Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Τοπική Αυτοδιοίκηση Ετοιμοπαράδοτο τον Φλεβάρη το Σπίτι του Μάνου Χατζιδάκι

Ετοιμοπαράδοτο τον Φλεβάρη το Σπίτι του Μάνου Χατζιδάκι

0
xatzidaki 1-web
 
 Αυτό δήλωσε ο περιφερειάρχη Άρης Γιαννακίδης που το επισκέφτηκε χθες
 
«Είναι έργο ζωής για μας… θέλουμε να του προσδώσουμε μια αναγνωσιμότητα πανελλαδική», τόνισε
 
Μαριάννα Ξανθοπούλου
 
«Πολιτιστικό φάρο της ΑΜΘ» αποκάλεσε το «Σπίτι του Μ. Χατζιδάκι» ο περιφερειάρχης Άρης Γιαννακίδης, ο οποίος το επισκέφτηκε για να ενημερωθεί για την πορεία των έργων στα πλαίσια της …επίβλεψης έργων που πραγματοποίησε την Τετάρτη το μεσημέρι στην Ξάνθη. Μάλιστα δήλωσε έκθαμβος από την αρχιτεκτονική του κτιρίου και τον εσωτερικό διάκοσμο καθώς και τις εξειδικευμένες εργασίες που γίνονται ώστε να αποκατασταθούν πλήρως. Έκθαμβος επίσης ήταν και ο μητροπολίτης κ. Παντελεήμων που ξεναγήθηκε στο τριώροφο κτίριο απολαμβάνοντας τον διάκοσμο των χώρων και τη θέα.
 
Γιαννακίδης: «Είναι έργο ζωής για μας…»
xatzidaki 2-web«Γίνεται εξαιρετική δουλειά ως μελέτη, εξαιρετική δουλειά κατασκευαστική, Είναι έργο ζωής για μας, είναι ένα μνημείο διαχρονικό, ένα πολιτιστικό μνημείο που θέλουμε να του προσδώσουμε μια αναγνωσιμότητα πανελλαδική.
Το Φλεβάρη το αργότερο θα δοθεί σε χρήση. Είδαμε την πορεία των εργασιών ότι εξελίσσονται ομαλά. Θα αποτελεί τον πολιτιστικό φάρο της περιφέρειας ΑΜΘ το Σπίτι του Χατζιδάκι. Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα ούτε χρηματοδοτικό, ούτε κατασκευαστικό όλοι δουλεύουν με πολύ αγάπη και πολύ μεράκι γι αυτό και τους συγχαίρω όλους», δήλωσε ο κ. Γιαννακίδης
Η επιβλέπουσα Διευθύντρια των τεχνικών υπηρεσιών της Π.Ε. Ξάνθης κα Λάμπρου αναφέρθηκε στην εξελικτική του πορεία: «Δημοπρατήθηκε με προϋπολογισμό γύρω στα 5 εκ. η κατασκευή του. Για μεν την πρώτη εργολαβία που ήταν σωστικές επεμβάσεις είχε μεγάλη έκπτωση – παρόλα αυτά που ήταν πολύ καλή κατασκευή εκ μέρους της κατασκευάστριας εταιρείας. Η εργολαβία θα κλείσει γύρω στα 1.400.000 ευρώ ενώ η δεύτερη που είναι η αποκατάσταση του ζωγραφικού διάκοσμου και των διακοσμητικών στοιχείων γύρω στα 1.900.000 ευρώ και ετοιμάζουμε την δημοπράτηση για την προμήθεια του εξοπλισμού 400.000 ευρώ».
Αναφορικά με τη χρήση του: «Θα είναι ένα πολιτιστικό πνευματικό κέντρο με πυρήνα και σκέψη του Χατζιδάκι» όπως ειπώθηκε από τον κ. Καραλίδη.
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Τοπική Αυτοδιοίκηση
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο συνάντησε ο περιφερειάρχης ΑΜΘ,Πρωτοσέλιδο

Ο κ. Τοψίδης συμμετείχε σε αποστολή από τη Ροδόπη, αποτελούμενη από τον μητροπολίτη Μαρωνε…