Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ Ποδόσφαιρο Ώρες αγωνίας για Θωμά Κυπαρίσση

Ώρες αγωνίας για Θωμά Κυπαρίσση

0
kiparisis-web

Νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση με οξύ έμφραγμα!

 

Το γκολ του Γούτα χάρισε το βαθμό της ισοπαλίας στην Εθνική Νέων

 

Την πιο δύσκολη μάχη δίνει τις τελευταίες ώρες ο Θωμάς Κυπαρίσσης, που υπέστη οξύ έμφραγμα του μυοκαρδίου και νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας.

Ο 43χρονος παλαίμαχος ποδοσφαιριστής υπέστη το καρδιακό επεισόδιο έπειτα από αγώνα ποδοσφαίρου 5Χ5 το βράδυ της Τρίτης, όταν ένιωσε δυσφορία και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο.

Εκεί οι εξετάσεις έδειξαν ότι υπέστη οξύ έμφραγμα του μυοκαρδίου και νοσηλεύεται στην εντατική μονάδα. Οι γιατροί χαρακτηρίζουν σταθερή την κατάστασή του, αλλά επισημαίνουν ότι τα επόμενα δύο 24ωρα είναι ιδιαίτερα κρίσιμα για την εξέλιξη της υγείας του.

Ο διεθνής άσσος που έκανε σημαντική καριέρα στα ελληνικά γήπεδα φορώντας τη φανέλα της ΑΕ Λάρισας, της Skoda Ξάνθη (1996-2000 102 συμ./32 γκολ) και του Άρη μεταξύ άλλων, έχει στο πλευρό του τους οικείους του οι οποίοι αγωνιούν για την εξέλιξη της κατάστασης της υγείας του.

Ο Θωμάς Κυπαρίσσης τα τελευταία χρόνια ασχολούνταν με μάνατζμεντ παικτών, κυρίως από χώρες της Λ. Αμερικής όπου πραγματοποιούσε αρκετά συχνά ταξίδια.

Εμείς από την πλευρά μας, να ευχηθούμε ταχεία ανάρρωση και όλα να πάνε καλά για τον Θωμά Κυπαρίσση.

 Ανακοίνωση συμπαράστασης από ΑΕΛ

 Ανακοίνωση με την οποία εύχεται να ξεπεράσει το πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει ο Θωμάς Κυπαρίσσης εξέδωσε η ΠΑΕ ΑΕ Λάρισας.

Τέσσερα χρόνια με αρκετές επιτυχίες πέρασε στη Λάρισα ο Θωμάς Κυπαρίσσης, ενώ πρόσφατα βρέθηκε και στο τεχνικό τιμ των «βυσσινί», με αποτέλεσμα στην ΑΕΛ να τον θεωρούν δικό τους παιδί. Η περιπέτεια του 43χρονου παλαίμαχου άσου, ο οποίος υπέστη την Τρίτη (04/06) έμφραγμα και νοσηλεύεται στην εντατική, δεν άφησε ασυγκίνητους τους ανθρώπους της Λάρισας με την ΠΑΕ να εκδίδει ανακοίνωση στην οποία επισημαίνει ότι άπαντες τον περιμένουν να γυρίσει γερός στην οικογένειά του και εκφράζεται η βεβαιότητα πως θα τα καταφέρει.

Η ανακοίνωση: «Σε αυτές τις δύσκολες ώρες, σύσσωμη η οικογένεια της ΠΑΕ ΑΕ Λάρισας και ο πρόεδρός της, Κώστας Πηλαδάκης, εύχονται ολόψυχα στον Θωμά Κυπαρίσση δύναμη για να ξεπεράσει γρήγορα το πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει και να επιστρέψει γερός στο πλευρό της οικογένειάς του. Ο Θωμάς είναι ψυχάρα και θα τα καταφέρει…».

 Με γκολ του Γούτα πήρε την ισοπαλία η Εθνική Νέων!

 Χθες το μεσημέρι ξεκίνησε η Εθνική Νέων Ελλάδος τις προσπάθειές της για την πρόκριση και πήρε ένα σημαντικό βαθμό που είχε έντονο το… ξανθιώτικο στοιχείο.

Αυτό συνέβη γιατί στο ισόπαλο 1-1 απέναντι στην αντίστοιχη ομάδα της Κροατίας, το γκολ της Ελλάδας πέτυχε ο αμυντικός της Skoda Ξάνθη, Δημήτρης Γούτας, ο οποίος μάλιστα χρίστηκε και αρχηγός φορώντας το περιβραχιόνιο.

Η αναμέτρηση αφορούσε την 1η αγωνιστική του 4ου ομίλου της elite round, απ’ όπου η ομάδα που θα τερματίσει 1η θα προκριθεί στα τελικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος που θα διεξαχθεί στη Λιθουανία από τις 20 Ιουλίου έως την 1η Αυγούστου.

Η Κροατία μπήκε δυνατά στον αγώνα και μόλις στο 4΄ έχασε μεγάλη ευκαιρία να ανοίξει το σκορ καθώς ο Μπάρκας πραγματοποίησε εντυπωσιακή επέμβαση στο χτύπημα πέναλτι του Πέριτς. Η ελληνική ομάδα όμως ήταν αυτή που στην πρώτη αξιόλογη επιθετική της προσπάθεια στο 12ο λεπτό κατάφερε να προηγηθεί με τέρμα του Γούτα!

Στο δεύτερο μισό του αγώνα, οι Κροάτες άσκησαν συνεχόμενη πίεση στην ελληνική άμυνα με στόχο την ισοφάριση, κάτι που κατάφεραν στο 66΄ με χτύπημα πέναλτι του Κις. Στα τελευταία λεπτά του αγώνα η Ελλάδα ανέκτησε τον έλεγχο του ματς, αλλά οι τελικές προσπάθειες των Χουχούμη, Φούντα και Ιωαννίδη δε βρήκαν στόχο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι Κροάτες ήταν πιο επιθετικοί, είχαν 19 τελικές προσπάθειες (οι 12 στην εστία) έναντι 9 της ελληνικής ομάδας, της οποία η μοναδική τελική προς την εστία κατέληξε στα δίχτυα με το γκολ του Γούτα!

Οι συνθέσεις:

Εθνική Νέων Κροατίας: Μαλένιτσα, Μαρότι, Πάβιτς, Σιμούνοβιτς, Πέριτς, Μπρλεκ, Καναντίγια, Μ. Κοβάσεβιτς, Γκρζαν (46΄ Ίβαντσιτς), Κις (76΄ Σπέχαρ), Μίσιτς (58΄ Αλβίρ).

Εθνική Νέων Ελλάδας: Μπάρκας, Χουχούμης, Γούτας, Καντούτσης, Παπουτσογιαννόπουλος, Σιώπης, Μύγας (71΄ Σουνάς), Δώνης (71΄ Δώνης), Ιωαννίδης, Φούντας (80΄ Δεληγιαννίδης), Ανδρεόπουλος.

* Ο επόμενος αγώνας της Εθνικής Νέων είναι κόντρα στην κάτοχο του τίτλου Ισπανία την Παρασκευή 7 Ιουνίου και ώρα 14:00, ενώ στις 10/06 θα δώσει το 3ο και τελευταίο ματς της προκριματικής φάσης απέναντι στους Πολωνούς.

 «Μας γεμίζει περηφάνια η Εθνική»

 Λίγες ώρες πριν την έναρξη του ματς με τους Κροάτες, ο Δημήτρης Γούτας μιλώντας στην επίσημη ιστοσελίδα της ΕΠΟ επεσήμανε: «Πρωταρχικός μας στόχος είναι να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό και να παίξουμε ποιοτικό ποδόσφαιρο. Από εκεί και πέρα, εννοείται πως η πρόκριση στα τελικά ενός ακόμα Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος σημαίνει πολλά για εμάς και αποτελεί όνειρο όλων. Το γεγονός ότι πέρυσι η Ελλάδα στέφθηκε δευτεραθλήτρια Ευρώπης δε μας προκαλεί άγχος. Το αντίθετο, μας γεμίζει με περηφάνια και είναι μια πρόκληση για μας να τιμήσουμε και να υπερασπιστούμε αυτό το μεγάλο επίτευγμα. Το κλίμα που επικρατεί ανάμεσα στους ποδοσφαιριστές και στα μέλη της αποστολής είναι εξαιρετικό. Είμαστε όλοι πολύ αγαπημένοι και αυτό παίζει σημαντικό ρόλο στον τομέα της ψυχολογίας. Μακάρι να καταφέρουμε να βγάλουμε στο γήπεδο το 100% των δυνατοτήτων μας και να πιάσουμε την απόδοση που ξέρω ότι μπορούμε».

 

Δημήτρης Καλτέκης

dkaltekis@empros.gr

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Ποδόσφαιρο
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Σοκ στο ελληνικό ποδόσφαιρο! Θετικό το πρώτο δείγμα Έλληνα διεθνή σε έλεγχο ντόπινγκ στο ματς με τη Γεωργία

Σε σοκ βρίσκεται το ελληνικό ποδόσφαιρο, καθώς Έλληνας διεθνής που ήταν στην αποστολή της …