Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Πολιτική Επικαιρότητα Τροπολογία «λύνει τα χέρια» των οικοπεδούχων στο ΔΕΡΑΣ

Τροπολογία «λύνει τα χέρια» των οικοπεδούχων στο ΔΕΡΑΣ

0
kontos 90
Τους δίνει τη δυνατότητα να βγάλουν άδειες. Ένα βήμα μπροστά στην υλοποίηση του Βιοτεχνικού Πάρκου
 
«Αναπτυξιακό βήμα» το χαρακτηρίζει ο Α. Κοντός που συνέβαλλε στην κατάθεση της τροπολογίας
 
Μαριάννα Ξανθοπούλου
 
Λύνει τον «γόρδιο δεσμό» του νόμου Μπιρμπίλη η νέα τροπολογία του 595/60 σε νομοσχέδιο του ΥΠΕΚΑ που ψηφίστηκε την περασμένη Πέμπτη και μαζί και …τα χέρια των 100 οικοπεδούχων του πρώην ΔΕΡΑΣ αφού τους δίνει τη δυνατότητα να βγάλουν άδειες και να μεταστεγάσουν τις επιχειρήσεις τους συγκροτώντας ένα βιοτεχνικό πάρκο. Υπενθυμίζουμε ότι η πολύπαθη υπόθεση που «σέρνεται 10 χρόνια τώρα εκτός των άλλων είχε «κολλήσει» και στο νόμο Μπιρμπίλη καθώς η περιοχή χαρακτηρίστηκε ως «Γαία υψηλής Παραγωγικότητας». Με την τροπολογία αυτή απεμπλέκεται η υπόθεση και προχωρά ένα βήμα μπροστά η υλοποίηση του βιοτεχνικού πάρκου.
 
Κοντός: «Είναι ένα αναπτυξιακό βήμα…..»
«Είναι ένα αναπτυξιακό βήμα. Με την τροολογία αυτή επιτέλους θα μπορέσουν να βγάλουν τις άδειες που χρειάζονται οι οικοπεδούχοι του ΔΕΡΑΣ αλλά θα μπορούν να κάνουν ανανέωση αδειών και βελτιώσεις όσοι έχουν επιχειρήσεις στην περιοχή που μέχρι τώρα δεν επιτρέπονταν και αυτό ήταν ένα πολύ μεγάλο πρόβλημα για την επιχειρηματικότητα», δήλωσε στο «Ε»ο βουλευτής κ. Αλέξανδρος Κοντός που η συμβολή του στην κατάθεση της τροπολογίας ήταν πολύ σημαντική καθώς το έθεσε σαν θέμα εκθέτοντας το πρόβλημα στον πρώην υπουργό του ΥΠΕΚΑ Σταύρο Καλαφάτη.
 
Τι αναφέρει η τροπολογία«Τροπ. 595/60
Άρθρο 16
Ρυθμίσεις Πολεοδομικού ενδιαφέροντος
1.Για την προστασία και την βελτίωση των αστικών κέντρων πόλεων , στα διοικητικά όρια των Ο.Τ.Α. , εφόσον προβλέπεται από το ισχύον ΓΠΣ ή δεν υφίσταται εγκεκριμένο Γ.Π.Σ. , επιτρέπεται η μετεγκατάσταση επαγγελματικών εγκαταστάσεων χαμηλής και μόνο όχλησης , από την εντός σε εκτός σχεδίου , περιοχή σε ακίνητα ιδιοκτησίας του ΟΤΑ κατόπιν εκποίησης , παραχώρησης ή μίσθωσης κατά τις διατάξεις του άρθρου 3 του νόμου 1512/1985 , κατ’ εξαίρεση των απαγορεύσεων της περ. Α’ της παραγράφου 8 του άρθρου 56 του νόμου 2637/1998 (200Α), όπως ισχύει, και κατ’ εξαίρεση των οριζομένων στις διατάξεις του νόμου 3882/2011, υπό τις εξής προϋποθέσεις:
α) Οι σχετικές χρήσεις επιτρέπονται από το ισχύον Γ.Π.Σ. ή δεν έχει εγκριθεί ΓΠΣ, β) Εκδίδεται απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου του αρμοδίου Ο.Τ.Α. στην οποία αναφέρεται ο ελάχιστος και ο μέγιστος αριθμός λειτουργούντων επιχειρήσεων χαμηλής όχλησης εντός σχεδίου που δύναται να εγκατασταθούν σε ακίνητα του Δήμου , οι περιβαλλοντικοί λόγοι μετεγκατάστασης καθώς και τα ακίνητα του Δήμου στα οποία δύναται να εγκατασταθούν οι επιχειρήσεις . Σε κάθε περίπτωση ορίζεται ως ελάχιστος αριθμός επιχειρήσεων οι 50 και ως μέγιστος οι 100 για το σύνολο της επικράτειας, γ) Εκδίδεται απόφαση έγκρισης περιβαλλοντικών όρων για κάθε επιχείρηση ή άλλως η κάθε επιχείρηση υπάγεται στις διαδικασίες Πρότυπων Περιβαλλοντικών Δεσμεύσεων σύμφωνα με τις διαδικασίες που προβλέπονται στο Ν.4014/2011. Η ολοκλήρωση των ανωτέρω διαδικασιών των περ. α, β και γ θεωρούνται ως προϋπόθεση για την εφαρμογή των διατάξεων του Ν. 1512/1985 κατά παρέκκλιση από κάθε άλλη διάταξη»
 
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Πολιτική Επικαιρότητα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Σπ. Καρανικόλας: Δεν υπάρχει περιθώριο για χαλαρή ψήφο γιατί στις Ευρωεκλογές θα κριθεί η ευρωπαϊκή πορεία της χώρας

Το πολιτικό του πρόγραμμα παρουσίασε από την Ξάνθη ο υποψήφιος ευρωβουλευτής ΝΔ, Σπύρος Κα…