Στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα για αθλήτριες έως 12 ετών που έγινε στη Βέροια
Διακρίθηκε ανάμεσα σε 56 συμμετέχουσες η νεαρή Ξανθιώτισσα τενίστρια
Μία σημαντική διάκριση σημείωσε η Ξανθιώτισσα τενίστρια, Άννα Σιμωνίδου, η οποία κατέκτησε την 3η θέση και το χάλκινο μετάλλιο στο 3ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ε2 (ηλικίες κάτω των 12 ετών).
Οι αγώνες που έγιναν στη Βέροια ήταν ιδιαίτερα δύσκολοι καθώς σε αυτούς συμμετείχαν 56 αθλήτριες υψηλού επιπέδου απ’ όλη την Ελλάδα. Η αθλήτρια του Ομίλου Αντισφαίρισης Ξάνθης θα μπορούσε να φτάσει μέχρι τον τελικό όμως στα ημιτελικά αγωνίστηκε με υψηλό πυρετό, γεγονός που περιόρισε την απόδοσή της, με αποτέλεσμα να ηττηθεί και να τερματίσει στην 3η θέση.
Μ. Πετρίδης: «Η Άννα έχει ταλέντο όμως δεν αρκείται σε αυτό»
Για την επιτυχία της Άννας Σιμωνίδου μίλησε στο «Ε» ο προπονητής της, Μάνος Πετρίδης. ¨Η επιτυχία της δεν μου προκάλεσε έκπληξη καθώς ήρθε ως συνέχεια της επίδοσής της στο προηγούμενο πρωτάθλημα (Ε1) που έγινε στη Θεσσαλονίκη πριν λίγο καιρό, όπου η Άννα έφτασε μέχρι τα ημιτελικά¨, είπε αρχικά ο κ. Πετρίδης για να συμπληρώσει:
Μ.Π.: «Τόσο στο προηγούμενο πανελλήνιο τουρνουά, όσο και στο πρόσφατο στη Βέροια, η Άννα Σιμωνίδου νίκησε αθλήτριες που βρίσκονται στην πρώτη 5άδα της πανελλήνιας κατάταξης, γεγονός πολύ σημαντικό αν αναλογιστούμε ότι αγωνίζεται απέναντι σε αντιπάλους από Αθήνα, Θεσ/νίκη και άλλες πόλεις, όπου διεξάγονται συνεχώς τουρνουά και είναι πιο έμπειρες».
Για τις επιδόσεις της Άννας Σιμωνίδου, ο προπονητής της είπε:
Μ.Π.: «Η Άννα είναι μία πολύ ταλαντούχα τενίστρια όμως δεν αρκείται σε αυτό. Προπονείται καθημερινά (πέντε ημέρες την εβδομάδα) και έχει πολύ όρεξη για να συνεχίσει και να φτάσει σε ακόμη υψηλότερο επίπεδο. Πιστεύω ότι έχει πάρα πολλές δυνατότητες και όσο αποκτά εμπειρίες θα γίνεται καλύτερη».
Στην πορεία της Ξανθιώτισσας αθλήτριας προς τον πρωταθλητισμό πάντως, προκύπτουν και… εξωαγωνιστικά εμπόδια. Όπως εξηγεί ο κ. Μάνος Πετρίδης ο οικονομικός παράγοντας ανακόπτει την πορεία της Άννας. Το πώς γίνεται αυτό;
Μ.Π.: «Όπως σε όλα τα αθλήματα έτσι και στο τένις χρειάζεται η οικονομική ενίσχυση. Η αθλήτριά μας για παράδειγμα δεν μπορεί να δηλώνει συμμετοχή σε όλους τους αγώνες λόγω έλλειψης πόρων. Στα τουρνουά που συμμετέχει πληρώνει τα έξοδα η οικογένειά της, ή όπου μπορεί συνεισφέρει ο Όμιλος, όμως αυτό δεν αρκεί. Γίνονται πολλές διοργανώσεις όπου δεν μπορούμε να δηλώσουμε συμμετοχή για οικονομικούς λόγους. Τα χρήματα δεν είναι πολλά (200-400 Ευρώ μετακίνηση – συμμετοχή – διαμονή), όμως όταν γίνονται συνέχεια τουρνουά τότε το συνολικό ποσό αυξάνεται σημαντικά. Θα θέλαμε να βρεθεί κάποιος παράγοντας ή χορηγός για να στηρίξει την ταλαντούχα αυτή αθλήτρια», εξηγεί ο προπονητής αγωνιστικού/ακαδημιών του Ο.Α Ξάνθης.
Α. Σιμωνίδου: «Αφιερωμένο το μετάλλιο στον μπαμπά μου»
Η Άννα Σιμωνίδου δεν αρκείται με την κατάκτηση της 3ης θέσης στην Ελλάδα, αλλά ελπίζει ότι στο μέλλον θα φτάσει ακόμη ψηλότερα. ¨Μου αρέσει πολύ να αγωνίζομαι και δεν θέλω να χάνω¨ δηλώνει στο «Ε» η Ξανθιώτισσα τενίστρια. Ενώ για τους πρόσφατους αγώνες και το χάλκινο μετάλλιο τονίζει:
Α.Σ.: «Ήταν μία αρκετά δύσκολη διοργάνωση καθώς είχα να αντιμετωπίσω μερικές από τις κορυφαίες αντιπάλους στην ηλικία μου. Έφτασα μέχρι τα ημιτελικά όπου όμως η κούραση από την ίωση που με ταλαιπωρούσε δεν μου επέτρεψε να δώσω τον καλύτερο εαυτό μου. Ελπίζω στο επόμενο πανελλήνιο πρωτάθλημα να κατακτήσω την 1η θέση!».
Να σημειώσουμε τέλος ότι όπως η ίδια μας είπε, προπονείται καθημερινά 1-2 ώρες κατά τις οποίες είναι απόλυτα συγκεντρωμένη καθώς της αρέσει να μαθαίνει ολοένα και περισσότερα ¨μυστικά¨ του τένις. Τέλος, σχετικά με το ποιον θέλει να αφιερώσει το μετάλλιό της, η Άννα Σιμωνίδου απάντησε: «Στον μπαμπά μου που τον αγαπάω πολύ και με στηρίζει σε όλους τους αγώνες».
Δημήτρης Καλτέκης