Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Αγροτικά Συμβολαιακή γεωργία για βαμβακοπαραγωγούς από την τράπεζα Πειραιώς

Συμβολαιακή γεωργία για βαμβακοπαραγωγούς από την τράπεζα Πειραιώς

0
vamvakoparagogoi

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε παραγωγούς της Ξάνθης και της Ροδόπης. Ενημερωτική εκδήλωση στην Κομοτηνή

 

Τουλάχιστον 20 μεταποιητικές μονάδες και συνεταιρισμοί εκτιμά ο αν. διευθύνων σύμβουλος της τράπεζας ότι θα ενταχθούν ως το τέλος του χρόνου

Πρόγραμμα Συμβολαιακής Γεωργίας που αφορά βαμβακοπαραγωγούς των νομών Ροδόπης και Ξάνθης παρουσίασε η Τράπεζα Πειραιώς, σε συνεργασία με την “Εκκοκκιστήρια – Κλωστήρια Βορείου Ελλάδος ΑΕ”, μέλος του Oμίλου εταιριών του Δημητρίου Πέτσα. Πρόκειται για το τρίτο ανάλογο πρόγραμμα μετά τους ροδακινοπαραγωγούς της Πέλλας και της Ημαθίας και τους καπνοπαραγωγούς των Σερρών, της Καβάλας, της Δράμας και της Πιερίας.  

Σε συνάντηση εργασίας που πραγματοποιήθηκε στην Κομοτηνή ο Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος της Τράπεζας Πειραιώς Χριστόδουλος Αντωνιάδης, οι Γενικοί Διευθυντές της Τράπεζας, Ιωάννης Παπαδόπουλος και Ιωάννης Σγουροβασιλάκης και ομάδα ανώτερων στελεχών Ομίλου της Τράπεζας Πειραιώς, παρουσίασαν σε περισσότερους από 400 παραγωγούς τα πλεονεκτήματα της Συμβολαιακής Γεωργίας στον τομέα της καλλιέργειας βαμβακιού και ανακοίνωσαν τη συνεργασία με τον όμιλο Πέτσα, που διαθέτει εκκοκκιστήρια, αλλά και μονάδες παραγωγής κλωστοϋφαντουργικών προϊόντων στη Θράκη και στη Βουλγαρία.

Όπως εξήγησαν οι ομιλητές, η χρηματοδοτική πρόταση της Συμβολαιακής Γεωργίας στον τομέα του βαμβακιού αναφέρεται ουσιαστικά στην ορθολογική οργάνωση και στην οικονομική στήριξη της παραγωγικής διαδικασίας και καλύπτει ολόκληρη την αλυσίδα από τον παραγωγό μέχρι την επεξεργασία και την πώληση των προϊόντων από τις εγκαταστάσεις της εταιρείας.

Μέσω της Συμβολαιακής Γεωργίας ο παραγωγός θα έχει διαθέσιμη όλη την απαιτούμενη ρευστότητα με άκρως ανταγωνιστικούς όρους τη στιγμή που τη χρειάζεται –το δάνειο που εγκρίνει η Tράπεζα Πειραιώς για τον παραγωγό είναι 90 ευρώ το στρέμμα και η εκταμίευση του θα ξεκινάει σταδιακά από τις αρχές Απριλίου κάθε χρόνου-, αλλά και εγγυημένη πληρωμή της παραγωγής που έχει συμφωνήσει να παραδώσει στην εταιρεία, μέχρι τις 20 Σεπτεμβρίου κάθε χρόνου. Παράλληλα, η Τράπεζα Πειραιώς καλύπτει τον παραγωγό με πρόσθετες (πέραν του ΕΛΓΑ) εγγυήσεις για την πιθανή απώλεια παραγωγής λόγω καιρικών φαινομένων και φυσικών καταστροφών.

Ο κ. Αντωνιάδης επιβεβαίωσε ότι μέχρι το τέλος του χρόνου στα προγράμματα Συμβολαιακής Γεωργίας της Τράπεζας Πειραιώς θα έχουν ενταχθεί τουλάχιστον 20 μεταποιητικές μονάδες και συνεταιρισμοί, καθώς και χιλιάδες παραγωγοί σε όλη την Ελλάδα και σε όλους τους κλάδους της γεωργίας και της κτηνοτροφίας. Ταυτόχρονα εκτίμησε ότι η επιτυχία της Συμβολαιακής Γεωργίας συνίσταται στη συνεισφορά της στη βελτίωση των συνθηκών στον πρωτογενή τομέα και στην ανάκαμψη της εθνικής οικονομίας.

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αγροτικά
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Χωρίς ενίσχυση μένουν ακόμη οι καπνοκαλλιεργητές του μπασμά

Η Ο.Π.Α.Κ.-Α.Σ. ΞΑΝΘΗΣ ¨Η ΕΝΩΣΗ¨ απέστειλε επιστολή στον πρωθυπουργό, ενημερώνοντας για τι…