Γκίφχορν και στο τέρμα 4ης Οκτωβρίου 1919, καθώς και στους οικισμούς Κιμμερίων, Ευμοίρου και Πετροχωρίου. Τέλος, αναβαθμίστηκαν οι υφιστάμενοι χώροι πρασίνου σε σχολεία του Δήμου μας.

«Η ενίσχυση του αστικού πρασίνου αποτελεί προτεραιότητα. Οι δράσεις έχουν ως στόχο, αφενός τη διαφύλαξη και ανάδειξη του υφιστάμενου πρασίνου και αφετέρου την περαιτέρω ενίσχυση του. Ο στόχος γίνεται πράξη στο Δήμο Ξάνθης και θα συνεχιστεί τις επόμενες ημέρες, ενώ εκτιμάται ότι για το έτος 2017 θα ολοκληρωθεί περί τα μέσα Απριλίου», επισημαίνει σχετικά ο δήμος Ξάνθης.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Στην Ορεστιάδα την Πέμπτη για πρόγραμμα κατοικιών στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων ο Ν. Δένδιας

Σε παλαιότερες δηλώσεις του, ο κ. Δένδιας είχε ανακοινώσει την κατασκευή 700 νέων κατοικιώ…