Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Τοπική Αυτοδιοίκηση Ξανά σε δημοπρασία ο «Ηνίοχος»

Ξανά σε δημοπρασία ο «Ηνίοχος»

0
inioxos
Έκπτωτος κηρύχθηκε ο προηγούμενος πλειοδότης. Νέος ενδιαφερόμενος με καταγωγή από τα Κομνηνά
 
26 Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί η δημοπρασία. Τιμή πρώτης προσφοράς τα 500 ευρώ για 12ετή μίσθωση
 
Ελένη Διαφωνίδου
 
Ξανά σε διαδικασία δημοπρασίας μπαίνει ο δήμος Ξάνθης για το τουριστικό κατάλυμα «Ηνίοχος» στα Κομνηνά, που είχε κατακυρωθεί στον μοναδικό ενδιαφερόμενο, ένα περίπου χρόνο πριν, στη συνεδρίαση της Οικονομικής επιτροπής της 9ης Ιουλίου 2012.
Ο πλειοδότης κηρύχθηκε έκπτωτος, καθότι δεν μπόρεσε να προσκομίσει την απαραίτητη εγγυητική επιστολή, με αποτέλεσμα τώρα να είναι υπόχρεος απέναντι στο δήμο για το σύνολο των μισθωμάτων της χρονιάς που διανύσαμε, αλλά να διατρέχει τον κίνδυνο να υποστεί και άλλες συνέπειες αν κηρυχθεί άγονος ο νέος διαγωνισμός.
Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Σταυρούπολης κ. Κυριάκο Παπαδόπουλο, ο οποίος από την αρχή ανέλαβε να εποπτεύει την υπόθεση, ο πλειοδότης παρόλο που προσπάθησε δεν μπόρεσε να προσκομίσει την εγγυητική επιστολή που αντιστοιχεί στο 10% του συνόλου των μισθωμάτων (500 ευρώ/ μηνιαίως) της 12ετούς σύμβασης κι έτσι κηρύχθηκε έκπτωτος. Πάντως, προέβη σε εργασίες περιποίησης του περιβάλλοντα χώρου, ενώ ο δήμος πριν την μίσθωση είχε προβεί σε εργασίες επισκευής στην πισίνα. «Τα κτίσματα είναι σε πολύ καλή κατάσταση», αναφέρει ο αντιδήμαρχος, του οποίου πρόθεση ήταν εξαρχής να δοθεί το κατάλυμα σε κάποιον από την περιοχή (όπως και έγινε), ώστε να το περιβάλει με τη δέουσα φροντίδα.
 
Ήδη εκδηλώθηκε κάποιο ενδιαφέρον
Το κατάλυμα θα τεθεί σε πλειοδοτική φανερή και προφορική δημοπρασία με ελάχιστο όριο πρώτης προσφοράς το ποσό των 500,00 € μηνιαίως και η μίσθωση ορίζεται να είναι και πάλι 12ετής.
Η Δημοπρασία θα γίνει στο Δημοτικό Κατάστημα Ξάνθης, την Τετάρτη 26 Ιουνίου 2013 από ώρα 13.00΄ μέχρι 13.30΄ ενώπιον της οικονομικής επιτροπής.
Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο, ενδιαφέρον έχει εκδηλωθεί από τρία άτομα που μένουν στη Θεσσαλονίκη, ένας εκ των οποίων έχει καταγωγή από τα Κομνηνά.
Το τουριστικό κατάλυμα διαθέτει τρία οικήματα, αναψυκτήριο και πισίνα και μπορεί συνολικά να φιλοξενήσει περίπου 20 άτομα. «Ο χώρος είναι έτοιμος, αλλά από εκεί και πέρα ο πλειοδότης θα μπορέσει να κάνει ό,τι θεωρεί απαραίτητο για να κάνει πιο ελκυστικό το χώρο. Δεν μπορεί αυτό το κατάλυμα να λειτουργήσει από το δήμο, ο ιδιώτης μπορεί να το διαχειριστεί καλύτερα», σημειώνει ο κ. Παπαδόπουλος.
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Τοπική Αυτοδιοίκηση
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

«Μετ’ εμποδίων» προχωρούν τα έργα του Ε.Κ. «Αθηνά»

Μετά τις καθυστερήσεις «έσπασε» στα δύο η προγραμματική του δήμου Ξάνθης με το Κέντρο – Οι…